Helgen i sig

I fredags åkte vi ut till sommarstugan. Riktigt härligt att komma ut dit.. men det såg förjävligt ut överallt. Alla land jag rensat var igenväxta så det är bara att ta tag i det någon dag. Gräset var högt och det var 28! grader inne i stugan.
Det var bara att öppna fönster och dörrar för att få in lite kyla där. Sen blev det grillning och tvättning + fyllning av poolen. Men det blev inte mycket vatten i den innan vi skulle lägga oss.. bara 10 cm eller nåt. Men fortsatte att fylla den på lördagen så ^^

Lördagen började vid åtta då jag gick upp. Åt lite frukost fortsatte att fylla poolen. Älsklingen började klippa gräset och jag började rensa bort lite gräs där jag tyckte det var för högt. Brännde mig flera gånger på brännässlor. Det är inte skönt kan jag meddela :p Sen blev jag hungrig så gick inte och gjorde lite mat. Sen var det latning i hängmattan en stund och sen ville Nora inviga sin pool. Så söt var hon när hon badade i den :)

Sen kom F ut och hälsade på. Det var riktigt skoj och tiden bara flög iväg. Vi bestämde oss för att åka ut och bada så vi for in till stan och köpte fika och sen åkte vi till Svalnäs för att bada. Det var sjukt kallt i vattnet. Jag lär inte bada på flera veckor nu :p Men det var skönt med lite svalka i alla fall: Sen åkte vi och köpte mat och åkte tillbaka till stugan. Satte oss och pratade om allt möjligt och tiden bara flög i väg. Älsklingen gick och la sig och jag o F fortsatte att sitta o prata. Hon åkte inte hem förrän vid halv ett! Så då gick jag och la mig MÅNGA myggbett rikare o de kliar nåt enormt kan jag ju meddela :p

Söndagen blev att plocka iordning o sen åkte vi till Götene och hämtade F (inte lätt me alla dessa Fare i mitt liv just nu :p) Sen bar det av till Vänersborg där vi lämnade in Älsklingens telefon för den skulle låsas upp. Jag var hungrig så vi gick och åt mat o glass. Gottigt var det. Sen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi bestämde oss för att åka till Uddevalla och kolla på den bilen F ville kolla på. Det blev ett bilköp och jag tror han är mycket Nöjd =) 

Sen tillbaka till Vänersborg och hämta telefonen och sen hem! Jag var skittrött så det var riktigt skönt att komma hem!
Nu hör jag att Nora har vaknat så bäst att ta upp henne så hon får lite mat i sig =)

Good Luck and Have Fun!



Lite skit bara

BRUKAR DU:
Titta på dig själv i spegeln: ja
Gnälla: De gör väl alla någon gång?
Sova: ja
Skada dig själv med flit: Har väl hänt
Ta mediciner du inte borde ta: Nope
Vilja dö: Nej
Drömma mardrömmar: Ibland, dock väldigt sällan
Drömma sexdrömmar: Inte särskilt ofta
Klä dig i svart: Ibland
Gå till kyrkan: Nej
Gå i skolan: Nej, men skulle vilja börja plugga igen
Röka: Nej
Ljuga: Nej
Hata folk: Inget jag brukar göra..men finns en jag faktiskt hatar
Lita på folk: Ja, men borde inte göra de så ofta som jag gör det


VEM:

Saknar du: Älsklingen  o min döde morfar
Vill du döda: ingen
Rörde dig sist: Nora drog mig i håret
Vill du slå: Ingen, våld e bara onödigt
Pussade dig sist: Johan <3
Vill du kittla: Ingen just nu
Kramade du sist: Johan
Vill du prata med: Mina vänner
Skrek du på sist: Ingen aning..så ofta sker faktiskt inte de
Vill du vara som: Mig själv
Sårade dig sist: Johan
Vill du bli galet full med: Vill inte bli galet full
Gjorde dig riktigt glad senast: Älsklingen
Fick du sms från senast: Fia


HAR DU:

För många vänner: Ne de kan jag inte påstå
Flickvän/pojkvän: Japp
Förföljelsemani: Nopp
Tvångstankar: nej, inte vad ja kan komma på..
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: Räknas mitt syndrom? I så fall Cleidokranial Dyslapsi
Någon skada: Har ont i foten ibland efter att jag bröt ett ben i foten
Färgat håret: Japp, slingor blonda
Brutit några ben: Ja, ett ben i foten.. benet innan lilltån :p
Några piercings: Öronen bara
Egen dator: Japp
Bra självförtroende: Det går upp o ner.. men bättre än förr iaf
Kysst någon: Ja
Köpt kondomer: Ja
Sagt jag älskar dig till någon idag: Det gör jag varje dag
Bjudit ut någon: Det har jag tror jag
Varit kär: Är det nu <3
Dumpat någon: Ja
Blivit dumpad: Ja
Velat vara otrogen: Aldrig!
Stulit någonting: Det tror jag inte.. inget jag kan komma på i alla fall
Lämnat landet: Ja
Rymt hemifrån: Några gånger när jag var liten
Gjort något olagligt: Det har nog väldigt många gjort i dagens samhälle. Känner nog ingen i min ålder som inte gjort det.. De flesta fildelar ju faktiskt eller gjorde iaf :p


