Äntligen Fredag

Då sitter man och skriver på Johans dator. Vi lämnade in min för lagning igår. När Johan ringde till Iridion så hade de inte en blekaste om vad det kunde vara. Men när vi lämnade in den sa han som tog emot den att det troligtvis behövdes göra en BIOSuppdatering. Johan blev lite irriterad på sig själv för han hade tänkt att göra det, men struntat i det sen eftersom det så sällan behövs göras. Men är det de som e felet så går det på garantin för moderkortet :D Så hoppas nu att det är det för då kostar det ingenting :)

Gillar inte att skriva på denna datorn.. använder chrome för firefox e så segt på johans dator.. o chrome fattar inte när jag vill ha fet text, kursiv text eller understruken text. Hade ju tänkt börja använda chrome jag med.. men det blir inget med det. Måste ju kunna skriva ordentligt i bloggen.

Om vädret tillåter så ska vi åka till Götene o hälsa på idag. Ska göra lite mat och spela lite spel. Ska bli mysigt. Stackars Stina bara som får vara själv hemma. Men det klarar hon. Hon tycker nog det är skönt med lite lugn o ro.
Stina trivs iaf väldigt bra hemma nu vilket är helt underbart. Hon är väldigt sällskaplig av sig och är sällan i något annat rum än oss andra. Sitter vi i datarummet så ligger hon på skrivaren, sover vi ligger hon i min fotända, äter vi sitter hon i fönstret i köket och tittar vi på TV ligger hon i soffan och sover.

Min kära diet funkar fin fint. Fuskade lite igår dock.. Johan hade köpt pepparkaksdeg så smakade på det plus ett jag tog ETT chips. Sen tog jag en banan istället :p Har inte vägt mig sen i måndags och inte mätt mig.. så tråkigt att se när de går ner o sen upp igen för att gå ner.. men jag är så mycket piggare nu mot vad jag var innan. Idag kunde ja inte ens somna om efter att ha matat Nora vid sex.. så jag har vart vaken sen sex! De ni.. och jag som inte behöver gå upp förrän Nora vill upp vid tio, elva tolv nångång :p

Jag har verkligen fått det bra. Nora sover så duktigt... inga problem där inte.. Det enda hon har krånglat på kvällarna var när hon hade vaggan. Då ville hon minsann inte sova. Sen händer det ju självklart nån gång då o då att hon krånglar.. men det är så sällan att det inte räknas. Maten börjar funka fin fint nu med. Krånglar ibland.. gärna lunchmålet.. men de andra brukar gå bra.. Skönt det.. det var verkligen inte kul när hon höll på att krångla så med maten som hon gjorde. 

Ne nu ska ja göra nåt annat!

Usch så kallt

Usch jag sitter här hemma och fryser. Skitkallt är det ju.. eller de e säkert 20 grader inne.. men de e kallt tkr jag.. e ju van att minst ha 24 grader inne.. Får ta o klä på mig snart tror ja.. vet inte om ja e frusen pga den dieten jag håller på med.. känns som Carola sa de.. men inte säker.. men sak samma.. satte på elementet här brevid så får se om de blir varmare..

Nora väckte mig halv åtta idag.. inte van att bli väckt av henne så tidigt.. men somnade om igen och vid halv nio gick vi upp för hon var hungrig. Nu ligger hon och sover på golvet i tvrummet. Så söt är hon.

Igår var vi på babysimmet. De små vattenkannorna vi haft för att hälla vatten på barnen var borta och ersatta av små hinkar. Det gick jättebra att hälla mycket vatten på Nora.. Hon såg bara lite förvånad ut. Sen tränade vi att ligga på rygg och mage på en tunn madrass som flöt på vattnet. Så att hon lär sig hitta balansen. Det gick jättebra. Vi sjöng lite sånger med rörelser till och det älskar alla barnen. Så kul att se dem.

När det var dags att duscha och klä på oss var Nora jättetrött.
Så hon var väldigt grinig. Var bara att skynda sig. Jag hann inte ens borsta håret :p

Så startade datorn om sig.. då va de inget virus eller skit som var fel på den.. antaligen nåt hårdvarufel...


Suck

Dumma dator!

