Snabbis

Har tänkt att skriva hela dagen men har inte tatt mig för de o nu hinner jag bara skriva en snabbis för ska ut i stugan sen.. måste ge Nora mat och handla först innan med.. jobbigt bara för jag är sjukt trött nu. Vet inte varför..de bara kom.. 
Nora är också trött idag. Jag väckte henne vid nio för frukost och nu har hon sovit en timme om inte mer igen.. sömntuta.

Igår va Izza o Evelina här och hälsade på. Det var trevligt. Vi åt lite god mat, kollade i affärer och sen hade bara allmänt trevligt. Nora var i centrum hela tiden som vanligt. Men det var rätt lugnt ändå. Ända var att hon sov mycket mindre igår mot vad hon brukar så det kommer hon nog ta igen i helgen.

På måndag är sista babysimmet någonsin för Nora..väldigt tråkigt.. men vi får sätta upp hennes poolar såfort de blir tillräckligt varmt :)

Nu ska ja skynda <3

Visst fler som märkt det

Satt o läste på robinsonforumet.. e visst många fler som märkt samma sak som jag märkte igår.. men tror fortfarande att det är så att det är en tävling o den som vinner den kommer till finalen med två personer.. tror inte tv4 skulle göra ett sånt BIG misstake o avslöja vem som vinner i förhand.

Usch somnade sent igår så man e skittrött idag. O sen vet man att man måste åka till Skövde och då blir man ju inte direkt piggare. Alla jobbar nu dessutom. Älsklingen, F o T.. de jag brukar prata dagligen med.. nu är man helt själv. Tom Nora e osocial o sover.. Stina med för den delen. Vad ensamt de känns med en gång.. ska jag ha de så här hela sommaren!! Blä säger jag då..  ingen som vill komma upp o bo med mig o Nora i sommar?

Suck.. man kanske ska ta o duscha... eller sätta sig vid tvn kanske... smallville börjar snart :) Men det är samma avsnitt som gick förra året när jag kom hem från Neo :( Dålig stil! Eller så kan de sända Dawsons Creek eller nåt. De har ju inte gått på sketalänge.. men nej de går inte.. vi ska köra alla serier som går ändå.

Blä jag börjar bli associal känns de som :p



Undra om det är vinnaren av robinson?!

Åhh jag vill att det ska vara lördag nu. Satt o kollade igenom nästa veckas klippet på tv4.se just. Är det så att det är hela robinson som vinns när statyetten hålls upp så vet jag nog vem det är. Tror jag vet vem det är som håller i den för kollar ni riktigt noga så vet ni det med. Men de kan mycket möjligt bara vara en sista tävling eller näst sista tävling. Det är ju ändå 4 kvar.. de ska väl bli två i slutet.. men man kan ju alltid hoppas att det är hela alltihopa.

Men det är det nog inte.. men hoppas går ju.. antagligen är det så att det är en näst sista tävling och den som vinner den är med i den stora finalen då det bara är två kvar. Men det skulle vara kul om det är så att den som håller statyetten är Robinson vinnare 2009 för då har tv4 gjort ett BIG misstake :p

Kolla ni med o se om ni ser det jag ser ^^

Måste det vara så många dagar kvar till Lördag.. suck.. ja vill veta nu!
Varför ska jag alltid vara så nyfiken för :p

Imorgon bär det av till Skövde. Se hur det går. Ska plocka med mig älsklingen på vägen hem :)



Bilder från helgen

Här kommer lite bilder på Noris från helgen i stugan. Fredagen regnade det men på lördagen var det kanonväder och hela familjen var ute och njöt i det fina vädret. Johan klippte gräset men kom och lekte med mig och Nora en liten stund också =)


               

Men nu är det dags för mig att sätta igång med städningen. Jag bara slöar så inget blir gjort och snart är det babysim igen och då blir inget gjort igen :p


Dumma mig!

Jag blir så trött!!!

Jag hatar att bo i hyreshus numera. Det är verkligen pest o pina. Vi åkte ju hem från stugan för att slippa stressa när vi ska på kalas.. men kan man sova nu? NEJ så klart inte.. de j*vla grannarna ska ju spela musik så att det ska störa. Börjande halv tolv.. vad e de för tid då? Då ska de va tyst sen länge.. jag lyckades somna i alla fall.. men vaknade vid ett igen..av musiken.. efter ett tag vaknade Nora med.. men som tur var somnade hon om igen efter ett tag.

Jag lyckades väl somna igen vid halv två för att vakna en timme senare av musiken. Nu var jag trött på detta och väckte Johan så han ringde securitas som kom efter några minuter tror jag för då blev det tyst.. jag var precis påväg att somna så börjar de igen..  vid kvar över tre va de nån annan granne som dunkade på dem och då blev det tyst en liten stund.. men nu låter de igen.. jag blir så galen. Kan man inte respektera att andra vill sova på natten?

Jag kommer ju vara helt död imorgon på kalaset. Kan inte somna nu.. försökte men ligger på helspänn och lyssnar på det minsta lilla ljud jag kan höra. Men de e klart man behöver inte lyssna så noga.. man hör musiken hela tiden ändå. Jag blir så trött.. klockan är halv fyra nu.. undra hur länge de ska hålla på...

Jag vill bo bland alla pensionärer igen som man gjorde när man bodde hemma. Det är minsann bättre än det här.. bara att man får vara lite mer tyst själv... men de har jag aldrig haft ont av att vara...

SÄNK MUSIKEN SNÄLLA NÅN!!!

Hemma igen

Vi kom hem lite tidigare än planerat. Skönt faktiskt. Ska ju på kalas imorgon så ska bli skönt att vara hemma för då får vi lite mer tid på oss att göra oss iordning :)

I stugan var allt bra! Fick en liten chock bara när vi kom för det var en liten pöl vatten på golvet vid diskhon. Nej tänkte jag inte vattenläcka.. Så det var bara att börja torka och leta reda på läckan. Den kom från diskmaskinen. Så det var bara att gå ut och stänga av vattnet och vänta till nästa dag för då lovade J att han kunde komma ut och fixa det. Men jag var för svag för att stänga av vattnet så det fick älsklingen göra. 

