Sådär lite snabb uppdatering

Jag skäms över att jag blivit så dålig på att uppdatera. Men har ju aldrig någon tid till det! Men när allt lugnar ner sig kommer allt bli bättre. Denna gången blir det nog inget långt inlägg. Har lite bråttom för mamma o Jörgen kommer snart. De ska vara barnvakt till Nora ikväll för jag, Johan, Johans familj o mormor o morfar ska gå på den årliga revyn i Skara. I år heter den Solsting och Snedsprång. Se om den är lika bra som den brukar.

Efter revyn blir det mat. Gottigt. Mat är det som uppfyller mina tankar numera :p Man skulle kunna tro att jag var gravid igen ibland. Men så är tyvärr inte fallet. Johan vill vänta lite till.. som jag med all rätt förstår. Men jag hoppas han ångrar sig snart så vi får två söta krabater. Vill ju att Nora ska få en syster eller bror som det inte är alltför står ålderskillnad mellan.

Grammatiken blir nog inte alls bra idag. Hinner inte tänka utan bara skriver.. så klaga inte för mkt snälla.

Igår var jag och Johan på Sexparty hos Marie o Fredrik. Men Fredrik vägra vara med under själva partyt. Var väl för mkt tjejer :p Johan satt så gulligt där som ensam kille. Men han verkade mest vilja därifrån :p
Vi köpte iaf 3 massageoljor och 1 bodypaint o 1 hygien sak som är jättebra när man rakat sig för att slippa rakningsfinnar eller va man säger. Inget som hon nämnde.. men vet det sen innan..

Men nu måste jag sätta fart. Mamma o Jörgen är nog här när som helst!

2a tanden

Nu har ja precis kollat på 3 avsnitt av One Tree Hill.. snart är 3e säsongen slut. Lite tråkigt.. Men vad ska man göra. Jag kommer överleva när alla avsnitt e slut så det så :p

Nora har fått sin andra tand nu :) Upptäckte den när jag kände i hennes mun igår. Brevid den första kom den. Så söt e hon min söta lilla tös. Älskar henne nåt enormt mycket. Att få barn tycker jag alla skulle få uppleva. Det är verkligen det bästa som kan hända i ens liv. Det gör inget att man får ge upp alla sina livsplaner. Vad är rikedom framför en härlig familj?

Säg såhär vad skulle du välja? Rik o ensam eller Fattig o inte ensam. Jag skulle klart välja de sista. Hur kul är det att vara ensam? Inte de minsta. Har tänkt mycket på de där det sista. Pengar gör ingen lycklig. Okej du kanske är lycklig för stunden. Men äkta lycka går verkligen inte att köpa för pengar.

Vad har hänt annars idag då? Jo vi har varit en snabbis i Götene. Noras Farmor o Farfar saknade henne tror jag för de ville att vi skulle komma på en fika. Det gjorde vi också. En snabbis fika. De har rustat upp deras gamla barnmatstol så att den är fin o fräsch till Nora :) Väldigt snällt av dem. Trots att vi inte är där så ofta. Borde kanske åka dit lite oftare och hälsa på. Så att Nora får nära kontakt med dem när hon blir äldre.

Tänker ibland på pappa.. undra om han vet att han är morfar.. Stackarn säger jag bara.. kommer aldrig få träffa sitt första barnbarn om inte Nora vill söka rätt på honom när hon blir stor. Jag vill det iaf inte. Jag är trött på att bli sviken. jag känner honom ändå inte och kommer nog aldrig lära känna honom heller eftersom man aldrig vet vad som är sanning eller lögn...tyvärr..

Men nog med deppigheter. Jag är glad och lycklig och det är det viktigaste just nu. Skulle aldrig byta det jag har mot något annat.

Jag älskar hela min familj =)
Johan, Nora, Stina och Fiskarna <3

Tisdag den 13e januari

Har inget att skriva egentligen. Dagarna knallar och går. Vad mer ska man begära. Nora leker o växer o tjatar precis som hon ska. Vet inte varför jag är så tom atm. Nåt är det antagligen som jag inte vet vad det är.

Behövs städas här hemma. Men jag har inte riktigt fått tillbaka krafterna än. Va i affären igår och har nog aldrig blivit så trött av att gå till affären. Det var nog lite tidigt att gå ut. Men va gör man när man klättrar på väggarna?

Måste till jysk någon dag och köpta sånna där stänger man har panelgradiner på. Har ju bara ett par sådana.. o nu behöver jag 2 par till.

