Sista dagen denna månaden

glassDå har även Juli månad gått. Det är skrämmande var fort tiden går. Idag har vi skickat iväg dopbjudningarna. Det blev bara släkten som får komma o så Fredrik o Marie eftersom Fredrik ska bli gudfar. Då e det lite taskigt om han inte får komma =)
Johan tycker inbjudningarna blev bra så det hoppas jag de blev. Man är ju alltid lite självkritisk.

Just nu är Sara här. Hon kom innan idag. Vi började med att gå till glasscafeét för att äta glass. Lika gott var det idag :) Jag valde smakerna Bilar, Vattenmelon, Honungsmelon och Mint. Superdupergott! Honungsmelon va inte så god.. men den funkade fint ändå^^

Efter glassen blev det att sätta sig i bilen och åla ut till Spiken för en bit mat. För min del blev det rökt lax, potatissallad o vanlig sallad. Det var riktigt smasken. Jag borde egentligen inte äta rökt fisk eftersom jag ammar. Men någon gång då o då borde inte göra något. Dessutom var den ju dagsrökt.

Anna: Svar på din kommentar, Jag har halva nyckelben och min mamma har halva nyckelben. Jag har dessutom sett en "stump" som verkar vara ett halvt nyckelben på Nora. Därför misstänker vi det + att det tillhör mitt syndrom att ha de.

Men nu ska jag gå och vara lite social med Sara. Inte så snällt av mig att sitta här och skriva när hon är här.

-Everything that can be invented has been invented

Röntgen MVC o BVC

Idag har min lilla familj varit på röntgen i Lidköping. Nora skulle röntgas. Nyckelben och lungor. Var lite smått orolig för hur det skulle gå. Hon hatar ju att bli fasthållen och hur skulle hon lyckas ligga så stilla som man måste utan att protestera?! Men det var inget att vara orolig över. Nora var så duktig som man kan vara. Hon halvsov så det var inga problem att hålla fast henne. Räckte tom att ta en bild för den blev genast bra. Nu väntar vi bara på vad det visade, om hon har halv nyckelben eller ej. Men svaret skulle skickas te skövde -.-

Igår var vi på MVC och BVC. Först var vi hos min barnmorska. Efterkontrollen. Jag har gått upp 5 kilo sen inskrivningsdatumet. Inte så farligt.. finns ju de som går upp 30 kilo! Blodtrycket var också bra. Efter vikt o blodtryckskontrollen gick vi in på hennes rum där vi pratade om hur graviditeten varit och hur det kändes eftersom Nora är så förtidigt född. Sen kom vi in på preventivmedel.. kändes lite som om man var i skolan igen. "Glöm inte att skydda er". Som om vi inte skulle tänka på de:P Har inte lust att få ett barn till inom 9 månader. Det räcker gott med vår lilla gumma här hemma förtillfället. Men inom några år hoppas jag på ett syskon till Nora. Men man får ta en dag i taget.

Sen blev det dags för gynundersökning. Livmodertappen såg jättebra ut och snittet var jättefint. Äggstockarna ömmade inte heller. Men ömmade lite på ena sidan men det var mest ytligt så antagligen e de nåt snitt på insidan som inte e riktigt läkt än. Och det är ju inte konstigt. Min bäckenbotten var däremot lite för slapp än, men det är mitt eget fel. Att komma ihåg att knipa varje dag är inte särskilt lätt. Men de ska bli bättring på det med.


Barbapappa


Efter det så var det BVC som gällde. Fick komma in 30 min tidigare än vad vi skulle. Det var skönt så vi slapp vänta så länge. Nora vägde 3060g och var 50cm lång. Huvudomfånget var 35,4cm. Längden växer hon så de knakar om men vikten går lite för segt uppåt. Men hon har ju krånglat väldigt mycket med maten när det har varit så varmt. Idag har det vart mycket bättre.