Dagen efter kom nästan hela familjen Ahlin/Carlsson. Det visade sig att det var en packning som gått sönder på diskmaskinen så vi ställde den i skräphögen på gården :p Inget att börja laga den diskade inte rent och vi har ju faktiskt en till diskmaskin till ingen nytta i Johans farmors källare. Vår gamla diskmaskin som vi varit för lata för att sälja. Nu kommer den till nytta i alla fall :) Bra att spara på saker... de har jag alltid sagt :)

Idag har det varit en riktigt härlig dag. Varmt och skönt och solen har vart framme hela dagen. Älsklingen har klippt gräsmattan och jag och Nora har grejjat med lite allt möjligt. Jag började med att putsa fönstren på växthuset men så skar jag mig på en ruta så jag slutade istället. Blev bara 4 rutor putsade.. men får ta de en annan dag sen. Vill ju inte få infektion i mitt sår jag fick. Sved nåt enormt när jag rengjorde det. Usch...

Nu e de snart robinson :)



Nora spelar piano =)

Jag och Nora var hemma hos familjen Heed en dag förra veckan. Då fick Nora spela på deras piano som hon tyckte var jättekul =) Tyvärr har jag inte lärt mig mobilens kamera så det blev på fel håll.. men titta o lyssna gärna ändå =)





Tyvärr är inte kvaliten den bästa heller.. men har man ingen super videokamera i mobilen så har man inte :p

One Tree Hill

Jahapp.. då har man sett säsongsavlutningen på OTH med.. fast det kändes som det var sista avsnittet i hela serien. E det någon som vet om så e fallet? Annars vet jag inte vad de ska spela vidare på..
Men de e klart.. de va nåt annat sånt säsongsavslut för nån säsong sen som var likadan.. så vem vet.. det kan ju bli en fortsättning =) *håller tummarna*

Nu ska jag gå och umgås med min pojkvän. Jag körde bort honom förut för han störde i OTH. Känner mig lite taskig faktiskt. Men inte mitt fel att den serien är så fantastisk =) 6 säsonger tänk om det kan bli en 7e.. hoppas hoppas hoppas :p

Annars får jag nöja mig med Gossip Girl framöver... eller vem vet det kanske kommer en ny bra serie. Trodde inte något kunde slå Dawsons Creek.. men det för faktiskt OTH. Tyckte inte det i början.. men nu tycker jag det :)

Man kanske skulle kolla på OC i helgen.. det var ett tag sen man kollade på den serien. Jag har ju tom hela serien i orginal =) Kanske fixa hela OTH i orginal med..  födelsedagspresent vet ja ^^ Eller nej..inte av älsklingen iaf.. han vill jag ha pengar till en tatuering...aja..

Imorgon bär det av till stugan så får se om jag hinner uppdatera innan vi åker.. de borde jag iofs göra.. men man vet aldrig..annars så ha de fint i helgen =) Ring om ni vill hälsa på..alltid trevligt med besök =)

Puss

Gossip Girl

Ja då har man sett säsongens sista GG avsnitt. Det var härligt att se det mitt i denna tråkiga dag. Spännande till nästa säsong men inget slår det bästa slutet. Åhh hela jag blev glad. Det förgyllde verkligen min dag =)

Nu väntar jag bara på att den engelska texten ska komma till One Tree Hill också. Då ska jag se det med. Tråkigt det kommer bli att inte kunna kolla på varken GG eller OTH på ett tag.. dumma säsongsavslutningar :P

Dags o väcka Nora snart med =)

Suck..och åter suck

Suck igen.. har ont i huvudet så orkar inte göra nåt. Nora ligger och sover i sin säng och jag borde städa. Men hur kul är det med huvudvärk. Den vill inte gå över heller. Jobbigt säger jag bara.

Känner mig konstig till mods idag. Vet inte varför. Men konstig känner jag mig i alla fall. Tom på något sätt. Kan vara att jag vet att jag kommer vara själv till klockan fem.. eller själv o själv..jag har Nora o Stina.. men de e inte riktigt samma sak :p

De har vart så mycket det sista så det känns konstigt att inte göra nåt idag. Hade iofs gärna suttit och pratat med Niklas på Facebook.. men ska inte störa han när han jobbar har jag bestämt. Han måste ju få lite gjort med :p Åh va generös jag är :p Men det har varit kul att prata me han iaf. Verkar vara en trevlig prick =)

Då har man kollat runt på FB med.. suck på mig säger jag bara... borde ta tag o göra nån nytta. Börja med att försöka få bort huvudvärken.. blä.. usch jag är värsta anti idag.. inget e kul allt är bara jobbigt.. men ändå inte.. velig e jag :p

Ne detta blir inget vettigt likabra att sluta :p



Vad bjuder denna dagen på?

Hmm ja blir allt som det är tänkt så kommer dagen se ut ungefär såhär:

  • Njuta o Gosa tillsammans med Nora
  • Nora ska sova
  • Mata Nora
  • Åka till F och disskutera teori
  • Babysim
  • Åka till Svärmor o Svärfar
  • Hem och umgås med min älskling <3

Så blir en helt kanon dag tror jag. Ska komma en fotograf till babysimmet med.. han ska öva lite för han har aldrig tatt kort på småbebisar i vattnet.. så vi får se hur de går för han.. men nu har lillgumman smitit.. måste kolla vart hon tog vägen :p




Usch för fästingar

Usch Johan fick en fästing i stugan idag. Märkte den för en liten stund sen.. jag hatar verkligen fästingar. Jag är livrädd för att få såndär äcklig sak på mig. Har fått en enda i hela mitt liv och det är jag glad för att jag inte har fått fler. Hoppas innerligt att inte Nora får någon. Ska prata med dem på Neo om fästingvaccin när man kan ge det till de små liven.

Funderar på att vaccinera mig och Johan med.. fast vet inte så mycket om det.. kan man göra de när som på året eller måste man göra det på vintern?

