Måndag 17.30

Japp då var det måndag igen då. Dagen har gått fort må jag säga. Men har hunnit med lite av det som var planerat i alla fall. Nora gumman är sjuk. Snorig och Hostig. Inte fick vi komma till doktorn heller bara för att hon inte hade feber. Men att hon hostar sönder sig och nästan kväver sig av sitt slem det brydde de sig i stort sett inte om. Fick rådet att ge henne varm röd saft. Det har visserligen hjälpt lite. I alla fall i sån grad att hon kunnat sova. Tur det.. men blir det värre så ska jag propsa på att vi får komma dit. Trött på att det ska sparas pengar överallt o snålas med hjälp. Särskilt till ett litet spädbarn.

Men men.. det är bara att gilla läget..

Blir så trött på folk också. Min älskade F blir trackaserad av sitt ex Erica (varför jag skriver ut namnet är för att andra ex inte ska känna sig utlämnade, men det finns ju många Erica i detta land :p) via min blogg. Tur att han inte läser det eller bryr sig. Så sjukt jobbigt med ex som inte kan släppa taget och sprider lögner flera år efter det tog slut. Men hon är väl avundsjuk för att F gått vidare mycket lättare än henne själv. Visserligen har hon pojkvän.. men det brukar vara en bra täckmantel. Det mest fega av allt är att hon kallade sig ".." Men ip nummer är ett bra påfund ibland måste jag säga :)

Har man en åsikt så är det väl inte så svårt att stå för den? Men de e klart är man feg så är man.

Nog om tråkigheter. Älsklingen var på Dafgård och handlade lite idag så nu är vår frys så full den kan bli. Var lite orolig att den inte skulle gå att stänga. Men det gick precis. Innan vi packade in allt i frysen åt vi Kinesisk Kycklingsoppa som jag gjort. Mycket gott måste jag säga. Det är bra att våga testa göra lite nya saker med. Dessutom när det var så lätt att göra som den var :)

Undra om Lotten fått barn än.. Hon har inte uppdaterat sin blogg på några dagar.. inte bra när hon inte gör det för då tror jag verkligen Kotten tittat ut. Hoppas allt går bra iaf!


Hemma igen

Då har man varit hemma några timmar. Haft fullt upp nere i Mullsjö. Först var vi och hälsade på i Gravsjö. Mia ville träffa Nora :p Där blev det fika och tjöt. Sen bar det av hemmåt. Vi beställde pizza och J kollade på Let's Dance. Sen blev det sängen. Va skönt det var att sova. Sov som en stock hela natten.

Lördagen började med att göra sig iordning och sen bar det av till Jönköping. Där åkte vi först till Zoopermarket för att köpa kattsand till Stinisen, sen blev det Elgiganten för att köpa en kamera och sen Ekohallen, eller Eko som det numera heter för att köpa nån hårgrejsimojjs till mamma. Sen kom höjdpunkten!! Rosenlund^^ J hade nog väldigt kul där. Hon har ju inte vart där så många gånger. Älsklingen hade nog lite kul han med men det vill han inte erkänna ;)

Men vad trött man blev i både ben, armar, hjärna och kropp. Men det var det värt.

När vi kom hem blev det inte mycket vila för då skulle vi visst på kalas hos N. Det var trevligt men vi stannade bara två timmar för Nora var trött och ville sova och vi andra ville kolla på Robinson i lugn och ro.
Natten som förflöt var inte så rolig för mig. Nora var väldigt hostig och hade slem i halsen så det lät som hon skulle kvävas flera gånger om. Så jag låg vaken och lyssnade på henne. Sov bara några timmar.

När jag äntligen somnade så drömde jag bara massa konstiga drömmar. Drömde att Jim Granlien var Noras pappa. Fast jim inte levt på flera år. Dessutom hade Jim och Johan samma pappa :S Sen var det massa andra konstigheter som jag inte orkar gå in mera på för jag ska snart sova.

Blev väckt av Nora vid halv nio (halv åtta!) så det var bara att gå upp. Men somnade vid tolv igen och sov nån timme. Sen åt vi och åkte till Gravsjö för att hämta F som vart på dop o bröllop blev det visst med. Sen bar det av hem!

Men nu ska jag sova =)

Hip Hop Abs, BVC o Tygladan

Idag har jag vart riktigt duktig. Testade på Hip Hop Abs. Det är typ aerobics fast med danssteg. svårt att förklara men det var riktigt kul. Så ska börja göra det 6 dagar i veckan. Men får väl börja när jag vart i Mullsjö. För vet inte om jag kan med o stå där o svettas:p

Sen var det bara att göra sig iordning för att åka till BVC. Idag var Noras vikt bättre. Hon vägde 7490g nu. Var 65cm lång (snart dubbelt så lång mot när hon föddes) och huvudmåttet va nåt på 42. Helt godkänd blev hon idag:)  Hon fick även med sig D-droppar hem. Men hon har lite AD-droppar kvar så de får hon äta upp först. Nästa BVC besök blir 7 maj. Då är Nora 1 år och 1 dag. Det är inte klokt! Då ska hon dessutom få sin ettårs vaccinering också. Stackars lilla gumman. Men hon är så duktig när hon får sina sprutor. Riktigt stolt över henne är jag varje gång.

När vi kom hem från BVC var det mat som stod på schemat. Nora hade bestämt sig för att leka med maten och vägrade äta. Åt bara lite. Men gav med mig denna gången eftersom vi skulle iväg snart. Fick göra iordning ett mjölkmål och de slank ner utan problem.

När jag höll på att klä på Nora ytterkläderna ringde Johan. Han behövde inte gå på Jobbgarantiinformationen. han ska ju börja jobba om en månad så de tyckte inte det var någon idé att han gick de för han skulle inte hinna vara med så mycket i alla fall. Men nåt som är lite kul. När man är med i jobbgaranti för ungdomar så får man pengar från F-kassan men ens a-kasse dagar går åt som vanligt fast du inte får några pengar från a-kassan. Eftersom Johan var på väg hem så fick Nora vara kvar hemma. F fick vara barnvakt lite. Jag gick till AnnMari och då stod hon och Gunvor och väntade på mig. Vi åkte iväg till Tygladan direkt.