Ska tillbaka te BVC redan på fredag för nästa vecka åker jag och hälsar på mamma. Se hur det har gått med vikten då. Annars tog vi inte upp så mkt mer igår. För det mesta var ju bra^^

Tack o Hej för mig!

En jobbig dag :(

Idag har det varit en väldigt jobbig dag. Det började redan inatt då Nora skrek o skrek o skrek. Hon tystnade ungefär vid fem och sov till tio och sen började det igen. Hon har i stort sett skrikit hela dagen men lite uppehåll för sömn. Jag sov tillsammans med henne någon timme i eftermiddags. Nu e det dags för nattning och nu har hon skrikit konstant i en timme i stort sett. Jag och Johan har ingen aning om vad vi kan göra mer för henne. Har gjort allt känns det som.

Så jobbigt när
man inte vet varför hon skriker. Funderar på om hon börjat få kolik.. men då ska de ju vara mer tidsbestämda tider. Så jag vet inte. Läste lite om det och det brukar starta efter några veckor efter födsel.. jaha tänkte ja...planerad födsel eller riktig födsel?

Lite senare:

Nu e Nora tyst för tillfället iaf.. hon skrek i ca 3 timmar i sträck.. e rätt påfrestande måste jag säga.. men men.. hopppas verkligen det är värmen.. för om de ska va såhär när Johan jobbar vet jag inte vart jag tar vägen..

Idag har det annars varit VARMT.. men de e ju sommar o jag VILL bada.. men men.. de e bara att bita ihop o se glad ut. Fick trösta mig med ett par shorts o ett linne.. o det var rätt välbehövligt måste jag säga.. har bara 2 par shorts som jag kunde ha.. o på båda paren e de målarfärg.

Nu orkar ja inte skriva mer!

Sol men inget bad

Idag har jag och min fina familj varit vid skogshyddan. Vi gick redan vid tolv och kom inte hem förrän sju. I stan var det helt vindstilla så det var riktigt kvavt och äckligt men vid skogshyddan blåste det lite så det var så skönt och behagligt. Men satt i skuggan hela tiden iofs eftersom jag ändå inte kan bada. Vågar inte riktigt göra det eftersom brösten lätt blir kalla då. Vill ju inte riskera att mjölken försvinner. Mycket att tänka på som nybliven mamma.

Jag och Johan beställde varsin räkmacka och de var så himmelskt goda! Sen ringde Johan te Gunvor o Arne och bad dem komma ut och ta med Ann-Mari och det gjorde dem. Så vi satt och pratade och hade det trevligt hela eftermiddagen.

 








Igår var vi i Mullsjö och firade Elina som fyllde 21. Trevligt var det med god mat. Älskar Annelies potatismos på sommaren ^^ Hon gör det av färskpotatis och det gör aldrig mamma så det är nog därför jag tycker om det så mkt. Dagen gick väldigt fort och snart blev det hemresa igen. Fast ska te mullsjö snart igen. Ska vara där månda - torsda morgon v. 32. Så vill ni där nere träffa Nora så vet ni att jag e där.

Annars e livet som vanligt. Allt knallar på och sommaren e inne på sina bästa dagar. Jag försöker att inte klaga på att de e varmt men det är lite jobbigt när det är uppemot 30grader i lägenheten. Men det är bara att bita ihop och njuta av det fina vädret. Helt plötsligt e de kallt och vinter igen.

Men nu ska jag hjälpa Johan med nattningen av Nora!