Som sagt har vi vart i stugan i helgen.. eller ja.. Lördag till Söndag.. har inte riktigt vart på humör sen i Fredags om man säger så.. var väldigt omtumlande.. men nu känns allt bättre.. glad att jag slipper denna falska människa o han e inte värd nåt alls!!

Go Z ^^ eller hur :p

Har svårt när folk är idioter och när det finns ouppklarade saker.. men denna gången är det verkligen inte min förlust.. det har jag vetat länge.. vet att jag inte gjorde något fel.. inget var mitt fel.. det är skönt att jag äntligen insett det. Va tur att jag skrev förra inlägget för det var när jag läste igenom det förut idag en stor klump försvann från magen. Jag vet sanningen och det är det som räknas.. vill man inte ta reda på den eller lyssna på den.. då kan inte jag göra nåt åt det. Så e de bara.

Sen har jag ju världens underbaraste pojkvän och det gör allt så himla skönt. Han stöttar mig till 100% Vi har det hur bra som helst tillsammans. Självklart har vi våra bråk ibland men det gör oss bara starkare tillsammans. Det viktigaste är att man är ärliga mot varandra och det är vi till 100%

Sen är vi väldigt bra med det som är viktigast i ett förhållande. Kommunikation! Hur många förhållanden har inte gått i graven pga bristande kommunikation. Går vårat förhållande någonsin i graven så är det i alla fall inte kommunikationen det är fel på och det är jag glad över. Så som jag brukar predika om det. Tur att man lever som man lär eller heter det lär som man lever? aja.. ni fattar =)

Ne nu får de bli sängen för min del. Är inte jättetrött men älskligen har lagt sig och jag vill gosa in mig hos honom.

Har grejjat med designen som jag ska ge bort idag me. Nu börjar de likna nåt =)
Så vill du ha den så håll utkik för helt plötsligt är den klar  =)



Jag blir så trött på folk

Suck att vissa kan försköna vissa saker för att må bättre.. bullshit säger jag bara.
Jag har aldrig haft nåt emot dig.. hatmesset var ALDRIG från mig..
messet från mig var att du höll på att förlora din bästis.. men men..tro mig inte..
du är inte värd oss som vänner.. aldrig säger jag bara.

Och det är inte mitt fel att er trio förstördes.. även om du tycker det... jag har haft skuldkänslor för det känns som det är mitt fel.. men det var det inte... den skulle brustit mycket tidigare om det inte var för mig.. så skyll inte på mig.. du har bara dig själv att skylla att du inte använder dina två hål du ska lyssna med..

När du kom upp till stan tog du ju inte och redde ut någonting.. jag vet vad som hände den kvällen.. hade du velat ha kvar min pojkvän som vän.. då hade man nog visat lite mer intresse.. de va inte han som betedde sig som en skit denna gången.. utan det var faktiskt DU...

Med tanke på att du inte mår dåligt för detta än idag som jag gör så är det ju tydligt att det blev som du ville.. ha den sista trio medlemmen för dig själv... inte jag.. tro inte att jag vill förstöra något för min älskade pojkvän. Men jag vet att han har det så mycket bättre tillsammans med mig än med dig.

Du säger även att han skulle kommit o pratat med dig.. om du nu kände min älskling så väl så hade du vetat att hade svårt att öppna sig för folk när det gällde väldigt jobbiga saker. Så du borde sett på han att det var nåt som var fel. Jag såg de och jag kände han knappt på den tiden. Det var inte särskilt svårt att se att det var något som tyngde honom.

Sen är du väldigt kul.. du ska minsann få skriva en himla massa skit om mig.. men jag får inte berätta sanningen för dig.. du vill ha din osanna bild inom dig så du kan hata mig med gott samvete.. för skulle sanningen fram så skulle det goda samvetet försvinna.. det kanske e dags att sluta ljuga för sig själv och inse att det var DU ENDAST DU som gjorde så att trion splittrades OCH INTE JAG!

Idiot e allt jag kan säga om dig!

Glad att jag slipper en viss idiot i mitt liv

Ja.. som rubriken lyder. Jag är glad att jag slipper en egotrippad idiot i mitt liv som inte verkar bry sig om något annat än sig själv. Hur kan man vara så falsk det undrar jag bara.

Tack för att jag slipper ha dig i mitt liv!!!!

Fredag morgon

Sitter o lyssnar på Kate Voegele just nu.. helt okej är hon.. Härligt att äntligen börja intressera sig lite lite för musik igen. Förr satt man ju jämt med musik i öronen. Älska spotify säger jag bara ^^ Nackdelen är att man inte hör Nora lika bra när man sitter på Johans dator som jag börjat göra de sista. Han har ju bara hörlurar..spelaktiga sådana så de släpper inte in så mycket extra ljud. Men som mamma lär man sig fort :) Jag ska ju inte sitta här mycket när Nora e vaken ändå. Men nu ville hon leka själv minsann.. Mamma fick inte vara med :p

Måste kolla vad hon gör bara.. hon e påväg in i garderoben :p

Så.. skitunge säger jag bara :) Älskar henne så mycket!

Satt o kollade på OTH igår.. fattar inte varför jag ska gråta till varje avsnitt.. men de berör mig på nåt sätt.. jag har ju blivit eller har väl egentligen alltid varit väldigt känslig.. Ska kolla på Gossip Girl när Nora somnar sen. Längtar redan.. men de börjar balla ur tkr jag.. eller så e de för jag blivit fast i OTH :p

Jag har börjat med en ny design igen förresten.. men denna ska jag nog ge bort sen. Har rätt mycket kvar för jag hinner inte sitta så mycket och jag vill ju att den ska vara perfekt om jag ska ge bort den. Är någon intresserad så säg till :p
Färgerna går i svart o rosa för tillfället.. men de går ju att ändra om den som får den verkligen inte vill ha de färgerna :p

Idag blir det stugan i eftermiddag. Ska bli skönt att komma dit :) Saknar bara bloggandet där ute. Men har inte orkat formatera min dator än så att man kan sälja den och köpa en laptop istället. Känns lite onödigt att ha 3 datorer.. eller 4 egentligen för vi har kvar vår gamla som Johan skulle göra om till server dator.. men det har inte hänt än och kommer nog aldrig hända :p



Nora på sjukhuset. Blöjbyte. Kolla vad liten hon e mot mina händer





Badat o snart ska jag möta älsklingen

Idag badade jag och Nora i badkaret. Vad mysigt det är och hon tycker det är superkul :) Har precis gjort mig fin för en gångs skull för att älsklingen kommer snart hem. Blir inte så att man sminkar sig o grejjar när man bara går hemma och på babysimmet får vi inte ens ha smink. 