Nu krånglar min kära dator igen. Vet inte vad det är.. men den startar om sig titt som tätt. Igårkväll gick det inte ens stänga av den för då startade den om sig och kom till välkomstskärmen och startade om sig och kom till välkomstskärmen och startade om sig och så höll den på tills jag tryckte på strömbrytaren. Så nu ska vi testa att formatera den och funkar inte det så blir det väl till att lämna in den igen... suck... 

Igår var mamma här på dagen. Det var trevligt. Vi lagade kyckling, ris, wokgrönsaker och sås. Och vilken god sås det blev!! Den smakade helt underbart och var så lätt att göra. Sen gick vi lite i affärer. Dagen bara sprang iväg så vi hann inte så mycket mer. Var meningen att vi skulle ut och gå med Nora men det hanns inte med så det får bli en långpromenad idag istället. 

I veckan som kommer blir det nästan bara pluggande.. Måste komma ikapp så jag slipper kursen sen.. ska bli skönt.. Lite jobbigt att ha den hängande.. o lektionerna e så långa. Ibörjan sa han att de skulle bli kortare o kortare.. men de blir bara längre o längre.. 

Blir så sur på datorer

Fredag den 24e

Ja skönt är det att det inte e Fredag den 13e iaf. Idag är jag superduper trött och massor finns att göra här hemma. Självklart ska trötthet o massa att göra kombineras. Men ska börja om 10 min.. jag lovar! Min dator har blivit helknäpp igen.. Nu har den börjat starta om sig hela tiden.. eller hela o hela men ibland och oftare o oftare blir det. Undra vad som är felet denna gången. Säkert nätagget.. men hoppas det inte är det för har ingen lust att köpa massa data delar.

Dinga 65 i wow igår.. bara 3 lvls kvar till jag e redo för Notherend.. Säger väl inte er någonting som inte spelar.. men de ska komma en expansion den 13e november te wow.. Wrath of the Lich King heter den.. o då heter det nya svårare stället Notherend. Slutpratat om wow för det är ändå ingen som läser denna bloggen som är intresserad av det.

Snart dags för lunch..
ska bli gott. Fick massa beröm för min köttfärsås jag gjorde igår. Det känns lite kul :) Gjorde dessutom MASSA så det var tur att den blev bra. Ska äta o sen frys in resten.

Stina ligger på sin favvoritplats -skrivare. Det är så sött att se henne där på. Hon verkligen älskar den platsen då hon kan ha utsikt över mig o Johan när vi sitter vi datorerna. Ska dessutom flytta dem snart. Nora måste ju få sitt rum. Längtar massa till vi ska inreda här inne. Måste till IKEA och köpa hyllor med. Se om vi kan göra det till Fars dag.. vi ska ju troligtvis in till stan då ändå om vi ska åka ner till Mullsjö.

Men nu vakna Nora.. bäst att ta henne innan hon blir arg!

Pekka på Neo

Idag har vi varit på Neo och träffat Pekka. Han är så mysig. För er som inte vet vem Pekka är så e det Noras läkare. Hela han lyser upp när han får syn på Nora :)
Idag på Neo så var det rutinundersökning som stod på schemat. Allt var bra med vår lilla sötnos. En sjykgymnast kollade även på henne så att hon rörde sig som hon skulle. Vi fick beröm för att hon var så stark i nacken och de sa att de märktes att hon får ligga på mage. :)

Vi mätte o vägde Nora idag också. Vågen visa 5130g. Nu börjar hon ju verkligen bli stor :) 57cm lång och 39,7cm runt huvudet. Min lilla bebis e ingen liten bebis längre :)

Precis innan vi skulle gå så säger Pekka att vi har en liten charmig tjej. Det värmde i hela kroppen när han sa det :)

Annars har det inte hänt mycket idag. Lagade mat när jag kom hem och Nora har legat på golvet och lekt. Pratat lite men sen när klockan slog 18 så blev hon trött så jag har precis lagt henne. Hoppas hon somnar snart. Igår ville hon inte riktigt sova. Men efter många om och men så somnade hon och vägrade vakna när det var dags för mat.

Maten går fortfarande bra. Är sugen på choklad som bara den.. men de går över när jag äter som tur e. Men tänker då inte fuska :)

Z -den envisa saken :p

Ny dag

Idag är det onsdag. Måste bli bättre på att uppdatera bloggen. men orken har inte riktigt funnits. 
Här händer iofs inte så mycket. Nora äter, leker, pratar, sover..precis som en bebis ska göra. Imorgon ska vi till KSS för läkarbesök. Ska träffa Pekka. Noras läkare som var med när hon föddes. Han fick se min älsklingsdotter innan mig!!! 