Fredagen den 25e

Idag kom Ammie från Neo och hälsade på. Hon började med att väga Nora. 3025g var det idag. Den magiska 3kg gränsen är nådd nu. Så nu måste mormor vara glad. Sedan pratade vi lite om hur veckan varit. Det har funkat bra med Nora förrutom att hon krånglar så med ammningen. Men Ammie sa det inte var så konstigt nu när det är så varmt. Då brukar små barn äta lite men mer ofta sa hon. Det gjorde inget att hon småslattade sålänge hon säger till när hon blir hungrig och det gör hon ju^^

Eftersom allt börjar gå så bra så blev vi utskrivna från Neo idag. Så imorgon börjar jag med min föräldraledighet. Det känns lite konstigt. Nu kommer vi dessutom få mindre betalt eftersom jag bara kommer ta ut 5 dagar i veckan för att spara på dagarna. Dags att börja leva fattigt :(

Nu sitter jag hos Fredrik och Marie. Jag och Marie ska baka Alexander. Det skulle vi gjort igår egentligen men Marie hade glömt att köpa florsocker så vi bakade bullar och grillade istället. Men idag ska det bli bak av den goda kakan. Nora tycker det är jobbigt i denna värmen. Men vem tycker inte det egentligen. Jag önskar jag vågade bada o sitta i bikini i skuggan men de vågar jag inte eftersom brösten kan bli kalla då. Så det är bara att stå ut me värmen.

Just nu håller Marie o Johan på att monterar en tv som Fredrik köpt. En 37tums tv att ha i sovrummet. Inte helt fel. Önskar jag och Johan hade en sån med. Men det kommer det bli en så småningom. När vår ekonomi har stadgat sig igen.

Imorgon blir det en tripp till Mullsjö. Linus fyller år^^ 21 blir hon. Det betyder att jag snart blir 22! Jihoo paket som gäller då. Men får säkert bara massa saker till Nora. Men hoppas inte det ändå för det är ju jag som fyller år ;) usch vad jag låter ego. Klart jag blir glad för saker till henne med. Jag önskar mig en Pool ;) (men har ingen plats :( )

Tack Elina för kommentaren! Jag tycker också vi borde ses oftare för det är så roligt när vi gör det. Det är faktiskt inte så långt. Jag bor ju inte i Haparanda ;) Då hade det varit långt. Men de e klart. Det är ju inte så man cyklar till varann direkt. Men du får komma o bo hos oss en vecka eller nåt  nästa sommar då vi har stugan =D

Men nu väntar Marie på att vi ska baka! Ha de så bra!

Helgen, måndag och idag

I fredags åkte jag med familj hem till Fredrik och hämtade han och Marie för att åka och äta på Thai House i Skövde. Det blev Mongolisk Buffé som alltid annars. Och lika gott var det. Nora var jätteduktig hela tiden. Hon sov o sov o sov. Störde ingen som tur var.

På vägen hem blev den en tripp till Timmersdala för att få en person att skriva på ett viktigt papper.. men personen va inte hemma och betedde sig inte riktigt moget i sina sms om man säger så. Det slutade iaf med att jag o Marie gick in te Andreas för att gå på toa. Så tyvärr blev inte papperna påskrivna o personen i fråga har inte hört av sig så hon verkar vilja ha kvar sitt ex i sitt liv.
Sen bar det av till Fredrik o Marie för Nora ville ha mat. Hon åt så hon storknade^^ Sen var det bara att fara hem för Fredrik var verkligen superdupertrött!

Igår fyllde Johans mormor 70år så det var kalas! Vi var rätt mycket folk där, några jag aldrig träffat men det var väldigt trevligt. Först fick vi sk köttexmat som var helt supergod! Efter det fick vi en helt suverän tårta. Det var någon slags jordgubb, hallon o chokladtårta skulle jag kunna tro. Med vit choklad stod det på söderströms där jag vet att den e beställd. Tänkte köpa en sådan till idag men de fanns inga.

Idag har Annelie, Seppo o Elina vart och hälsat på. Nora var som vanligt huvudpersonen. Men det är väl så att ha småbarn antar jag. De hade med sig vanlijbullar som Annelie hade bakat. Jättegoda. Sen fick Nora en fin leksak av Annelie o Seppo. SKa lägga ut en bild på den någon dag tänkte jag. Nu har jag precis matat Nora och varit på toa. Nu väntar ja på att "Twinkel" o Anna ska hitta hit till oss. De är nämligen på Läcköslott.