Har bestämt mig för att ta en promenad fram för att möta älsklingen. Överraska han lite grann :) Samtidigt får man sin promenad :)

Så bäst att gå på toa nu och klä på Nora för han e i stan snart :)

Detta ska vara en rubrik

Vad trött man kan bli då...funderar på att lägga mig och sova middag med Nora. Det tar på krafterna att gå på GeKås en hel dag. Tur att man kan lata sig idag. Borde dock städa och ta en långpromenad efter gårdagens synderier.. men orkar bara inte.

Jag blev helt chokad igår.. jag hittade 1 bh på ullared som jag kunde ha!! Det är en stor sensation må jag då säga. Fast den sitter inte riktigt 100.. men de får duga.. En BH som förminskar bysten blev de.. helt perfekt för mig.. 85F blev storleken.. i vanliga fall har jag 75 H. Så var tvungen att gå upp i omkrets för att kuporna skulle bli större så jag kunde klämma ner allt i en liten F kupa. Men de gick.. den e lite liten i kupan o lite stor i omkretsen.. men det får duga för 90kr. Köpte två bara för att.. en svart o en vit.. 180kr för två.. de e tom billigare än halva mina vanliga BHar jag måste köpa.. de kostar runt 400 för 1!!

Hittade två par shorts med. på herrarnas ^^ Det är Z style de där..handlar alltid sånt där ju.. o så blev de 2 tunikor och en tjockare tröja.. så passade jag på att köpa lite leggins med.. jag som aldrig brukar hitta nåt i klädväg där..mer än trosor o strumpor.. o denna gången blev det inte ett enda par strumpror eller trosor till mig :p 

Glömde kolla på trosor till Nora kom jag på nu.. aja då får gå.. hon har ju några.. Får använda body istället då behövs det inga trosor :p Man får tänka smart ibland.

de blev även lite annat inhandlat.. 4k gick de på.. hejdå sparpengar känns det som.. =(

Jag och Johan har verkligen blivit dåliga med att hålla i pengar de senaste månaderna.. vi måste verkligen skärpa oss.. annars går ju hela sparkapitalet åt och det vill man ju verkligen inte.. fast vi har disskuterat fram en lösning nu så vi får hoppas att de fungerar. De borde det göra tycker jag!

Åhh saknar han så när han jobbar.. de e så tomt utan han hemma.. vill hitta ett jobb jag med.. men får väl vänta eftersom Nora inte har något dagis än. men nu vill jag verkligen ut o jobba. Vill göra någon nytta igen.. dessutom vill jag att vi ska få mer pengar.. jag får ju bara 6800kr i månaden efter skatt nu när jag e mammaledig.. de e inga pengar.. jag e ju van att få minst de dubbla o ännu mer när man jobbade natt.. 

Glömmer aldrig för snart två år sen då både jag och Johan fick kanonlöner.. 18000 efter skatt fick jag o han fick nästan 19000 efter skatt.. det var inte illa.. men men.. drömma kan man ju alltid göra.. så mycket kommer vi inte få på länge.
Älsklingen har ju ingen alls bra lön där han jobbar nu.. kommer bli bättre i juni då han får 10kr mer i timmen.. men ändå..

Usch va pengafixerad jag känner mig.. men mår verkligen dåligt över pengar för tillfället...




Neo Tiden (långt inlägg)

Det är konstigt men fram till nu är minnena istort sett helt glasklara.. nu blir de mer suddiga.. men förde anteckningar den första delen av Neo tiden i alla fall som tur är :) Sen blev det väl för mycket att göra.

Nora föddes alltså den 6e maj. Då var jag i vecka 29+1...och man ska egentligen gå till vecka 40+0. Ja ni kan ju själva räkna ut att det var väldigt tidigt. Hon var beräknad till 20 juli. Man är lite orolig för att hon kommer få det jobbigt i skolan och så när hon blir äldre eftersom hennes hjärna inte fick utveckla sig färdigt i magen. Men hon är en kämpe så vi får se.

Direkt efter förlossningen fördes Nora upp till Neonatalavdelningen (s.k. Neo). Johan var med och jag låg på operationsbordet.

När vi kom upp till Nora dagen efter så fick hon antibiotika i drop form plus att hon fick lite extra blod. Hon låg i en kuvös och hade en slags tratt på sig som kallas CPAP. Den blåser in lite lite luft in i näsan på henne så att inte lugorna skulle klistra ihop sig. Men trots att hon var så liten så var hon lika envis som hon är än. När hon kände att hon orkade andas normalt gjorde hon så att alla aparater pep så de fick plocka bort CPAPen så att hon inte skulle behöva anstränga sig så i början. Men när hon kände att hon behövde den så fick den sitta på utan problem.

Det blev ett evigt påsättande och avtagande av den dära CPAPen. Stackars personal :p

Det var välidgt ovant att se en sån liten krabat som Nora var när hon var liten. Huden på näsan var nästan genomskinlig fortfarande. Öronen var bara två hudflärpar för det var inget brosk i dem än. Armarna och Benen var så små att man inte ens kan föreställa sig det längre. När man bytte blöja på henne så trodde man att hon skulle gå av. 

Inne i kuvösen var det varmt och fuktigt precis som det är i livmodern så när man tog ut henne var det viktigt att hon inte blev kall. Man hade små tjocka täcken på henne och över skötbordet fanns en värmelampa. Hon var alldeles för liten för att amma så jag fick pumpa ut mjölk ur mina bröst och ge henne i en sond via näsan. Det var en hel del bökande med det länge. Tom när vi hade fått komma hem.