Funderar på om jag orkar ta ner julpyntet idag. Se hur jag mår frammåt eftermiddagen. Håll tummarna på att jag har tillräckligt me krafter till det.

Men vet absolut inte vad jag ska skriva.. så ha de bra!

Jag klarade tentan! Sista obligatoriska lektion gjord nu!

När sista lektionen var gjord så var det dags för tentan.. hade inte repeterat nåt.. men tänkte jag testar. Den gamla känslan inför ett stort prov kändes i magen. Det var riktigt mysigt faktiskt. Jag började och det var inte alls så svåra frågor som jag befarat. Blev godkänd direkt! Man var tvungen att ha 90% rätt för att bli godkänd och det blev jag precis^^ Fast blev sur på att jag inte fick 100% för det var världens slarvfel jag gjorde. Men får skylla mig själv för att jag inte kollade igenom ordentligt.

Nu ska man bara komma på ett tema till slutuppgiften. Man ska redigera 3 bilder me samma tema. Antingen bildtema eller redigeringstema. Jag funderar på att göra ett tema "Lidköping på natten" men vill inte gå ut o fota själv så får vänta till Johan mår bättre i så fall.

Idag skulle vi egentligen på babysim. Men eftersom inte jag har mått bra, inte Nora o inte Johan heller så bestämde vi oss för att det är bättre att stå över idag så att vi inte blir sjuka igen. Det skulle ju inte vara kul.

Gjort en liten ändring på bloggen med.. har gjort så att jag måste acceptera kommentarerna innan de publiceras. Fick en känsla av att det var dags att göra så nu. Varför vet jag inte.. men jag har lärt mig att lita på mina känslor efter 2 bränder, 2 krockar (har faktiskt vart med om 2 i mitt liv.. tur ja inte kört båda o att ingen vart mitt fel), 1 olycka, 1 poliskontroll, några incidenter mellan mig o johan ibörjan av vårt förhållande då vi inte visste om vi va tillsammans eller ej.. o sen massa småsaker som hänt. Så nuförtiden ser ja inte förbi de där otäcka känslorna som känns på ett speciellt sätt

Annars händer inte så mkt. Johan var på anställningsintervju i Fredags.. men va en besvikelse då det bara rörde sig om 10 timmar i veckan.. o med dagens deltidsregler i akassan kan man inte va glad för ett deltids jobb :( Jag tycker det är skit. Läste om en tjej på aftonbladet som hade jobbat deltid på 2 olika ställen. Nu hade hon jobbat deltid så hon stämplat 75 dagar. Då fick hon rådet av ams o a-kassan att säga upp sig för att klara sig ekonomiskt. Säga upp sig från båda jobben! Hon trivdes jättebra men hon ville såklart inte ruinera sig själv. Så hon hade inte ens ett val egentligen.

Är inte det hemskt att man måste säga upp sig för att man inte får stämpla upp till heltid när dagarna är slut. Regeringen sa att det skulle bli mer heltidstjänster o att man skulle bli mer motiverad till att söka heltidstjänster med detta systemet. Men som hon i artikeln sa.. jag söker inte mer heltidstjänster nu än innan för det finns inte fler. Och inte kan man tvinga sin arbetsgivare till en heltidstjänst om det inte finns behov till det.

Jag förstår inte hur regeringen tänker.. men de e klart.. de har aldrig vart arbetslösa heller kom de ju fram efter valet..

Ne nu måste ja äta =)

6330g o 62,5cm

Dagen till ära har vi varit på BVC. Läkarkontroll.. allt såg jättebra ut. Nora följer sin egen kurva perfekt och börjar nu komma in i det vanliga systemet. Känns bra. Allting var bara positivt idag. Hon rörde sig bra, hängde med bra, var stark, alla kroppsljud lät bra.. ja allt va bra.

6330g o 62,5cm..
stor o tjock har min lillskit blivit, precis som hon ska :) Jag ser faktiskt själv nu att hon växer så det knakar.. börjar bli så stor.. och jag är så oerhört stolt över min o Johans lilla flicka som idag är 8 månader och 3 dagar. Inte klokt vad fort de går.

Annars idag händer inte mkt.
Jag kämpar med att bli frisk.. e fortfarande inte det.. men tvingar mig ändå att kämpa på. Va ju på BVC idag så piggnade till lite när jag kom ut.. men nu e jag helt slut. Tur att Nora också är trött och sover middag för tillfället för då kan jag ta igen mig lite.