Det blev lite inhandlat för mig. 418kr gick det på. Inte så farligt med tanke på att jag köpte en badkappa, en pyjamas, ett par trosor, ett par strumpor och två par färdigsydda gardiner. Allt till Nora. Men det var saker hon behövde. Det blev två par gardiner bara för då kan hon ha ett par i hennes rum i stugan också sen om hon får ett eget rum. Men det ska vi nog fixa. Vet ju inte riktigt hur det ser ut men har för mig det var några små rum där iaf.

Men nu ska ja inte skriva mer. Vet inte vad jag ska hitta på dock. Äta lite kanske...

Våffeldagen

Idag hoppas jag att alla har ätit våfflor för det har varit våffeldagen. Det har iaf jag o Johan gjort tillsammans med hans mormor, morfar o farmor. Riktigt gott var det. Jag fick dessutom glass till istället för grädde. De tänker på mig :)
Annars har det varit en relativt lugn dag. Den har bara sprungit förbi. Förstår inte riktigt vart tiden har tagit vägen. Men någonstans har den såklart försvunnit.

Vi kom hem vid fem tiden ungefär. Johan hämtade F på station. Så nu är det som det varit de senaste tiden. Jag o min lilla familj plus F. Vilket team vi är =) Känns kul att ha han här. Han är så mycket gladare då iaf. Annars låter han så ledsen i telefon och det vill jag ju verkligen inte att han ska vara för hur kul är det att må dåligt?

Imorgon är det BVC som gäller. Och så ska jag och Nora till Vänersborg. Det ska bli skojjigt. Vet inte hur lång tid det tar att köra bara. Men det märker vi. Ska dit med Gunvor och Ann-Marie. Vi ska åka till Ladan och kolla på tyger. Se om man gör några fynd. Kan ju behöva lite nya gardiner till sommarstugan.

Har förresten inte sagt att Johan hade missuppfattat datumet. Det var inte 1 april utan 1 maj vi ska få den. Men kanske kan få den till påsk. Men det är inte 100 än. Men jag håller tummarna. Då kommer det inte bli mycket tid hemma. För jag vill vara i stugan!! Va kul det ska bli. Få grejja och dona så att det blir som jag vill därute. Har redan börjat fantisera. =)
Stackars Johan:p Han kommer inte få de lätt^^

Men sängen lockar väldigt mycket. Ska upp o mata Nora vid fem.
Stackars mig

En promenad i solen

Fick faktiskt med mig älsklingen på en promenad idag. Det var riktigt mysigt. Fast jag hade skitont i fötterna från mina nya skor. Det är inte kul. Men de måste ju gås in. Nora såg däremot inte ut att ha de minsta kul. Hon ville bara hem o leka den skitungen. Hon är inte som alla andra barn och tycker det är roligt att åka vagn inte. Ne hon ser ut at gå under av tråkighet :P

Annars har det inte hänt så mycket idag. Tatt det mest lugnt. Sökt lite jobb.. ett iaf.. butiksmedarbetare. Visstid 1 -1,5 år. Lagom för mig. Men tror ju inte att jag kommer få det men hoppas ändå. Verkar vara ett roligt jobb med helt hyffsad lön och kontorstider. Skulle inte kunna bli bättre. Men men vi får se.

Får glädjas åt att Johan har fått ett jobb iaf. Det är ju det vitkigtaste att en av oss har jobb. Den andra kan ju ändå inte jobba för den måste vara hemma och ta hand om Nora. Hon börjar ju inte dagis förrän 1 augusti om det blir som det tänkt.

Johan har skaffat Facebook. Inte ens han kunde stå emot :p Har riktigt kul åt att han skaffat det :p Han har ju vart värsta anti de där. Bara fjantigt att skaffa de har han sagt. Nu e han ju lika fjantig som alla andra miljoner användare där.

Jag skaffade min för väldigt länge sen. Precis när de kom i stort sett. Men har aldrig satt mig in i de. Svarar bara när någon skriver till mig i stort sett. Tur att man får ett mail då:) Mailen kollar jag ju ändå flera gånger om dagen för det mesta. Iaf sen jag skaffade gmail för flera år sen. Man får så mycket mindre skräppost med det än med hotmail. Fast har ju kvar min hotmail, men vet inte om den är i bruk. Har den enbart för att min msn är på hotmailadressen. Funderat länge på att byta men har inte orkat ta mig för det.

Men nu ska jag hitta på något annat. Nora är fortfarande vaken så kanske ska ta o natta henne. Klockan är ju ändå rätt mycket, men hon har sovit massa idag. Sovmorgon till 10 tog hon. Sen somnade hon vid ett o sov till tre. Sen sov hon en liten stund till. Sen gick vi ut och gick och efter promenaden sov hon 30 min. Så hon e nog inte trött på många timmar:p

Men ha de!

Blää

Usch vad min blogg design e tråkig nu när jag fick så härliga färger på P's blogg.
Får sätta mig o pilla på de någon dag när min inspiration är på topp.

Ska snart krypa ner hos älsklingen! Han var så trött så han gick och la sig innan mig. Väldigt sällan han gör det för han vet att jag inte vill det egentligen. Men idag kunde han inte hålla ögonen öppna så jag körde han i säng. Jag får väcka han lite försiktigt när jag lägger mig sen så att han håller om mig. Det är så mysigt :)

Blir trött på folk som bara tror saker hela tiden med. Som inte tar reda på fakta utan bara tar saker för givet. Tror att det är på det ena eller det andra sättet. Sen att inte kolla upp saker från de inblandade direkt.. det förstår jag mig inte på. Är man så nyfiken så är det inte mycket begärt. Annars får man hållas helt enkelt.