Den 8e maj var jag så pass uppe på fötterna att jag och Johan åkte in till centrum och köpte en amningsBH till mig. Vi hade ju i stort sett inte hunnit köpa nåt alls till Nora eller mig... så det var tur att man fick bindor på sjukhuset eftersom man blödde en hel del efter förlossningen. Jag blödde i 2 veckor ungefär.. men de finns de som blöder betydligt längre.  Det gjorde fortfarande rätt ont att gå. Inte konstigt jag hade ju varit med om en stor operation. Hade aldrig tänkt på att kejsarsnitt e en stor operation.. men det är det.. o personalen på BB var förvånade att jag redan var uppe och gick första dagen och att jag var så pass bra den 8e att jag kunde ta mig till stan. Men johan fick köra försiktigt för varje sväng gjorde skitont :p

Den 9e maj började Nora bli lite gul. Det är väldigt vanligt med gulsot hos förtidigt födda barn. Så hon fick ligga under en sollampa. Tidig med att börja sola ;) Synd att man inte blir brun på det sättet bara :p Nora fick ljusbehandlas några gånger under tiden på Neo. Men vi tyckte de inte kändes något hemskt. Men personalen var oroliga och förklarade gång på gång att det inte var något ovanligt.

Den 10e maj hade Nora stabiliserat sig såpass att man kunde ge henne fasta mattider. 6, 9, 12, 15 och så hela dygnet. Hon fick alltså mat dygnet runt var tredje timme. På natten tog personalen hand om henne men på dagen matade jag eller Johan henne. 

Den 12 maj gjordes ett ultraljud på hjärnan. Allt såg helt normalt ut som tur var. Jag och Johan åkte iväg och köpte bilbarnstol till henne =) Denna dagen började även Nora med Koffein. Samma sak som är i Kaffe och Cola. Hon fick det för att hon skulle bli lite uppiggad så att hon inte skulle glömma att andas.

Den 13maj var jag och Johan på vår första föräldraträff. Det var bara vi och en mamma till. Men det var trevligt och vi pratade om tiden på Neo. Det var även en psykolog med ifall vi kände att vi behövde mer stöd.
Nora börjar nu få lite extra fosfor, vitaminer och kalk för att bygga upp sitt skelett. Nu var hon 1 vecka och vägde 1220g. Man går ju alltid ner lite när man föds. 

Den 16e maj hade jag min första långa permission. Den gick raka vägen hem. Det var en konstig känsla att vara hemma i en ny lägenhet som man aldrig sovit i och detta skulle vara "hemma". Vi var hemma en natt och sen åkte vi tillbaka till Skövde och det jag under denna tiden kallade "hem" eftersom det kändes mer som mitt hem än den nya lägenheten.

19 maj var Nora uppe i sin födelsevikt igen. Denna dagen var lite oroväckande för läkarn kom in och sa att han hade hört ett blåsljud på Noras hjära. De skulle göra et ultraljud på henne för att se hur stort detta var. Som tur var visade de sig att det var bara ett litet blåsljud som skulle växa ihop av sig själv. Det hade vart bestämt sen länge att jag skulle åka hem på permis denna dagen så en lättad Z kunde åka hem som tur var. 

På Noras 2 veckors dag skrev Johan under faderskapsbeviset och så skrev vi båda under papper om gemensam vårdnad. sen firade vi med att gå på en italiensk resturang och åt mycket gott :)

Såhär fortsatte våra veckor på Neo. Nora kämpade med att bli större och det lyckades hon bra med. Johan pendlade mellan Lidköping och Skövde nästan varje dag och jag åkte hem ibland för att ladda batterierna. Det tar verkligen på en att pumpa hela tiden och sen mata Nora och ta hand om henne. Dessutom att vara i sjukhusmiljö hela tiden det tog på krafterna det med.

Den 25e maj var min allra första morsdag och jag kunde verkligen inte få bättre Mors Dags present av Nora! Hon fick nämligen komma ut ur kuvösen!!!  Hon fick lägga sig i en säng med värmebädd istället. Hon fick ha på sig riktiga kläder. Men tom storlek 40 var för stort!!! I vanliga fall brukar man ha 50 när man föds... och nu var hon ändå stor mot vad hon var för 2½ vecka sen.

Nu började även jag och Nora att amningsträna. Det gick rätt så bra. Men självklart får hon mat i sonden också fortfarande. Här tar mina anteckningar slut. Nu fick jag mycket mer att göra på dagarna. Nora fick vara inne i mitt rum i sin säng så jag kunde gosa hur mycket jag ville med henne. Jag fick mindre och mindre hjälp av sköterskorna. 

Vi blev kvar ytterligare 1 månad på sjukhuset innan vi fick komma hem. Nora hade fortfarande sonden i näsan och amningen gick både bra och dåligt. Ibland gick den kanom ibland inte alls. Vi fick komma hem lagom till midsommar kommer jag ihåg. Vad skönt det var. Men jag var som en Zombie de närmaste veckorna. Vi hade sk Neo Vård i hemmet eftersom Nora fortfarande hade sonden och sköterskorna var lite oroliga över mig.. 

Johan jobbade natt så han fick man inte mycket hjälp av och Nora skulle ha mat var tredje timme fortfarande dygnet runt. Att inte få sova mer än 2½ timme max i taget det tar på krafterna må jag säga. Det var en väldigt jobbig tid. Mitt på allt så skulle man göra sig hemmastadd också. Men det gick. Envis som man är. 

Efter 3 veckor fick Johan semester och då blev de hela mycket bättre.  Sköterska märkte direkt att jag inte var lika Zombieliknande längre :p

Den 28e juli..8 dagar efter beräknad födsel, skrevs Nora ut helt från sjukhuset och nu kunde vi börja leva som en riktig familj. Utan massa besök från sköterskor. Vi fick dock åka till BVC 1 gång i veckan för att kontrollera vikten så att den gick åt rätt håll. Men det lilla kunde man göra utan problem.

Nu den 12 maj kryper vår älsklingsdotter, hon går när man håller henne i händerna, hon säger mamma och pappa, hon kan sätta sig själv, hon har slutat med mjölkersättning (kunde inte amma Nora så länge för hon fick inte i sig tillräckligt med mat och jag ville inte sitta med henne vid bröstet 24 timmar om dygnet så hon fick till en början min mjölk i flaska som jag pumpade ut. Sen avtog den och då fick hon mjölkersättning) och nu äter hon det mesta hon får smaka på.