HUR:

Svarar du i telefonen: Beror på vem det är men oftast Hej, det är Zenita
Fördriver du tiden: Sitter vid datorn
Mycket pengar har du: Så jag skulle klara några hyror fast jag inte får in några pengar
Tjänar du pengar: Föräldrapenning
Ofta bäddar du sängen: Sällan
Ofta diskar du: Sällan, har ju diskmaskin
Ofta städar du: varannan dag kanske..mycket plockande när man har barn
Många stör du dig på: Några stycken.. aldrig räknat
Ofta träffar du din familj: Bor med min egna familj, men menas det min barndomsfamilj så nån gång i månaden

TROR DU:
Att du kommer bli något: Är redan något =) Mamma, det bästa man kan bli ju ^^
På rymdvarelser: Japp, varför skulle det bara vara vi i universum?
Att folk tycker om dig: Det hoppas jag
På ett liv efter detta: Ja det tror jag
Att fiskar kan tänka: Tror allt levande kan tänka fast på sitt egna vis
Att du kommer leva länge: Är jag frisk så tror o vill jag leva länge

VÄLJ:

Katt eller hund
Vit eller svart
Varmt eller kallt
Vatten eller land
 Sex eller kyssar
 telefon eller internet
Musik eller tystnad
Bok eller film
Leva eller dö

SUR SUR SUR det är jag

Sur jag blir! Skrev ett långt inlägg så tänkte jag mig inte för o tryckte på fel knapp... så allt försvann.. orkar inte skriva allt igen.. Nora vaknade just med dessutom.. skriver sen!

Härliga sommar

Äntligen är sommaren här. Jag håller på och städar balkongen. Nu är det bara att torka golvet kvar i princip. Men det är så varmt att vara där så man drar sig in i de svala lite hela tiden. Saknar älsklingen nåt enormt just nu. Vart så hela dagen. Vet inte varför. Men saknar han något alldeles förskräckligt. Det är riktigt jobbigt när det är så.

Pratade med personalchefen på mitt gamla jobb innan idag med. De har ingen planering som vanligt så han visste inte om de skulle anställa mer folk i höst eller ej. De har mycket att göra så man visste ju aldrig. Suck säger jag. Varför kan man inte bara få ett riktigt besked med en gång. Börjar få lite panik med de där med jobb. Älsklingen slutar ju jobba den 3e juli och då blir han arbetslös igen.. och jag blir det när Nora börjar på dagis. 

Suck det är inget kul.. vill ha ett jobb så man får in lite pengar så man kan börja spara undan lite igen. Så man kan unna sig saker och ting. Blä säger jag. Känner mig värsta anti just nu. Vill egentligen plugga men de går ju inte om älsklingen är arbetslös. Lycka till att få ekonomin att gå ihop och sen ha ett lån att betala av. Ne då e de bättre att jobba.

Ingen som vet nåt ställe som behöver folk?

Men ska ta o äta lite mat nu tror jag. Börjar bli hungrig. Nora måste snart väckas med. Hon har sovit i snart tre timmar. Sömntuta e hon. Men hon hade en jobbig dag igår med mycket stoj o stim =)



Härligt med besök

Idag har min kära mor vart o hälsat på. Med sig hade hon min moster med två barn plus D. Det har varit en mycket trevlig dag. De kom redan vid lunch. Jag gjorde potatis och korvsås. Riktigt gott var det. Efter maten begav vi oss fram och köpte studentpresent till S. Hon flyttar ju till sthlm i augusti den skitungen. En etta i Vasastan ska hon bo i. Inte alls fel. Måste åka och hälsa på henne! =)

Vädret har vart kanon idag och jag har nog fått lite färg. Man kan ju alltid hoppas. Men snart får det räcka med färg. Vill ju inte bli för mörk :p Får hålla mig till skuggan snart :) Framme på stan blev det sedan fika och sen blev det glass. Riktigt gottigt var det! Mums!

Nu är det dags för sängen. Älsklingen springer runt och har problem med att jag inte lyssnar på han när han tjatar massa skit om säkerhet på sitt jobb. Inget intressant för mig :p Men lyssnade faktiskt på vad han sa men visade inte att jag lyssnade. Man måste ju ge igen någon gång =)

Imorgon blir det några Norafria timmar igen. Hon ska med gammelmormor på torget igen. Passa på att städa balkongen då kanske? Annars e det ju någon som ska smita ut dit hela tiden. Eller så kanske jag hänger med på stan med dem också. Det är ju faktiskt rätt trevligt det med. Vi får se hur det blir =)

Men nu ska jag gå o kissa igen.. för jag vet inte vilken gång i ordningen.. och jag har knappt druckit något alls idag.. aja vi får väl se om de blir bättre.. 