Denna veckan har lyckats bli fullbokad nu med. Förra var lugn och go, mycket promenader, dansande o basket.. inte helt fel. Men nu är inte F här så då blir det inte lika kul att göra allt. Johan vill ju inte göra det på samma sätt. Fast F kanske kommer imorgon. Vi får se. Imorgon är annars den enda dagen inget är inplanerat.

Onsdag ska vi till johans mormor o morfar för att äta våfflor och lämna Stina. Hon ska vara där o hälsa på lite igen. Hon fullkomligt älskar att vara där ju. Torsdag är det BVC, Johan ska till Ams o berätta att han fått jobb i princip och jag o Nora ska hänga med G o A till Vänersborg och kolla på gardintyger. Fredag blir det en tripp till Gravsjö först för att lämna av Fredrik som ska på dop och då smiter vi nog in en liten stund för att träffa gravsjöborna :)

Sen ska vi till Mullsjö. Julia ska hänga med också och på Lördag ska jag och Johan ta med henne till Rosenlundsbadet :) Mamma ska vara barnvakt. Det ser hon fram emot. Söndag blir det att åka hem igen och på måndag kommer T.

Massa att göra som ni märker. Men det ska bli kul. Försöka hinna med några promenader iaf. Men nu springer klockan iväg.

Läggdags!

Babysim

Ja då har vi precis kommit hem från babysimmet. Helt slut. Skulle nog kunna somna direkt om jag la mig. Det är konstigt att det tar så mycket på krafterna. Lite vatten liksom.. men men..
Vi kom dit tio över tre. Betalade för den sista omgången babysim som är 10 gånger som vanligt. Gick in och bytte om och gick och satte oss och väntade på att hoppa i.

Ebbe och hans mamma satte sig brevid oss och han var väldigt nyfiken på Nora så han ålade/kröp sig fram till Nora den lilla bit som var emellan dem. Satte sig där och började klappa henne. Nora gjorde likadant men så började hon vara väldigt nära ögonen på honom så jag sa till henne. Då tog hon tag i hans öra. Stackars pojk. Men han brydde sig inte som tur var.

Efter en liten stund var det dags att hoppa i badet. Det nya för idag var att ta upp en dykring från trappstegen. Nora ville bara från översta trappsteget sen blev det för djupt tyckte hon och hade koncentrationen på allt annat än det hon skulle. Så då blev det att träna lite med flytkuddarna och det gick jättebra trots några kalsupar. Men så blev det väldigt jobbigt och vi bytte till att hoppa från kanten varvat med att åka ruschbana vilket var jättekul.

Efter babysimmet gick vi in en snabbis till farmor o farfar. Fast farmor var inte hemma. Vi satt där och pratade en liten stund innan vi satte oss i bilen och for hem. Känns lite konstigt att F inte hängde med.. Han har ju praktiskt taget bott hos oss över en vecka nu. Men vi får se om han kommer ikväll eller ej.

Men nu ska jag göra mig nåt att äta och gosa lite med Johan <3

Bloggdesign

Man kanske skulle ta o bli bloggdesigner... de vore faktiskt rätt kul.. har gjort en bloggdesign idag som jag blev väldigt nöjd med måste jag säga. Man blir glad när man ser den tycker jag. Här får ni ett smakprov på den:


Misslyckades dock visst på upplösningen.. vet inte vad som gick fel..men pixlig blev den iaf.. aja orkar inte bry mig om att grejja med det.. men vad tycker ni? Blir man inte glad :)

Annars har det inte hänt så mycket mer här. Nora sover..eller sov rättare sagt... hon vaknade just.. men räcker nog med att ge henne nappen så somnar hon om igen. Tur det.

Imorgon är det babysim igen :) ska bli kul! Denna gången får jag äntligen vara med igen. Var verkligen längesen jag var det nu. Flera veckor sen. usch det är verkligen synd att jag missat så många gånger med Nora. Men vad gör man.. är man sjuk så är man.. sen hade man mens förra veckan och då är det ju inte så fräscht att bada. Iaf inte när det var så mitt i början som det var.

Men nu ska jag se va grabbarna gör. Spelar tvspel antar jag :p spelnördar som de är ^^

10.22 panik till max

Vaknade redan vid åtta idag.. men somnade om o vaknade o somnade om o vaknade.. låg o drog mig ända till 10.22 då jag kom upp ur sängen på 0 sec ungefär. Kom på att det var ju idag vi skulle till kyrkan. 11.00 började gudstjänsten. Tur att Johan matat Nora precis. Så det var bara att sätta fart. Äta fort, byta om fort, klä Nora, borsta håret o tänderna och allt annat som hör morgonen till.

Vi hann faktikskt. Va inne i kyrkan 10-5 minuter i 11. Det var duktigt gjort som småbarnsförälder tycker jag. Pratade lite med prästen innan vi gick och satte oss så vi visste hur gudstjänsten var upplagd. Så började den. Nora var väldigt faschinerad över allt som fanns där inne. Ännu mer blev det när kyrkklockorna började plinga. Hon såg väldigt glad ut.

När prästen och det andra folket kom in satte orgeln igång att spela och det var väldigt spännande tyckte Nora. Det var riktigt kul att se henne. Hon kollade på allt om och om igen. Så söt hon var :)

Efter en stund blev alla barn som döptes förra året och deras föräldrar uppkallade till prästen. Där uppe fick Nora en bok och vi tände ljus för de som döpts under förra året. Sen gick vi och satte oss och de som ville fick vara med i söndagsskolan. Men Nora var så trött så hon fick lägga sig och sova i vagnen istället medan gudtjänsten fortsatte.

Det var i alla fall två psalmer jag kunde denna gången. Måne och Sol och Vi sätter oss i ringen. Måne och Sol ville ju jag ha med på Noras dop, men de ville inte Johan. Taskig som han är. Fast vi fick ju fina låtar på dopet ändå.