Ytterligare ett långt inlägg..men nu ska de va slut på dem ett tag framöver :)




1års kalas

I lördags var det 1 års kalas för vår sötunge. RIktigt lyckat blev det. Vi var 15 stycken med Nora. Alla bjudna kom :) Vi bjöd på grillspett, korv med bröd, potatissallad och sallad till mat. Riktigt gott var det och alla var mätta och belåtna. Till efterrätt blev det hemmagjord tårta a la Zenita :P Den blev hellyckad. Man kanske skulle starta en karriär med att baka tårtor. Jag som hatar att baka :p

Vi fick tyvärr sitta inne och äta för det blåste alldeles för mycket ute. Men det var mysigt det med.

Nora öppnade sina presenter och snörena var absolut roligast. Massa paket fick hon. Mycket mer än vad jag brukar få. Fuskit :p Kvällen kom och alla utom Mamma o Jörgen åkte hem. Mamma o J stannade över natt och sov i lillstugan.

Söndagen besökte vi spiken och köpte lite fisk. Riktigt gott! Vi planterade lite blommor och grejjade o donade i trädgården. Man var rätt mör måste jag säga efter lördagen. Men det som inte dödar de härdar ^^

Idag har det vart en slö dag och babysim. Nora var så duktig. Hon ville simma mest hela tiden. Jag ville gosa men hon skulle simma. Så det var bara att ligga i. Så när vi kom hem nu så har jag vart skittrött och så har jag huvudvärk dessutom :(

Imorgon bär det av till Mullsjö. jag och mamsen ska åka till Ullared på onsdag. Gudmor Elina ska ta hand om lilla Noris då :) Det kommer nog gå kanon bra! Tycker det är kul att hon vill vara det. Om inte annat så för Noras skull som får lite ensamtid med Gudmor :)

Men nu ska jag lägga mig.. trots att klockan bara e halv nio. Men har man huvudvärk så har man :p



1 år, BVC och Förlossnings och sjukhusberättelsen (kommer bli JÄTTE långt)

Igår fyllde vår älskade skitunge ett år. Hon fick många fina presenter och mer kommer hon ju få på sitt första kalas på lördag :) Vi började dagen med att bara ligga o mysa och leka tillsammans. Sen städade jag lite och Nora busade hej vilt. Vid tio kom Gunvor och hämtade Nora och de gick ut på promenad. När de kom hem så gick jag o F ut med henne och gick till stan och åt lunch och handlade lite. Nora va trött men ville inte sova den lilla nyfikna sötisen :)

När vi kom hem var det att ta de lite lugnt för sen vid sex kom farmor o farfar farbror o faster. Det var dags för tårta. Nora fick äta själv med händerna och hon tyckte det var smaskens. Men tårtan skulle inte vara fluffig utan platt tyckte hon. Så hon slog på den först innan hon åt den :p  Tror hon tyckte dagen var lyckad för hon ville inte sova ifrån den. Låg i sängen och pratade hela kvällen. Hon somnade nog inte för natten förrän runt elva någon gång. Så ni kan ju gissa vem som ligger o sover hela dagen idag :p

Idag har vi varit på BVC. Nora fick sitt 1 års vaccin. Det gick jättebra. Lite ledsen medans J höll fast henne och under tuden vaccinet sprutades in. Men det gick över så fort. Hon vägde 7390g..100g mindre än sist. Men det är inte konstigt eftersom hon var så dålig länge och så har hon ju börjat krypa som bara den och rör på sig hela dagarna. Så det var inga konstigheter med det. 66.5cm lång var hon och huvudmåttet var bra det med. Nästa besök blir på Neo den 26 maj :)

Hmm undra vart min kalender från förra året är nu då.. så jag inte ljuger för er ^^


Allt började i början av april. Helt plötsligt fick jag svåra buksmärtor. Jag hade så ont så att jag inte ens kunde sätta mig upp från liggande läge. Så jag och Johan åkte in till förlossningen men de kunde inte hitta något fel så vi blev hemskickade igen. Smärtan gick över under natten.

Två veckor senare var det dags igen. Den 19 april åkte jag in ännu en gång med buksmärtor. Denna gången gjorde de en mer ordentlig undersökning med ultraljud och sånt.. men de hittade inget denna gången heller. Jag får åka hem igen. Denna gången går inte smärtan över så vi ringer förlossningen dagen därpå igen. De vet inte vad det kan vara men de säger till mig att försöka röra på mig.. bullshit.. jag kommer ju inte ens upp ur sängen. Det tog 5-10 minuter att ta mig från liggande till sittande läge. Nåt är ju fel.. men de vill inte att vi kommer in utan de sjukskriver mig 1 vecka. Smärtan avtar lite men blir inte helt bra.

00.30 Natten till den 23e april när jag ska lägga mig så bara de forsar vätska ur underlivet på mig. Är det vattnet eller är det bara en väldigt tunnflytande flytning eller är det jag som inte kan hålla tätt.. fast urin borde de ju inte vara eftersom jag precis kissat.. många tankar flög igenom huvudet. Jag ringer förlossningen och de tycker jag ska komma in eftersom de inte låter så bra. Jag försöker få tag i Johan som är på jobbet. Det är inte de lättaste. Jag ringer o ringer men ingen svarar på någon telefon. Tillslut svarar Kata på jobbet och hon springer till Johans avdelning och han kommer så jag får prata med han. Han blir väldigt orolig och kör i 110 hem till mig. Vi åker iväg och i Skara kommer vi på att vi måste tanka vilket vi skyndar oss att göra.

Vid det laget är mina byxor helt plaskblöta mellan benen. Känns inte särskilt härligt kan jag ju inte påstå.