Johan ska på anställningsintervju snart.. hoppas han får jobbet och att det är någorlunda nära en heltid! Men annars får vi väl ringa till jobbet o kolla om de behöver oss snart igen.. e lite förvånad att de inte ringt än faktiskt :p Men maskinerna är väl inte uppstartade ordentligt än :p De ringer de vet jag redan..

Men nu ska ja jag inte skriva mer här!
Ha de!

Hela familjen har varit sjuka.. nu e de bara jag kvar

Bara jag i min kära familj som fortfarande är sjuk. Nora hade feber i förrgår o Johan har vart lite småkrasslig han med.. Men jag ska självklart bli sjukast av oss alla.. just nu är jag jätteförkyld.. inget vidare alls.. man blir så matt av att vara det. Igår sov jag mesta delen av dagen.. det var riktigt skönt faktiskt.. Hela familjen sov faktiskt mesta delen av dagen.. Nora o Johan o Stina med :)

Izza ringde innan.. vi pratade i närmare 50min :) riktigt trevlig överraskning faktiskt.. tiden bara sprang på :)
va kul att prata me henne igen.. riktigt kul faktiskt..

Har börjat kolla på One Tree Hill med.. riktigt bra serie faktiskt.. o de bästa är att jag kan kolla på så många avsnitt jag vill utan att behöva vänta en vecka.. 5 säsonger har jag hemma hos mig.. inte helt fel!

Men blev inget långt inlägg nu.. se om ja orkar skriva mer sen!

Jullov kan man säga

Man kan nästan säga att jag tagit jullov från Bloggen. Känns lite så iaf.. o skönt har det faktiskt varit.. inte varit på skrivarglädje direkt. Men mycket har hänt sedan sist..

Tänkte berätta lite om julafton iaf.. vi var som vanligt (under min tid tillsammans med Johan) hos Johans farmor. Riktigt skönt att bara vara 2 hus bort ;) Vi började med att äta en ljuvlig middag bestående av julbordsmat. Ja det var ett julbord :p Mäta och belåtna sitter vi och pratar skrattar o har trevligt till klockan börjar närma sig 15.00 o Kalle Anka på tv.

Precis som alla andra år så somnar jag till husvagnssemestern. Vet inte hur många år i rad det hänt nu.. minst 3 iaf.. börjar väl bli för gammal för Kalle. Nora däremot var för liten så hon låg o sov efter maten fram till paketöppningen :p Ibland skulle man va liten :p

Efter Kalle kom Jaco o väckte mig o lurade mig att det var paketöppning :p Jag upp som ett skott.. o så va de "bara" fika :p men vilket gott fika =) Massa goda kakor som AnneMarie hade bakat. mmm hennes kakor e bäst =) Men efter detta blev det äntligen paketöppning =)

Nora vann med mest paket stort över alla andra.. vi fick knappt plats i tvåsitssoffan tillslut :p
Tack för alla fina presenter till min lilla familj =D

Mellan jul o nyår fick Nora sin första tand! Den dagen o dagen efter var väldigt gnälliga o jobbiga för henne. Det gjorde säkert jätteont o hon visste ju självklart inte varför. Nu tycker hon de känns konstigt i munnen (fortfarande!) så hon är där och känner med tungan mest hela tiden.

Nyår då..va meningen att Fredrik, Marie o Tobbe skulle komma hit.. vart bestämt sen typ september att iaf Marie o Fredrik skulle komma hit men de dissade oss totalt o de hade vi nog inte fått reda på om ja inte frågat om de kom eller ej.. så man kände sig väldigt sviken måste jag säga. Men jag passade på att ha den dära romantiska kvällen med Johan som jag saknat så länge.

Nora somnade runt 18 så efter en timme eller nåt började jag o Johan göra våran 3 rättersmiddag med en grillad laxsmörgås med mozarellaost, rödlök o tomater. Det var det godaste på hela kvällen :p
Till huvudrätt hade vi en god sallad, hasselbackspotatis, fläskfilé o sås.
Till Efterrätt hade vi en Jordgubbspaj.. dock blev den totalmisslyckad men den var supergod ändå.

Riktig mysig och lyckad kväll blev det. Fin dukning med levande ljus. Åt i mörkret med endast ljusen tända. Hel mysigt helt underbart var det faktiskt. Länge sen vi tog tid till bara oss på det sättet. Tolvslaget började närma sig.. men Johan har varit lite konstig i halsen plus att Nora låg o sov så sött i sitt rum så vi bestämde oss för att inte gå fram till torget o fira tolvslaget hemma. Likabra gick det =D

Nu orkar ja inte skriva mer :p



RSS 2.0