Men vad vuxen man kände sig när man gick till kyrkan en söndagsmorgon. Men det kommer nog inte bli någon tradition. Så kul är det faktikst inte i kyrkan. Fast man kanske skulle kunna få med Johan till kyrkan i jul sen.. det skulle vara mysigt.
Men det är låång tid kvar tills dess. Innan det så är det en lång och härlig sommar förhoppningsvis. Tänk om sommaren blir dålig iår. Då blir jag ledsen eftersom jag inte kunde njuta direkt av förra årets sommar då man låg på sjukhus mycket av tiden och sen hade man en liten parvel hemma som man inte var van vid. Men det är bara att hålla tummarna.

Men nu ska jag på toa =)

Ingen lust till något





Solen skiner och vädret är jättefint. Förstår inte varför jag inte har någon lust till något idag. Har inte ens klätt på mig än. Det är katastrof!! Vet inte vad jag ska göra. Vill ut och gå, vill hoppa hopprep, vill lära mig rocka, vill dansa på dansmattan.. men har ingen ork. Vet inte varför.

Ska ta o lägga mig och läsa sen tänkte jag. Håller på och läser Mias Hemlighet. Den är bra. Undra om jag är så lat för att jag är så godissugen som jag är. Det kan vara det. Brukar bli sån. Kan inte tänka på nåt annat. Men har verkligen bestämt mig för att inte fuska med något alltför onyttigt. Åt lite popcorn igår.. men det var också allt. Vattnet får jag i mig nu igen. Skönt att hittat ett system som funkar. 5dl vatten till frukost, 5dl till lunch, 5dl till kvällsmat och 5dl innan jag lägger mig. Perfekt system när man aldrig blir törstig :)

Hmm.. vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hoppas på att få lust till att göra någon typ av motion eller iaf gå ut. Basket skulle man ju kunna spela lite. Men är så trött i ögonen idag.. så kommer väl få svårt att träffa korgen :p Råkade somna med linserna i. Så har sovit med dem hela natten.. INTE bra!! Så nu sitter jag här med glasögon XD

Tatt lite nya kort på Nora med. Så kul med kort på den sötisen :)




Fick denna fina klänningen av Somarin och Urban




Står med lite hjälp från pappa

En liten skrivstund innan sängen

Hade egentligen tänkt att skriva ett inlägg om hur osmarta killar är egentligen och om att de aldrig förstår något. Men bleb alldeles för trött för att orka tänka på de nu så det får bli ett vanligt inlägg istället.

Har precis kollat på the mentalist eller vad det heter. Gick på trean iaf. Innan det vart det 2½ män. Det är alltid kul och man får iaf några glada skratt. Men det som slog allt ikväll var Sveriges värsta bilförare :) Där skrattade man gott flera gånger :)

Idag känner jag att jag har varit riktigt duktig. Först gjordet jag det som stod i förra inlägget.. Sen spelade jag basket en stund, sen kastade jag och Fredrik boll med riktiga tag.. vet inte hur jag ska förklara.. men man förde bollen över huvudet o sen fram och släppte.. o så gjorde man hela tiden. Endast för att få mera träning. Johan gick in och bytte blöja på Nora och la henne för natten.

Efter ett tag så blev bollkastandet tråkigt så då bestämde jag och F oss för att gå en promenad. Vi var ute och gick i nästan en timme tror jag det blev. Så riktigt duktiga har vi varit. Var riktigt skönt att vara ute och gå också. Bäst att passa på när vädret är på den fina sidan.

Syndande ju faktiskt lite igår med att äta lite godis så jag hoppas de kalorierna försvunnit idag.
Förresten har gjort en sak till!
När vi kom in och tittat klart på sveriges värsta bilförare så ställde jag mig på dansmattan jag lånat av Julia och dansade loss lite. Gick både bra o dåligt. Men så kom jag på att klockan var lite över nio och det låter ju lite när man studsar o grejjar på den mattan så det är nog bättre jag håller mig till den sysselsättningen på dagen när inga har ont av det.

Men nu ska jag sova. Ögonen går i kors =)

Torsdag 19 mars

Svar till Lotten och Kotten: Jag förstår hur du menar :) Riktigt elakt av Mikael att ha sina intressen när du inte får ha dina!

Så till dagen. Idag har vi vart på promenad igen. Så härligt i det fina vädret. Passade på att gå fram och köpa ett par skor till mig och en rockring. Fast rocka de har jag glömt hur man gör. Men ska lära mig så kan man bränna lite fett ^^ Det ska visst vara välidgt effektivt.

testade fritösen Johan fick av sin bror i födelsedagspresent idag med. Den funkade fint. Gott blev det men onyttigt som alltid med friterat. Men det får man ta igen med lite basketspelande nu. Ska strax ut och spela lite. Johan håller på att klä på Nora och jag ska bara skriva klart bloggen. Fredrik är på toa så när vi alla e klara så ska vi ut och vara hurtiga :)

Bara Stina som är kvar inne och latar sig. Late katt :)

Annars har vi inte hunnit med så mycket mer ida. Jag har tittat på ett avsnitt av Gossip Girl. Men det var inget märkvärdigt. Orkade inte riktigt koncentrera mig på engelskan. Men förstod iaf det mesta och det är ju huvudsaken!

Usch detta blir sådant där hoppigt inlägg. Men så blir det när man e kissenödig o stressad ^^
Skriver mer sen eller imon


Svarar på kommentarer

Lotten och Kotten skriver:
Jag gillar när du skriver såna här inlägg, för det är då man inser att inte ens de som verkar vara perfekta är helt perfekta, de är bara lagom perfekta, liksom :-) 
Sådär lagom perfekta så om man känner sig operfekt vet att man har en liiiten chans att också bli sådär mediumperfekt... Ja du förstår nog ^^

Jag har inget perfekt förhållande vad har fått dig att tro det? Jag vill inte heller ha ett helt perfelkt förhållande. Man behöver sina nedgångar för att njuta fullt ut av uppgångarna :) Det är något många glömmer av att tänka på.

Sen skrev Erica:
men herregud, skärp dig eller!!! Vadå att du förstå att han väljer en SAK över dig som är en levande varelse...Ett intesse ska inte styra över ens liv, jag tycker verkligen att ni ska fundera på att hitta ett annat intresse som inte han älskar mer än dig och erat barn. för väljer han bort dig för datorn väljer han även bort nora...