Väl inne på förlossningen får jag göra ctg kruva o de lyssnar på hjärtat och gör ett ultraljud. Allt ser normalt ut. Läkarn tror att det bara varit en tunnflytande flytning men vill ta ett prov ifall så det var bara att lägga sig i gynstolen för första gången i sitt liv. Tänkte inte ens på det då.. när hon tagit klart provet skulle det analyseras i microskop... hon sa att det är nog bara en flytning så vi skulle inte vara oroliga.

Vi får vänta en bra stund men sen kommer hon äntligen. Men hon har en bekymmersam min. Det var vatten. De skickar mig i säng med en gång. Jag får inte ens gå upp på toa. Men självklart blir jag kissenödig och får kissa på ett bäcken. Men det kommer ju inget. Efter många om o men och flera timmar senare får jag igenom att i alla fall få gå på toa. Va skönt det var och vad mycket det kom! Johan sover med mig på förlossningen han är väldigt orolig. Jag med såklart. Vad ska hända nu. Jag är ju bara i vecka 27+2. På morgonen får jag veta att jag ska flyttas till Östra i Göteborg. Jag ska åka ambulanstransport dit i liggande läge och en barnmorska ska hänga med ifall förlossningen sätter igång. Johan åker hem och sover några timmar för att sedan komma till Göteborg och sova där en natt.

24 april. Morgonen börjar med massa prover och ultraljud. Allt ser bra ut men jag läcker fortfarande vatten och de har ingen aning om varför vattnet gick. Johan åker hem och jag får ligga kvar där i min ensamhet.

25 april var det dags för oss att flytta och jag låg i Göteborg helt själv och hade jättetråkigt. Inget att göra och inte ens en tv på rummet. Jag fick bara vara uppe och kissa annars skulle jag ligga ner även när jag åt helst. Det var svårt.

jag låg i Göteborg till den 28e april. De sa hela tiden att jag skulle få åka hem när jag var i vecka 28+0. När dagen ÄNTLIGEN kom visste de inte om jag skulle få åka till Skövde eller ej. De var oroade för flytten. Jag var helt förstörd. Ville inte vara en sekund extra i Göteborg. Det var så långt bort från alla. Det enda positiva var att man fick ha på mobilen och att maten var underbart god. Men tillslut kom glädjebeskedet JAG SKULLE FLYTTAS!!!!

Ambulans tillbaka till Skövde och väl framme ville jag bara komma till mitt Rum och få telefonen inkopplad. Men det tog ju tid såklart. Mamma kom och hälsade på som tur var så det var lite stöd och tröst i alla fall. Men min älskling kunde jag inte få tag i. Det var väldigt jobbigt att behöva göra detta ensam. Jag röntgade nacken för att de skulle kolla att allt var bra ifall jag skulle behövas sövas under förlossningen. Men det var inget att anmärka på där som tur va :)

Tiden i skövde gick så mycket snabbare än i Göteborg eftersom jag fick så mycket mer besök. Älsklingen hade börjat jobba igen men han åkte så mycket han orkade med till mig. Det tog verkligen på hans krafter med allt pendlande o nattarbete och oro. Det var inte lika mycket undersökningar i Skövde som det var i Göteborg utan mest bara kolla så att allt var bra och att det inte kommit några infektioner. Jag fick röntga bäckenbenet och det var det minsta läkaren hade sett i hela sitt liv. Hela tiden hade de låtit som att skulle jag föda nu så är fostret så litet att det inte kommer vara några problem. Men han sa såhär till mig:

Zenita, jag har aldig i hela mitt liv sett så litet bäcken innan. Sätter förlossningsarbetet igång idag så blir det en vaginal förlossningen men startar det imorgon eller senare så blir det kejsarsnitt. Varför det inte blir det idag är för att alla papper måste bli klara så vi får hoppas att det inte sätter igång.

Så nu var det på svart på vitt. Jag fick rätt mot doktorerna som var så säkra på att det inte var någon fara med vaginal förlossning innan vecka 34. Nu var jag i vecka 28 och det var redan risk med det.

Den 4e maj fick jag sån fruktansvärd mensvärk. De tog ett infektionsprov och det låg på 30.. jag hade legat på 11 nån dag innan och det var bra o 30 var alldeles för högt tyckte dem men ville vänta. På natten blev värken värre och jag flyttades till förlossningen. Infektionsprovet fortsätter att öka o ligger på 32 dagen efter. Men de sa att jag skulle få åka upp på BB igen.. men de va så mycket att göra så jag fick bara ligga o vänta o vänta o vänta.. jag hatar verkligen sånt. ville upp till min telefon o tv :p BB hade ju blivit mitt "hem". Ville vara där med all personal man börjat känna för de på förlossningen var bara stressade o otrevliga. jag hade lite småverkar under dagen men CTGt visade inga så de tog de inte på så stort allvar.

Men värkarna blir bara mer o mer regelbunda och ännu mer prover tas. Jag är så sönderstucken att de får inte ut något blod nånstans. Så de går o hämtar en annan sköterska som sätter i en nål i min arm. Hon frågar de andra varför de inte kört ner mig till förlossningen för jag har ju förlossningsrosor på kinderna. 21.00 får jag åka ner till förlossningen och jag ringer efter Johan som kommer såfort han kan. Infektionsprovet visar nu 41! Det bara stiger o stiger! CTG visar fortfarande inga värkar men nu kommer de regelbundet var femte minut. Beslut om att jag ska snittas tas eftersom infektionsproverna bara stiger.

23.00 så börjar alla förberedelser. Kateter sätts in och jag får två olika drop. 23.40 kommer jag till operationssalen och de sätter bedövning. jag börjar domna bort i från brösten och neråt. Snart kan jag inte röra benen längre. Det var en riktig läskig känsla. Såhär känns det att var förlamad tänker jag. De kopplar mig till massa olika maskiner och det kommer hela tiden in mer o mer folk in i salen. Vi är hur många som helst.

00.10 Kommer Nora ut. De hade haft lite svårt att ta ut henne för det visade sig att jag hade två(!) livmödrar. En fullt utvecklad o en outvecklad. Så de fick göra ett större snitt och ett Tsnitt i livmodern. Men allt gick bra. Nora får jag inte ens se. Jag märker inte ens att de tar upp henne. jag hör att dörren öppnas o stängs men tror det är en sköterska som kommer eller går. Då säger läkaren att de just gick ut med mitt lilla barn. jag blev helt chokad. Efter en liten stund kommer narkosläkarn och berättar att jag fått en liten flicka och hon ser ut att vara frisk och stark. jag börjar gråta.