Idag har jag tvättat och städat lite. Snart ska jag iväg till affären. Men vill vänta till de mesta folket är borta så att inte lilla Nora blir sjuk. Det skulle jag aldrig förlåta mig själv för om hon blev. Det räcker med den förkylningen hon hade innan. 

Igår var vi och tog kort till NLT. Det blev riktigt fina kort tycker jag. Nästa fredag.. inte nu på fredag alltså.. så ska vi hämta korten. Det ska bli roligt. Den 11 november ska vi till en fotograf i Götene som ska fota Nora. Hoppas hon e duktig. Men det borde hon vara tycker jag!

Carola ringde imorse och kollade hur det går med min mat o så. Och det går alldeles toppen måste jag säga. Har iofs bara gått ner 0.3kg.. men började ju i måndags me :p Men har blivit 2 cm smalare om magen, 4 om rumpan och 1 om låret. Så sammalagt 7cm på de papprerna jag fyller i. Inte helt fel. Börjar bli lite smått hungrig men ska ta ett päron påväg till affären.

Mellan mig och Johan börjar det bli bättre nu iaf. Va lite stelt idag iofs.. men blev så trött på att han ska pilla på mig när ja inte vill.. o när han inte slutar fast man ber honom så e de klart man blir sur. Men de gick över lika fort som det kom.
Saknar honom nu när han e på jobbet.

Men nu börjar lillgumman bli irriterad.. dags att göra oss iordning för en promenad som tillslut ska sluta vid affären!

Tycker om när du tar på mig

Sitter o lyssnar på den låten :p Johan väckte mig inatt.. de va lite mysigt må jag säga...mer går jag inte in på de :p
Imorgon börjar mitt nya liv. Se hur det går. Men taggad det är vad jag är. Carola ringer imorgon kl 9.00 och det är då mitt liv tar en drastisk vändning. Önska mig lycka till!

Idag har jag och älsklingen städat o grejjat lite.. men det är en hel del kvar. Men de får vi ta lite pö om pö i veckan. Nora sov lite i början sen fick hon ligga i hallen och titta på oss när vi gick fram o tillbaka. Det tyckte hon var jätteroligt. Hon låg och pratade säkert 1½ timme. Johan var riktigt förvånad att hon pratade så mycket. Synd bara att man inte förstår vad hon berättar. Men något intressant måste det vara eftersom munnen går i ett.

Igår var vi på Kinnekulle och var ute och gick. Vi var och kollade på hällristningar först. Jag tyckte inte det var mycket att se men Johan verkade tycka det var jätteroligt. Efter det åkte vi till Marstorpsfallen och tittade på vattenfallet där. Dit måste vi åka/gå till fler gånger. Batteriet i kameran tog slut innan jag fotat klart :( Vägen dit från parkeringen var väldigt stenig så det var lite bökigt med vagnen. Men det var det värt. Så det blev några kilometers vandring igår. Riktigt duktiga var vi ;)

Men nu ska jag sova. Ska bli skönt. Upp tidigt imorrn ju!


BVC o spruta

Igår var jag och Nora på BVC. Nora vägde 4880 g o var 56,5 cm lång och huvudet var 39 cm runt eller vad man säger. Jessica som våran BVC-sköterska heter kollade Noras tånaglar som börjat växa innåt av någon konstig anledning. Men hon pillade ut dem lite försiktigt så jag ska göra samma sak om de åker in igen, vilket de hade gjort nu på morgonen.

Sen var det dags för spruta
. Nora var hur duktig som helst. Gnällde till lite bara när sticket kom. Men vet inte om det var för sticket eller om det var för att Jessica höll fast hennes ben. Antagligen var det faktiskt benet. För det är verkligen inte populärt att bli fasthållen. Det må gudarna veta ;)

När vi kom hem så gjorde vi inte mycket. Åt lite och sen va de vilodags för Nora för hon mår inte riktigt bra. Hon e förkyld den stackarn. Antagligen är det jag som smittat henne med min förkylning. Den håller fortfarande i sig så hon kommer nog vara förkyld ett tag framöver. Men som tur är så påverkar det inte henne när hon äter eller nåt sånt.