Jag skulle aldrig ställa ett sånt ultimatum för så dum är jag inte. Jag vill heller inte ändra han som person för han är den jag älskar även om datorn är hans största intresse. Hans största intresse har alltid varit datorer o spel. Varför ska man ta bort det? Han väljer inte datorn framför mig och Nora för han prioriterar så vi alla får vår del. Precis som alla andra gör i sina liv.. hur kul skulle det vara att BARA umgås med en person dag ut och dag in hela ens liv. Vad då att man skulle gå varandra på nerverna?!! Han väljer dessutom inte en sak.. han väljer ett intresse som går att kombinera med familjeliv. Värre hade varit om han älskade att festa o supa sig full.. o ha de som intresse. Då hade han verkligen missunnat familjen eller vad e de man säger.
Men så som du reagerar det var så jag reagerade först innan jag tänkt till ordentligt. Han är ju samma människa nu som han var förr.. men tar jag bort hans intresse så är han inte samma människa längre. 

Johan har aldrig tatt datorn före Nora. Hon är verkligen prio nummer ett. Hon har aldrig kommit ikläm på något vis. Men sover hon så ska man ju inte behöva titta på henne hela tiden. Hon klarar sig själv när hon sover. O ofta vill hon leka själv. Samma gäller för mig.


Så då har man svarat på det med. Idag har inte vart någon rolig dag. Har haft huvudvärk och haft ett helt obetydligt bråk med Johan :p Inget att nämna för det var så fjantigt så det är inte sant:p
Nora har vart på bra humör dock.. 5e o 6e tanden har kommit upp nu med :)

Men nu hinner jag inte skriva mer



Förhållanden

Jadu.. tänkt mycket de senaste dagarna på just förhållanden. Jag lever i ett bra förhållande.. men inte något dröm förhållande direkt. Men allt går att arbeta på men vet att vårt förhållande kommer aldrig bli något drömförhållande. Förr ville jag kanske det.. men det vill jag verkligen inte längre. Det skulle ändra den jag älskar och kommer man då älska den personen man ändrat på? De tror ja knappt. Man ska ju älska den man blev/är kär i.

Runt jul någon gång hade jag och Johan ett bråk/disskussion.. vet inte vilket man kan säga att de va.. för egentligen var det en disskussion som urartade till ett bråk för att jag inte ville acceptera svaret. Det disskussionen började med var att jag frågade Johan om han skulle välja mig eller sin dator. Som ni förstår så skulle han inte välja mig.. Han skulle välja sin dator! Hur älskad känner man sig då på en skala? -0.000000 typ. Så jag blev väldigt ledsen och vägrade tänka o inse varför han valde datorn.

Nu i efterhand när allt lugnat ner sig och det har fått ligga där bak i garaget så förstår jag varför. Datorn, spelandet är hans största fritidsintresse. Skulle jag ta bort det så skulle han ju inte vara samma person längre. Men de känns fortfarande hårt att han skulle välja datorn framför ett liv med mig. Fast  det var om jag tvingade honom att sluta sitta vid datorn. Han sa såhär till mig: "Jag vill inte ha en tjej som inte accepterar mig som jag är. Vill hon ta bort mitt största intresse så är hon inte den jag trodde hon var och då skulle det inte fungera" Jag såg bara rött och blev ledsen.. kändes som han anklagade mig för att jag ställde frågan.. men jag ville ju bara veta hur han stod. Jag ville inte ta till mig hans anledning till varför han valde datorn.

Men nu i efterhand förstår jag. Jag förstår han till 100%. Självklart skulle han välja datorn. Han skulle bli som en zombie annars som inte har något att göra. Men jag är glad att vi hade den disskussionen även om jag mådde pyton i några dagar. Men det har gjort så att jag har så mycket mer förståelse. Jag har fått en helt annan bild över det hela. Och nu när jag har fått den och förstår hur han känner så känner jag mig som världens bästa flickvän!

Jag skulle ju inte vilja ge upp det jag gillar mest att göra för att min pojkvän ber mig. Varför ska bara jag ge upp mina saker skulle jag tänka. Varför ge upp någonting överhuvudtaget. Man får bara lära sig anpassa det efter ett parförhållande. Är man två i ett förhållande så måste man lära sig att ge och ta. Spelar man för mycket måste man lära sig dra ner på det. Men man ska inte behöva sluta helt. Är man ute och festar mycket så ska man dra ner på det.. men man ska inte behöva sluta helt. Umgås man mycket med sina kompisar så ska man inte sluta helt utan bara dra ner på det så man har tid med sin partner också.. ja, jag tror ni fattar hur jag tänker.

Kan ju säga att efter den disskussionen/bråket så har jag och Johan inte bråkat något mer. Kanske något lite obetydligt. Innan det bråkade vi rätt ofta de sista.. Va orolig att vårt förhållande inte skulle hålla så länge till.. men nu tror jag det kommer hålla all evighet <3

Man behöver verkligen sätta sig ner o prata i ett förhållande. Aldrig trodde jag att det skulle vara så viktigt att rensa luften ibland. Men funkar inte kommunikationen i ett förhållande då blir det inte långvarigt.. det är ju vad jag sagt de senaste åren.. o det håller jag fast vid!

Ne nu blev detta alldeles för långt..har massa mer jag vill skriva men de får räcka för stunden!

Mulet o tråk väder

ja, idag är det inget roligt väder ute. Mulet grått och kallt. Så tänkte liva upp stämningen här med en historia jag läste när jag satt på toa.

En man sitter hemma och kollar på ishockey-VM när hans fru frågar:
-Kan du fixa laman i hallen?
Han tittar snett på henne och säger:
-Ser jag ut som en elektriker?
-Men kan du fixa kylskåpsdörren då?
-Ser jag ut som en kylmontör?
-Jaha, men du kan väl åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren?
Då säger mannen:
-Jag är ingen snickare heller och fixar inga trappsteg! Står det Järnia i pannan på mig? Jag har fått nog, jag går ner till puben.