Ha de gott!

UNDER UPPBYGGNAD

UNDER UPPBYGGNAD

Dålig viktuppgång

Jag och Johan blev väldigt förvånade när vi vägde Nora idag. Hon hade bara gått upp 10g sen i måndags. Jag tycker hon har ammat väldigt bra hela veckan. Men inte enligt vågen iaf. Men vi får hoppas de blir bättre över helgen.
Annars var allting bra. Vi får ta bort larmet när vi vill nu och har inte haft på det sen i natt för tejpen lossnade. Men det har ju inte pipit sen vi bytte sladd så det är nog orsaken till varför det pipit över huvudtaget.

Vad har hänt sen sist då? Ja.. inte så mycket. I onsdags kom Gunvor och Arne hit med Stina. Ibörjan var det väldigt farligt med Nora och lägenheten men allteftersom tiden har gått så har de gått bätte och bättre. Nu ligger hon bakom min skärm och sover. Nora bryr hon sig inte om. Det känns skönt att hon har gjort sig hemmastadd. Hon har tom hittat sin påse med leksaker så nu ligger det leksaker över hela lägenheten.

I onsdags var vi även i Götene hos Fredrik o Marie. Tobbe var och hälsade på. Det var riktigt trevligt. Vi eller rättare sagt Fredrik, Johan o Tobbe satt o tjötade och sen åt vi mat. Marie satt och gosade med Nora. De va kul att träffa Tobbe tycker jag. Han va inte som sist om man säger så. Utan man kunde tro att det var en helt annan person. Nu var han jättetrevlig. jag o Johan skjutsade hem honom o då satt han o jag o tjötade i bak i bilen om ditt o datt.

I går tog jag och älsklingen en promenad fram till stan. Vi skulle köpa 70års present te Gunvor. Vi hittade en fin sak som vi blev nöjda med. kan ju inte skriva vad än :p Sen tog vi en fika på Söderströms. Riktigt gott var det=)
Sen var jag sugen på glass och fjäskade lite för Johan så vi kunde testa glassen på glasscaféet. De gör ju hemmagjord glass där och vad gott det var. Bilar glassen var helt suverän! Men nu får de inte bli sånna onyttigheter på flera veckor :p

Idag ska vi åka te Skövde med Marie och Fredrik. Vi ska ut och äta på Thai House =) Det ska bli smaskigt. Hoppas bara det går bra med Nora. Är ju lite orolig när man ska vara ute bland folk med henne. Men det ska nog gå bra. Hoppas på att hon inte skriker alltför mycket.

Nu hoppas jag Johan kommer hem snart för jag måste duscha!

Noras STORA dag

I Söndags var Noras stora dag. Vi tog bort sonden. Gissa vem som var överlycklig över det? Jo självklart var det Nora. Jag var dock lite nervös över hur ammningen skulle gå. Men det verkar ha gått bra. Får bara hoppas att hon går upp i vikt nu med. Igår vägde hon 2905g och var 48cm lång. Så nu har hon växt 1 dm! Det är 1 cm i veckan. Inte helt fel. Önskar hon kunde ge mig några centimeter också ;)

Igår städade jag och Älsklingen och idag ska vi bära ner massa saker till källaren. Så snart är vår lägenhet som den ska va i ett halvår innan Nora ska få sitt egna rum. Se vart vi får placera datorerna nånstans då. Jag vill ju helst ha dem i samma rum. Det kanske går att få in dem i sovrummet? Jag vet inte. Vi får se om vi ens har kvar båda sen. Tiden blir ju bara mindre o mindre som man kan sitta här. Nora kommer ju bara kräva mer o mer uppmärksamhet. Och när tiden finns igen då e väl jag för gammal och datorn för dålig ;)

Men nu kom han ut ur badet så lika bra att äta frukost!