Men kanske ska ta o lägga mig nån timme till... Nora ligger ju ändå och sover igen.. efter ett gott mål mat ^^

En sjuklig dag

Gick upp vid halv elva efter att bara sovit några få timmar. Men det räckte för min del. Idag har det inte hänt alldeles för mycket. Älsklingen gick hem från jobbet med huvudvärk och den har inte riktigt släppt än. Stackarn. Tror han börjar få nåt liknande migrän.

Nästa vecka ska jag börja försöka gå ned i vikt. Önska mig lycka till och fråga gärna hur det går. Mitt mål e att gå ner 20kg. och det ska ta LÅNG tid så att jag kan hålla det och inte gå upp lika fort igen. Det kommer bli en jobbig tid och jag kommer behöva allt stöd jag kan få!

Imorgon bär det av till Mullsjö för på lördag är den årliga ullaredsresan. Känner inte riktigt för det eftersom jag inte mår bra. Men vi behöver ju köpa julklappar och vart finns det bättre ställe än GeKås att göra det på?

Har även skrivit ett privat meddelande om där jag berättar om natten..





Ne nu ska jag sätta mig och spela lite när Nora äntligen somnat!


Äntligen!


Utseende

Då har man ändrat utseende på lösenordsbloggen. Tror jag blev nöjd. Orkar iaf inte pilla mer för tillfället. Nora är lite grinig så ska snart ta o leka lite med henne. Hon har sovit mesta delen av dagen så det har varit lugnt o skönt här hemma. Jag har spelat lite o grejjat med bloggen. Börjar fatta riktigt bra nu vad man ska göra. Tar inte flera timmar som det gjorde ibörjan.

Annars är jag jätteförkyld för tillfället. Halsen är så gott som bra. Men börjar bli hungrig. Men det går ju som tur är att göra något åt det rätt så snabbt. Blir lasagne idag. Det ska bli smarrigt.

Usch har verkligen ingen fantasi idag om vad jag ska skriva. Är helt tom i huvudet.

Va förresten hos ortopeden med Nora igår. Skrev jag de?
Besöket tog inte ens tio minuter. Kändes lite onödigt att åka så långt för så lite. Men Nora har iaf samma syndrom som jag har. Cleidokranial dysplasi som det heter. Hon har likadana nyckelben som jag har, en led i tummen är förkort på henne likaså på mig. Men annars så gick det inte se mer än innan hon växt till sig lite mer.

På tal om nyckelbenen.. Jag har ju alltid trott att jag har halva nyckelben. Men så e inte fallet. Jag har två stumpar av nyckelben. Det är precis som de skulle gått av och en liten bit i mitten saknas. Förstår ni? Exakt så har Nora också. Men mamma har bara ena stumpen säger hon.

Ne nu har Nora tröttnat igen. Likabra att ta o leka med henne nu!

Ang Lösenskyddet

Har bestämt mig för att lösenskydda vissa inlägg som jag inte vill att vem som helst ska kunna läsa. Vill ni ha lösenordet så maila mig på [email protected] så att jag kan skicka tillbaka lösenordet direkt.

För att få lösenordet är kravet att jag kan lita på dig så att du inte ger det vidare till någon annan.

Lösenskyddat


Nu är jag hemma

Då var man hemma igen. Sjuk är man dessutom. Blev det påvägen hem från Finland. BLÄ säger jag till det. Har ont i halsen, förkyld o inga krafter alls. Så det blir inget Babysim för Nora idag :( Johan jobbar och jag är sjuk. Fast jag måste ta en tripp till Skövde ändå. Nora ska till ortopeden och det spelar ingen roll om Johan hänger med för han kan ju ändå inget om symdromet så jag måste åka vilket fall som helst. Men mår kanske bättre i eftermiddag.

I Finland var allt bra. Tiden gick väldigt fort och det var verkligen jättekul att få träffa mormor och att få visa upp Nora för henne. Hon tyckte att hon var jättefin och så lik Johan ;)
Uppe i Finland gjorde vi inte så mkt. Hälsade på mormors syster och var och satte blommor på morfars grav. Den är verkligen fin.

Ne känner verkligen att jag inte orkar koncentrera mig. Skriver mer sen kanske!

RSS 2.0