Han går ner till puben och dricker några timmar, börjar få dåligt samvete och betämmer sig för att gå hem och laga de trasiga sakerna. När han kommer hem märker han att trappsteget är lagat, att lampan i hallen fungerar och att kykskåpsdörren är hel.

-Älskling, hur har det här gått till?
-Tja, efter du hade gått satte jag mig på trappan och grät lite. Just då passerade en ung man och frågade vad som hänt. Och jag sa som det var. Han erbjöd sig att fixa allt och jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka.
-Så vad valde du?
-Men hallåååå...Ser jag ut som en konditor eller?



Japp så kan de gå..
Men nu ska jag göra mig iordning för vi ska snart till Götene för Nora ska simma och ha kul idag igen. jag kan inte vara med så jag får väl antingen gå till Fredrik eller titta på!

Men skriver mer en annan dag eller senare ida

Äntligen klara

Så då var vi äntligen klara för ida. Det har gått lite segt måste jag säga för har haft ont i hela kroppen idag. Särskilt rygg och fötter. Borde gå till ortopeden för att få inlägg igen. Men har inte blivit av. Men de får man väl ta tag i snart innan de blir värre.

Vad har vi gjort idag då? Städat de sista.. alltså torkat golv o dammsuga. Tvättat den sista tvätten.. blev två maskiner.. en mörk o en ljus.. hade kunnat bli bara en men vill ju inte blanda mörkt o ljust direkt :) Sen har vi vart och handlat. Jag köpte present till Johan. Får skriva imorgon var det var och om han blev glad. Sen har jag gjort mina efterlängtade tårtor.

Första blev lite misslyckad..kokade glasyren för kort tid. Men den blir nog god ändå. Den andra blev mer lyckad iaf. Hoppas de är lika goda som de ser ut sen med :)

Snart ska ja sätta mig i soffan o rita lite. Johan ska spela på ps2. Ingen av oss orkar sitta o spela wow idag. Man måste vara alldeles för koncentrerad för det o så e de massa folk som pratar med en o då måste man ju svara.. det är jobbigt när man e trött :p

Pratat med Fredrik massa idag med. Han har problem med en tand den stackarn. Hoppas han slipper mer besvär innan han ska till tandläkaren igen. Ska ta o ringa han snart igen. Lovade att ringa när jag var klar med tårorna. Och det är jag ju nu. Skulle bara passa på att skriva lite här med. Har vart duktig de senaste dagarna tycker jag. Inte för att jag haft nåt vidare intressant att skriva. Men alltid nåt.

Ska se om jag kan lägga in lite bilder på Nora nån dag sen med. Har ju lite nya i telefonen o mer lär de bli imorgon :)

Men ska ringa fredrik o sätta mig i soffan o slöa nu!
Det är jag värd =)

Fredag morgon







Ja då sitter man här igen för att snart starta dagens bravader. Det är inte så jätte mycket på schemat idag. Men alldeles tillräckligt.

> Ska tvätta upp tvätten. Blir 2 maskiner för det är olika färger.
> Dammsuga
> Torka Golv
> Baka tårtor

Det är nog vad som står på tapeten idag. iaf vad ja kommer på nu.

Jag måste iväg och köpa Johans födelsedagspresent med. Har äntligen kommit på vad jag ska köpa..tror jag.. vet inte om de finns bara.. men de märker vi.

Har sovit riktigt gott i natt förresten. Hade gärna sovit lite till. Men men.. kan ju inte sova bort hela dagen. Vaknade dock vid fem och var hur kissenödig som helst. Innan de hade jag även drömt om toalettstolar så det var väldig panik när man vaknade. Satt nog flera minuter på toa sen :p

Men nu ska jag inte sitta här o slöa bort tiden.

Höres!

Vink Vink

Idag vinkade Nora för första gången. Men som de flesta barn så vinkade hon till sig själv. Egoistiska små varlelser de där^^
Men det var riktigt mysigt att se. Lite sådär försiktigt var det. tre gånger vinkade hon. Se när hon bestämmer sig för att vinka en fjärde gång :)

Idag blev iaf städningen av. Skönt det så nu är det upp plockat överallt... så imorgon blir det dammsugning och torkning. Idag tog vi alla ytor o sånt.. alltså bokhyllor, bord, porslin, allt i badrummet även under badkaret... o mycket annat. All tvätt är nästan upptvättad. 1-2 maskiner kvar. Tvätt från sovrummet som jag missade. Mycket hade åkt in under sängen.

Snart ska man börja steka 2kg kyckling. Massa verkligen ju. Men ska börja förbereda det jag kan till lörda. Imorgon blir det att baka tårtor som vi sedan ska ställas hos AnnMari.

Men nu ska ja pysa.. lite kort inlägg nu bara :)

Torsdag morgon

Usch de blev inte mycket städande igår.. Blä säger jag bara.. men idag kommer de bli av för imorgon hinner vi inte för då är det förberedelser till kalaset som gäller. Jag ska baka tårtorna då. Bara ett problem.. vi har ingen plats i kylen! Gah säger ja bara. Hoppas vi får låna AnnMaris kyl. Annars vet jag inte hur vi ska göra. Vågar inte ställa ut dem på balkongen för man vet aldrig vad det är för väder på natten.

Igår eftermiddag var vi och handlade till kalaset.. 1000 kr gick de på och då är inte riktigt allt handlat än. Blä säger jag bara. Det är inga roliga summor. Fick dessutom elräkningen igår med och den är aldrig kul att se. Förra året slapp vi ju se dem för de skickade aldrig ut några till oss.. fast fick iofs två saftiga räkningar när vi bad om att få dem. Kunde fått dela upp dem sa de på elbolaget eftersom det var deras fel att vi inte fick några räkningar.. men likabra att betala allt när man ändå hade pengar.