Antagning och Promenad

Idag var jag uppe tidigt. Nora vaknade vid sju och var hungrig så det var till att mata henne och sen tyckte jag inte det var någon idé att sova mer. Vid halv nio körde jag upp Johan också och dagen började. Jag satte mig vid datorn och kollade min mail. Jag hade fått mail från VHS. Jag har kommit in på den kursen jag ansökte till ^^
Så i höst ska jag läsa digital bildbehandling på distans o kvartsfart. Det innebär 16 lektioner som varje tar ca 1-2 timmar. Då kanske jag äntligen lär mig redigera foton ordentligt =)

Vid tio var det matdags
igen tyckte Nora så hon fick lite mat igen. Sen gick jag, Johan och Nora ut på promenad. Vi var ute över en timme och gick. Det var riktigt skönt men nu e man helt slut i benen. Är ju inte riktigt van vid så långa promenader efter sjukhusvistelsen. Vi gick ner till Campingen och kollade hur det såg ut där eftersom jag aldrig vart där. De hade en jätte fin, och då menar jag verkligen JÄTTE FIN, minigolfbana. Dit vill jag gå och spela någon dag.

Efter det gick vi ner till vattnet och jag badade fötterna. Det var jättevarmt och skönt i vattnet. Önskar jag vågade bada men de gör jag inte riktigt med risk att bli kall om brösten o få mjölkstockning. Sen är det ju inte kul att bada själv för Johan vill inte bada och sen måste ju någon vakta Nora.

Sen gick vi mot Tofta. Vi gick och gick o gick. Sen kom vi till båtskjulen och bestämde oss att börja gå hemmåt. Imorgon ska vi gå till skogshyddan om det är fint väder. Men nu ska jag ta och laga lite mat. Man blir hungrig av att vara ute^^

Ha det så bra!



Promenaddags

Regn o tråkväder

Usch det regnar ute. Jag som hade planerat att jag och Nora skulle gå ut o gå sen. Vi skulle nämligen gå fram till stan och möta upp Marie. Hon ska komma hit och hälsa på idag :) Men får ta bilen fram istället. Så får Nora vara hemma hos pappa så får det bli en promenad i eftermiddag istället. Även om det regnar men då behöver man ju inte gå så långt.

Nora var påväg att dra ut sin sond idag igen. Hon vill verkligen inte ha den längre. Men sköter hon ammningen ordentligt i helgen så ska vi ta bort sonden på måndag. Hoppas vi kan göra det för både min o Johans skull och för Noras skull.

Igår bakade jag en "Alexander" igen.  Johan bad mig göra det för han tyckte det var så gott. Men den blev lite misslyckad igår igen :p Denna gången blev allt jättesnett. Fråga mig inte varför. Men den var god ändå och det är ju huvudsaken.

Ne nu måste jag göra mig iordning. Skrriver mer i eftermiddag/kväll om jag får någon tid och ork över.

Ciao!!

Barndagsjukvårdsavdelningen

Japp, då har man varit där med..alltså på Barndagsjukvårdsavdelningen. Varför vi var där var för att sätta tillbaka Noras sond. Jag hade nämligen en väldigt arg och ilsk dotter igår så i all protest drog hon ut sonden. Gissa hur glad hennes mamma blev då. Så jag ringde te KSS men de sa att jag skulle amma henne under natten och sen ringa till Barnmottagningen här i stan för att kolla om kunde sätta dit den och det kunde de som tur va^^ Skönt o slippa åka 12 mil för att sätta i en sond.

På Barndagsjukvårdsavdelningen gick allt bra tills vi skulle kolla så att den nya sonden satt rätt. Då passade inte deras sprutor eftersom de fått nya sprutor o sonder på KSS. De visste inte riktigt hur de skulle göra. De testade med massa olika sprutor och grejjer. Det slutade med att de fick lyssna så att det lät som att den satt rätt och så fick jag lova att kolla sonden direkt när jag kom hem och sedan ringa till dem och säga om den satt bra eller ej. Och det gjorde den som tur är.