Johan får hänga med Nora när hon åker upp till Neo medans jag får ligga kvar på operationsbordet för att bli igensydd.

När Johan kommer ner igen berättar han att inte var stor. Hon vägde 1360g o var 38cm. Hon var jättesöt men jätteliten. Vi pratar lite o sen somnar vi. Johan somnar en timme innan mig. Jag får bara sova 2.5 timme innan de kommer med frukost på silverbricka. Vi äter o det är jättegott. Vid 10.00 flyttas vi till BB och jag får äntligen komma in till Neo och kolla på mitt lilla underverk. Hon ligger i kuvösen och jag har aldrig sett en sån liten människa föruut. Det går inte ens föreställa sig så liten hon var. Så små händerna var, så små fötterna var. Min lilla docka.

Nu klarar jag inte av att skriva mer. Sitter nästan och gråter. Det är väldigt mycket känslor o det hela. Jag berättar om Neo en annan dag sen eller senare idag..

Hoppas ni orkar läsa allt <3

Overkligt

För exakt ett år sedan gjordes jag just i detta nu iordning för operation. Oro och lättnad på samma gång. Det var riktigt mysko att känna så. 23.40 kom jag iaf in till operationssalen och 00.10 var Nora ute :) att det redan har gått 1 år. ETT HELT ÅR. Det känns som det var igår när man låg där och var lite smått nervös. Min lilla älskade dotter. Jag blir så glad att jag nästan börjar gråta när jag tänker på henne. Tänk om något hade gått fel så man inte skulle fått vara mamma till denna helt underbara varelse. Usch vill inte ens tänka på det.

Vet att jag har lovat att skriva ner min förlossningsberättelse och sjukhusvistelse. Men det kommer. Se om jag hinner göra det imorgon. Det är ju ändå på årsdagen.

Vad har hänt idag då? Det har varit en relativt lugn dag. Nora har dock varit busig och hittat allt hon inte får i stort sett. Hon började med att krypa till kattmaten och smaka på den. Så det var bara att pilla ut torrfodret ur munnen på henne så hon inte skulle sätta de i halsen. Sen hittade hon nån liten plastbit. Men den var nog inte god för den spottade hon ut i min hand. Sen lyckades hon få tag på brödpåsen och smakade på 3 brödskivor medans jag var på toa. Busiga unge säger jag bara. Går inte lämna henne själv längre. Så nu blir det hårda tider för mig.

Stor omställning när man är van att ha älsklingen hemma och en Nora som sitter still på sin plats. Nu har man inget av det längre :p Men tur är väl det att Noras utveckling går frammåt och att älsklingen har jobb :)

Men nu ska jag sova och drömma om den mest fantastiska natten i mitt liv - Natten då min älskade Dotter kom ut till den ljusa världen istället för den mörka i min mage <3



Härlig promenad

Då var man hemma efter en härlig promenad. Man blev rätt trött dock. Tack vare trapporna antar jag att det är. Men vår snälla granne kom och hjälpte mig med vagnen och kassen. Tur att man har så snälla grannar :)

På Nlt gick allt bra. Så på onsdag kommer en fin bild på Nora. Hade egentligen velat ha en bild från premiärgungningen.. men Sara har inte skickat bilderna än och då är det inte lätt.. så de fick bli en annan.

Sen var jag inne på HM och tittade efter strumpbyxor till Nora, men hittade inga bra. Så köpte ett par på Lindex istället, men kom på att de e säkert förstora så på hemvägen sen gick jag in på KappAhl och köpte ett par till fast i en storlek mindre. Strumpbyxor går alltid åt som tur är :) Man får mycket kläder som småbarnsförälder, men pyamas och strumpor/strumpbyxor det får man sällan.. tyvärr.. trosor med... men men något över till mig att inhandla.. dock är det inte alls lika skoj som att köpa små söta klänningar :p

Nu ska jag ta o mata Nora snar och sen ska jag börja mat till mig och Johan. Fast han äter inte sin förrän på jobbet imorgon :p

Ha de! babysim sen :)

Mycket händer på en och samma gång

Ja då är det Måndag morgon igen. Ska snart klä på mig och Nora och gå en promenad fram till stan. Vi ska sätta in en 1 års bild i NLT och köpa ett par strumpbyxor till Nora. Det är hon i stort behov av. Hon har antingen bajsat ner sina gamla så de blivit fläckar eller så har det kommit matfläckar som inte går bort. Det är inte så kul att ha på ett kalas :p

I helgen har vi varit i stugan. Riktigt skönt måste jag säga. Dock gick tvn sönder i fredags så när det blev ingen humorgalan för älsklingen. Vi gick och la oss tidigt istället. På lördagen åkte vi till F och hämtade vår gamla tv istället. Men på vägen dit så blev det en snabbis till folkets park för de hade sommarkläds rea där. Sketabilligt :) Köpte 2 linnen, 1 3/4ärmars tröja och en klänning. Finfint blev det och behövligt eftersom jag lyckats förstöra 2 linnen och 1 par shorts när jag har målat i sommarstugan. Fy mig!

Vi städade igår i storstugan. Så nu är det rent och fint där. Jag tvättade fönstren och älsklingen klippte gräsmattan. Dock tog bensinen slut mitt i så han får fortsätta på fredag sen.

Nora har varit jätteduktig i helgen. Hon har lärt sig krypa frammåt och hon har börjat gå när man håller i hennes händer. Så nu är det full fart här hemma. Knappt så att man kan skriva här utan att hon hittar på massa bus den lilla busungen.

Men nu ska ja klä på mig och borsta håret sen är det en liten promenad som gäller :)


Bloggar imorn

Suttit o kollat på Van Veteeren.. så klockan är mycket... bloggar om helgen imorgon.

Orkar helt enkelt inte nu.. ska sova!

Pusshej!

RSS 2.0