Ibland är det lite jobbigt att vara så ärlig som man är. Kunde sparat 4000 på de räkningarna om inte mer.. men skulle inte kunna sova lugnt på nätterna då. Dels för att man vet inte om de kommer komma på det nångång i framtiden och då få en ännu saftigare räkning. Eller veta så skulle ja inte kunna sova ordentligt för samvetet skulle gnaga i mig.

varför ska el vara så dyrt egentligen? Helt onödigt.. men det är bara att acceptera.

Nu är det inte lång tid kvar till det är april!! Kommer ni ihåg vad som händer då? Ne tror knappt det. Men det är då jag och Johan ska börja hyra sommarstugan :) Ska bli så kul. Då kommer det dock inte bli så mkt tid hemma längre. För därute ska de grejjas o donas. Johan vill ha jordgubbsland.. vet inte hur de ska skötas.. men får väl läsa på lite.
Sen ska de göras iordning i trädgården, ta bort gammal mossa, kolla hur mkt de gamla hyresgästerna lämnat kvar efter sig med mera. Det ska bli spännande iaf!

Men nu ska ja städa!
Puss o Kram

Nytt jobb!

Yey Johan kommer börja jobba igen i slutet av april! Han fick jobbet på Skattekontoret :) Är så glad för hans skull! Visserligen var det bara under några månader beroende på hur många inkomstdeklarationer det kommer in. Men det är ju alltid något! Så han ska börja pendla till Skövde. Men det ska nog inte vara några problem eftersom han kommer ha flextid. Det är skönt. Han får välja med att börja jobba mellan 7 och 9. Det är ju perfekt när man åker buss och kan anpassa tiderna.

Kommer bli konstigt här hemma bara.. Nora och Jag är ju vana med den extra hjälp han tillför. Men det är bra att han kommer ut och testar på lite jobb :) Jag måste bara ta tag i och gå till studievägledaren någon dag snart med så jag kan kolla upp hur det fungerar med naturkunskap B ifall jag bestämmer mig för att läsa vidare i framtiden. Men det kan bara framtiden utvisa. Måste ju ha ekonomi till det också.

Men ett stort grattis till dig älskling! Hoppas du kommer trivas bra på ditt nya jobb när det väl börjar sen :)

Onsdag morgon

Ja då har man gått upp ur sänge. Trött blev jag igen efter 10 min. Förstår inte varför. Men piggnar väl till under dagen hoppas jag. Nora har iaf ärvt två saker från mig. Ena är att INTE ligga stil i sängen. Flera dagar i rad nu har hon legat på tvären i sängen. Det är precis så att hon får plats men hon ska bara ligga så :p
Den andra saken är att hon håller i sina öron när hon är trött. Jätte sött måste jag säga. Hoppas hon inte håller i mina sen bara :)

Idag står handling och städning på schemat. Vi kom riktigt långt igår med städningen så borde bli klara idag. Tur det för vill inte ha det in i det sista. Usch va trött jag blev.. varför?!! Skulle alltså kunna lägga mig ner o sova nu. Det är inte bra. Så trött ska man inte vara. Men  är ju inte riktigt frisk från förkylning och hosta än! Kan ju va nåt sånt som gör att man blir så trött med..

Nora ligger på golvet och leker. Det började med att hon satt, sen låg hon på rygg och nu hörde jag massa stönanden från henne och hon ligger på mage. Så har hon tatt och lagt mina mjukisbyxor på sig som ett täcke. Lilla sötisen :) Nu blev det nog jobbigt för hon började gnälla.

Bäst att leka me henne istället!

Ny design!

Så nu har man gjort en ny design på bloggen. Vet inte om jag är nöjd eller ej.. men det kanske bara tar ett tag och vänja sig. Det återstår att se.. annars får jag väl sätta mig och försöka komma på lite nya ideer. Klockan börjar ticka iväg nu. Måste snart sova. Upp tidigt imorgon för att städa klart. Sen ska vi handla till helgen. Jag ska ju baka tårtor :)
Undra om de kommer bli lyckade. Hoppas det verkligen. Spindelnätstårta ska det bli. Det har jag aldrig ätit så det ska bli spännande att se vad det är förnågot.

Idag har jag och min lilla familj vart på stan. Vi började med att besöka Lindex. Jag hittade faktiskt ett par byxor och en tunika som jag ska ha på lördag. Men det var verkligen hemskt att prova kläder. Man är ju inte direkt liten längre. Men har ändå en graviditet bakom mig att skylla på plus lite annat. Men har inte fuskat med min diet nu på några dagar och hoppar hopprep varje dag plus vart ute och gått. Det är alltid en vändning och nu kanske de börjar röra sig på vågen igen.

Efter Lindex delade vi på oss. Jag gick till Specsavers och hämtade mina linser och Johan och Nora gick till banken. När ja va klar hos optikern gick jag med till banken. Johan fick en ny dosa där som fungerar! De gjorde ju inte hans gamla sen vi bytte konto.

När vi var klara på banken skrek magen efter mat och vi gick till Rhodos Pizzeria och Resturang. Johan åt pizza och jag åt köttfärslimpa med tillbehör. Det var suveränt gott. När vi var klara där blev det en tripp till en annan affär som jag inte kan skriva ut. Där köpte vi en födelsedagspresent till Jacob. Sen började vi vandra hemmåt.

Men stannade till på Lekia/Babyproffsen och köpte en potta till Nora. 379 kr!! Kostade den.. svindyr.. men fin.. de blev en grön faktiskt.. ifall man får en kille nästa gång om man får fler barn. Men den var riktigt fin. Med kanter och sånt på. Så den har vi provsuttit två gånger idag. Fast hon ville bara fisa i den :p Dessa barn^^

Men nu ska ja äta lite.. ses o hörs

Nora pratar

Här kommer det när Nora pratar. Tyvärr filmade vi henne inte.. men finns iaf en gammal bild på henne med så ni får låtsas att det är video o inte bara ljud =)


Liten snabbis

har börjat göra om designen på min blogg som ni ser.. vad tycker ni? Bättre eller sämre än den gamla hittills? Men som sagt det är bara början än så länge. Ska ändra o dona lite mer när jag har tid.
Just nu sitter jag o skrattar åt Nora. Hon ligger och tjatar i sängen. Låter riktigt skojigt måste jag säga.
Vi är påväg ut.. Jag ska till optikern och hämta mina linser, Johan ska te banken o grejja med sin bankdosa som slutat fungera och sen ska vi iväg och köpa present till Jacob. Hinner vi ska vi leta efter byxor till mig för jag har skavt sönder 2 par nu :( Det är inte alls kul :(

Men ska skynda nu.. se om ja kan få upp när Nora tjatar när vi kommer hem!