Så nu ska jag snart äta frukost eftersom jag inte hunnit med detta ännu. Hoppas Nora sover en timme till innan maten så att jag hinner äta i lugn o ro. Hon ammade rätt bra imorse så det borde hon göra. Fast hon ammade iofs mindre bra inatt. Men hon kanske inte är särskilt hungrig på nätterna längre eftersom hon slutat vakna till målen.

Igår var vi hela familjen hos Fredrik och Marie. Mia, Felix och Louise var där också och Mia ville hålla Nora hela tiden. De satt och gosade i stort sett hela tiden vi var där. Nora fick även en jättesöt sparkdräkt av Mia och barnen. En med Mumin på ^^ Jag som älskade Mumin när jag var liten. Fast Nora kan inte ha den än för det var stl 62 på den.. o hon har ju 44 :p Endel 40 och endel 50 går också bra..

Ne nu måste ja äta! Tack för kommentarerna Sandra, Anna och Ida  =)

Nora i magen

2820g och 47 cm lång

Nu börjar Nora bli en normalstor bebis. 2820g och 47cm lång. Det är inte illa^^ Huvudomfånget var 34,2cm så det är väl inte så dåligt heller tror ja. Va 32,5 förra veckan så undra om min lilla dotter har blivit smart efter mamma nu ;) Det får vi hoppas:p

Larmet har tjutit inatt igen. 4-5ggr.. Men hon varje gång det pep hade hon rullat över på den sida där sensorn eller va man ska kalla det sitter så troligtvis e de orsaken + att tejpen satt lite löst i ena kanten. För när man kollar på henne ser hon helt normal ut. Inte blek o inte blåaktig. Vi får verkligen hoppas att de inte e någon fara. E ju lite orolig. Men det är väl inte så konstigt. Hon är ju undersökt o undersökningen visar ingenting. Konstiga e bara att den mest tjuter på natten. Jag får ge det några dagar till så får vi se.

Idag ska Izza o Sara komma upp =) det ska bli kul. De har ju aldrig varit i den nya lägenheten. Izza har inte ens vart här sen jag flytta till Lidköping så det ska bli kul o visa henne. Det tråkiga e bara att det regnar. Hade det vart fint väder hade man ju kunnat gå ner te vattnet o kolla. Jag har ju inte kommit dit än för att se hur promenadstråken ser ut. Men det får bli en dag då solen skiner.

Nu nu e det dags för frukost berättar min mage för mig! ^^

Kss idag igen

Va lite orolig imorse... Noras andningslarm pep 6ggr under igårkväll, inatt o i morse så vi ringde till Neontalavdelningen o de ville att vi skulle komma in med henne så de fick undersöka henne. Så min planerade sovmorgonen gick upp i rök.
Väl inne på KSS så fick vi vänta 1½ timme innan läkaren kom. Som vanligt e de sega på sjukhus:p

Undersökningen gick jättebra
och läkaren hittade inte något som va fel. Vi satte på larmet som mäter syresättning och det visade att syresättningen var 100 och bättre kan det inte vara. Pulsen låg på 140 och det var också bra. Proverna från fredagens blodprov hade kommit och de visade att hennes hb värde hade gått upp. Från 83 till 93 så det var helt okej nu.

Sen när läkaren hade kollat klart på Nora så fick vi åka hem igen. Men va trött jag var på hemresan. Jag hade åkt själv te Skövde me eftersom Johan ska jobba inatt så han behövde sova så det var bara att bita ihop och fortsätta köra hem.
Väl hemma sen så somnade jag och sov i ca en timme. Det var riktigt skönt. Men de va så svårt att vakna. Men som tur va så skulle Nora ammas så man kom upp tillslut.

Nu är det snart matdags igen berättar hon nere på golvet. Så det är bara att sätta sig i en skön ställning och fram med bröstet :p

Ha de gott folk!

RSS 2.0