Nyklippt o nya kläder =)

Då har man vart hemma en timme ungefär... Bad älsklingen att ringa o beställa klipptid till mig och det gjorde han. Fick en tid redan klockan 15! O jag som hade räknat med en tid nästa eller nästnästa vecka. Snacka om att jag fick panik. Hatar ju att gå till Frisören. När arbetsdagen tog slut var det en nervös Zenita som satte sig i bilen och åkte in till stan. För att lugna mina nerver gick jag in på HM och provade lite kläder.

 

Det blev 2 blusar o ett par byxor ^^ Men behöver ju kläder så det var ingen fara. Men 700 gick det på. Det sved lite i plånboken måste jag säga. Men nöjd med mina köp blev jag =) Lite vårkläder sådär det måste man ju ha. Nu får magen lite plats att växa i med så det är ju bra =)

 

Sen till Kopparsalongen för att klippa sig. Hon klippte MASSA! säkert 10 cm. Men det blev rätt bra tror jag. Tar ett tag innan jag vänjer mig. Men det blev uppklippt lite mer än det var innan så att lockarna kommer fram mer och så klippte hon lugg. Det känns lite som en befrielse att bli av med allt hår. Det blev så mkt lättare att hålla upp huvudet.

 

Så nu är jag nyklippt och har nya kläder som ja kan ha när vi firar Johan o Jacob. Perfekt!


Fy vad sur jag blir!

Så hade man skrivit ett jättelångt inlägg o så trycker man på fel knapp så allt försvinner -.-

 

FINLAND

 

Förra veckan var vi i Finland. Det var kul att träffa mormor igen! Allt var bra där uppe förrutom att det var så kallt och att vi krockade. Berättar mer om de lite senare i inlägget... 
Flygresan upp gick jättebra och vi fick hyra världens minsta bil kändes det som. Iaf bagaget. Har aldrig sett ett sånt lite bagageutrymme. Fick inte plats mkt däri, men det räckte för oss. Väl framme så tog vi det lite lugnt. Mormor var glad över att se oss och vi henne såklart. Följande dagar handlade vi, var vid morfars grav, lagade mat, städade, ja sånt som hör Finland till. Sista dagen hade vi tänkt att ta det lugnt. Vi skulle bara en snabbis till affären och till graven en sista gång då det hände det som inte fick hända!

 

KROCKEN

 

Äntligen hade vi kommit iväg för att handla. Vi kom till korsningen vid Teboil och Isohaara men det kom så mkt bilar så jag ställde mig för att vänta på att få frii väg åt höger. Desamma gjorde en annan bil fast han skulle svänga vänster. Från vänster kommer en taxi körande i normal fart och just när den börjar närma sig oss svänger en gubbe ut framför henne. De krockar såklart och taxin slungas mot bilen jämte mig och krockar med den och sedan slungas den mot vår bil och den kör in i min förardörr. 

 

Efter ett tag kommer polis, ambuland och brandkår. Polisen tar upp massa uppgifter, brandkåren dirrigerar om trafiken och ambulansförarna kollar med alla hur de mår. Jag fick ont i övre magen så jag var tvungen att åka till sjukhuset för att göra ultraljud så att inget hade hänt med bebisen. Mormor hängde med mig och Johan som inte kan nån finska blev lämnad ensam kvar med de andra.

 

Allt var bra med barnet som tur va! Läkaren kollade så allt såg bra ut, att jag inte blödde från moderkakan, att bebisens hjärta slog som det skulle. Allt såg jättebra ut! Jag och mormor åkte hem och började med det eviga ringandet. Jag var orolg att bilen inte skulle gå att köra. Men vår bil var nog den enda som var i körbart skick. Men min förardörr var inte den vackraste. Den gick o stänga men den var böjd så vi hade en fin glipa på ca 2 cm högst upp. Så när vi åkte till Luleå på lördag morgonen fick vi stoppa upp en handduk där för det var -23 grader ute. riktigt kallt måste jag säga. Men handduken hjälpte till väldigt bra!

 

Nu ska ja vila ^^


Ultraljud och god mat

Inte orkat skriva nu på några dagar. Har vart helt slut. Skulle skriva i torsdags o berätta om ultraljudet men innan jag kom så långt så somnade jag sittandes här i stolen o min lilla älskling väckte mig och fick mig i säng :P Så får väl berätta om ultraljudet nu istället :p

 

I torsdags begav vi oss till KSS för att göra vårt tredje ultraljud. Blev väldigt jobbigt när vi kom dit för hon hade dubbelbokat oss och ett annat par. Hon sa att det skulle ta en halvtimme extra.. men vi fick vänta nästan en timme extra innan vi fick komma in. Rätt störande. Men jag ringde till jobbet o sa att jag skulle komma ännu senare. Så det var inga problem.

 

När vi väl kom in var jag så kissenödig att jag trodde att jag skulle spricka. Ändå tyckte hon jag kunde vara mer kissenödig:P Men hon förstod mig med eftersom det är väldigt vanligt att alltid vara kissenödig men kissa väldigt lite när man är gravid. Allt såg bra ut. Men lårbenet var fortfarande 2 veckor efter i utvecklingen. Hon sa att i normala fall brukar det ligga en vecka efter. Men att det även fanns de som hade 2 veckor efter i utvecklingen. Så antingen är det helt normalt eller så bär den lilla på mitt syndrom. Hon kunde inte dra någon slutsats. Men allt växte enligt kurvan så hon tyckte inte att vi skulle oroa oss för mkt. 

 

Nästa gång vi ska dit är inte förrän i maj/juni. Då ska hon försöka se mer av nyckelbenen. Hon försökte kolla nu men de e fortfarande så små så det går inte dra några slutsater. Nästa gång ska vi även få remiss till röntgen för att kolla mitt bäckenben. Känns lite skrämmande faktiskt. Men de ska nog gå bra.

 

 

image46

 

 

Igår hände endel saker med. Först o främst så har inte Johan mått så bra de senaste dagarna. Han har haft någon släng av maginfluensa men han har inte spytt. Men till KSS skulle han prompt me så de resluterade att han va jättetrött i torsdags o även igår. Men det fick itne stoppa oss för vi var tvungna att torka lägenheten o damma hyllorna för det kom folk hit igår o kolla på lägenheten. Hoppas någon av dem tar den + diskmaskinen så vi blir av med den ^^

 

På kvällen sen mådde älsklingen bättre så vi åkte till Fredrik för vi var bjudna på mat ^^ Marie o Fredrik hade lagat helt suveränt god mat =) Potatisgratäng, Kött, Sallas, Beanaisesås och Rödvinsås. Åhh det riktigt vattnas i munnen när jag tänker på maten. När vi ätit klart satt vi bara o slappa i soffan o pratade o slökollade på tv. Det var en riktigt härlig o lugn kväll måste jag säga =) Det får vi göra om snart tkr jag ^^


RSS 2.0