Hosta o Förkyld

Usch min förkylning och hosta vill verkligen inte gå över. Börjar bli riktigt jobbigt nu.. men men.. fick skippa badet idag..Så det var bara Johan o Nora som badade... Johan berättade att Nora hade fått simma med flytväst idag. Det hade gått jättebra. Tråkigt att man missade det.. men ville ju inte smitta ner alla småbarnen.

Jag fick gå hem till F istället. Vi hade det riktigt trevligt. Vi tog en promenad fram till centrum och lämnade lite papper.. Träffade Ms syster påvägen dit så stannade och pratade lite med henne innan vi fortsatte. Det var riktigt skönt att va ute och gå idag. Riktigt härligt vårväder. Sen var det länge sen bara jag och F var ute och gick. Förr hände det ändå rätt ofta. När vi fortfarande bodde i Mullsjö. Pratade om allt och inget, riktigt skoj var det.. fast vi pratar ju ändå varje dag men då blir det mest wow men det gör ju inget :)

Sen hem och tittade klart på Smallville som gick på sexan. Efter det blev det lite melodifestivalen tittande men efter ett tag ryckte jag upp mig och började laga mat. Riktigt snäll är jag :) Lagar oftast mat när ja åker o hälsar på F. Fast ofta blir det samma.. potatismos o köttfärssås... Mitt potatismos går verkligen hem där :) Bra de eller hur!

Denna veckan kommer bestå av städning, bakning och matlagning. Kalas här på Lördag. Ska fira J o J. Ska bli lite kul för J kommer ha me sin flickvän.. Första gången hon är med på släktkalas. Mamma o J kommer också.

Nu är det bara 1½ månad till jag och älsklingen ska åka på kärlekssemester :) Ändå till den lilla huvudstaden. Det ska bli kul. Längtar faktiskt till vår magiska kväll med Labero. Spännande!  Men nu blir det bara dravel märker jag!

Ses en annan dag

Glömde en sak

glömde berätta att Noras 4e! tand har kommit igenom nu :) Hon börjar verkligen bli stor nu.. snart ett år med.. vart tar tiden väger det frågar jag mig så ofta.. jag som tyckte tiden gick fort innan man fick barn..

Haha jag glömde bort hur gammal jag var igår :p Var tvungen att fråga Johan XD
Jag frågade: Älskling hur gammal är jag? 21, 22 eller 23?
Det är nästan så att man skäms :p

Men städning nu igen!
Bye

Lördag

Jag började skriva ett inlägg igår men de blev aldrig klart så får väl börja om idag o se om jag lyckas.
Igår var Noras 10 månaders dag och Jörgens 47års dag. Jag tillbringade den med att vara sjuk och Nora är fortfarande jätteförkyld. Samma sak för mig fast jag har lock för ena örat plus ont i halsen och hosta.. hatar att vara sjuk.. vart som en zombie hela veckan ju.. Nora har sovit mycket hon med.. Men denna gången var det Nora som smittade mig.. den lilla skiten =)

Suck saknar att titta på One Tree Hill o Gossip Girl.. måste de ha det förgrömmade uppehållet i USA.. fick sätta mig o kolla på Emil i förrgår istället... Vilka gamla minnen man fick.. Kollade alltid på Emil, Pippi eller Saltkråkan när jag var sjuk när ja va liten. Men sov mestadels under Emil denna gången dock..Tittade 30 min sov 15, tittade 20 min sov 20.. så fortsatte jag tills det blev jul i Katthult då jag stände av.. sen kollade jag klart på den senare..

Vad händer annars då? inte mkt.. mår ju inte bra.. har inte vart utanför dörren på flera dagar.. dieten går de skit med nu när jag e sjuk.. men får bli nya tag när jag mår bra igen.. fast börjar få rätt fina lår o rumpa.. de passar inte riktigt in med övriga kroppen dock..men nånstans ska de ju börja.. eller hur!

En vacker dag ska jag se ut som jag gjorde när jag o Johan träffades.. men de går bli efter nästa graviditet om ja blir gravid inom några år igen... vill ju inte behöva kämpa om de 2 gånger :)

Vilket osammanhängande inlägg detta känns som de blivit.. men skyller på att ja e sjuk :p Det är fördelen med att vara det.. då kan man skylla på de.. annars måste man komma på en väldans bra anledning som slår sjukdom o de finns nog inte :)

Men nu orkar jag inte skriva mer.. kommer nåt mer seriöst längre fram sen! Ska byta utseende på bloggen nån dag med!

Måndag 2 mars

Lite mer än en vecka sen jag skrev... suck på mig.. men har inte haft mycket att berätta. Har vart och hälsat på mamma i några dagar o älsklingen har varit på två arbetsintervjuer. Se om han får något jobb av dem.. jag hoppas verkligen det!
Vore kul om han får jobbet på skatteverket :)

Hos mamma var allt som vanligt. Nora fick hur mycket uppmärksamhet som helst som vanligt. Men nu är gumman sjuk :(
Feber, Snorig o Hostig. Hon har det inte lätt. Sover massa under dagarna och det är ju jättebra så att hon blir frisk snart. Inget babysim blev det idag tyvärr.. men inte bra o bada med feber eller hur.

Se om Fredrik och Marie, eller bara Fredrik kommer o hälsar på i veckan. De vore kul så kanske man kan laga nåt gott att äta. Baka en tårta eller nåt också. Har fått tårtmani, men som tur är har jag inte gjort någon.. ^^

Har inte mkt mer att skriva faktiskt.. så avslutar här :p

RSS 2.0