Vaknade förresten med illamående och huvudvärk imorse. Inget kul alls. Men efter lite alvedon var jag snart tillbaka på banan och illamåendet försvann med under dagen. Antar att jag drack för lite igår. Så ska ta ett STORT glas vatten nu innan jag lägger mig. Blev bara 7500 stegs promenad idag. Illa illa... men de får vi ta igen imorgon. Men har iaf gått mer än 10000 idag eftersom jag bara har stegräknaren på mig när jag är ute.. o inne går man ju rätt mycket med. Är jag bara inne en dag så går jag ca 4000 steg bara i lägenheten.. ja, jag går väldigt mycket inne med :p Det är så när man har barn :p så det blir rätt bra ändå i sista slutet =)

God natt!



14000+

Idag har jag vart duktig och gått två promenader. Det blev mer än 14000 steg! Har ju stegräknaren i mobilen o jag höll på att messa massa medan jag gick och då registreras inte stegen. Så var nog mer 16-17000 steg idag :) Då kan ni tänka er hur mkt jag messat med :p

Annars har de inte hänt så mkt idag. Vart kanonväder så det har verkligen varit underbart att vara ute. Borde städat egentligen men vem orkar det när det är kanonväder ute :p Så får bli liten snabbis nu på kvällen så får jag göra mer imorgon innan mamma o resten kommer. 

Är väldigt trött nu så ska bli skönt att få lägga sig snart. Kommer somna som en stock o sova ända till klockan ringer hoppas jag. Har en viss tendens att vakna o vara kissenödig mitt i nätterna. Så har de vart sen graviditeten.. lite jobbigt måste jag säga. Men vad gör man.. kan ju inte ligga o vara kissenödig.. de funkar inte.. då kommer de bara hända olyckor i sängen o det vill man ju absolut inte :p

Nora har vart på toppen humör idag. Hon har velat gå lite. Vi testade en sak som E sa till oss. Hålla upp henne med en halsduk. Sparar ryggar o hon lär sig hålla balansen på ett annat sätt. Det gick faktiskt riktigt bra. Det är något vi kommer fortsätta med! Tack E!

Bilderna från babysimmet kom idag med :) Se om jag får tag på han som har bilderna så jag får dem digitalt med så kan jag visa er =)

Men nu ska jag sluta här.. så man kommer i säng någon gång




vad jag slarvar

Usch vad jag lat jag blivit. Tänkt uppdatera bloggen flera dagar men de har jag inte orkat. Så passar på nu när jag egentligen inte hinner :p Ska bara klä på mig och Nora så ska vi ut och gå i det fina vädret. Ska bli skönt. Men vi kan inte vara ute jättelänge för det är snart matdags för lillstumpan. Det är nästan så man skulle gå ut efter istället.. Hmm de blev svårt. Kan ju va ute en liten stund nu o en liten stund sen :)

Det löser sig =)

Annars har de inte hänt överdrivet mycket. Skönt med lugn o ro.. men lite jobbigt att va själv när älsklingen jobbar. särsäkilt såhär efter en långhelg. Någon som har nåt förslag på vad man kan göra i veckan.. börjar få slut på ideer nu.. kanske borde kolla upp öppna förskolans tider o gå dit.. men är tråkigt själv med när alla andra mammor redan känner varandra.. vilka problem man har o vad asocial man börjar känna sig. Behöver komma ut i jobbvärlden igen tror jag :p

Men nu ska jag klä oss o vandra ut!

Midsommarafton

Ja då var det midsommarafton. Glömde skriva i onsdags att då var det ett år sedan Jag o Nora kom hem från sjukhuset. Vad overkligt det känns. Det känns som flera år tillbaka i tiden men ändå känns det som tiden gått så fort. Jag får det inte att gå ihop.

Vad bjuder denna dagen på då? Först ska vi göra oss iordning och packa bilen. Sen ska vi åka till ÖoB och handla lite. Sen bär det av till Skövde för att gå till Albrekts Guld och titta på ringar. Sen ska vi åka till Hjo där mamma o Jörgen väntar på oss. Sen ska vi fira midsommar där tillsammans med min släkt o några av Fam As vänner. Se hur det blir. Ska bli kul att träffa släkten i alla fall. Fast ett litet minus e att älsklingens släkt e lite roligare för de har en helt annan humor. Det är alltid skämt uppe under våra släktträffar. Det blir lite lättsammare stämning då. Men jag klagar inte. Vill inte byta ut min släkt mot någon annan =)

Jag och älsklingen ska starta en blogg tillsammans. Vi får se hur de går. Håll tummarna för oss =)




Glad Midsommar!!!



Denna dag

Idag har min älsklings Sara varit här och hälsat på. Kom ändå från Jönköping helt själv i en bil. Duktigt gjort av henne och det värmde verkligen när hon berättade att hon tänkte komma upp. Dagen har rullat på och vi har inte gjort särskilt mycket. Pratat, Handlat, Lagat mat o lekt med Nora.. det man brukar göra :p

F har vart här i några omgångar och hälsat på med. Alltid lika trevligt. Men shit vad han har gått ner i vikt. Avis jag blir! Vill veta hemligheten bakom hans viktras men det är inget speciellt säger han... nene.. eller kanske.. ingen skräpmat =)

Denna dagen har varit mycket trevlig iaf.. men kan det bli nåt annat när man har trevligt folk hemma hos sig. Imorgon blir det Hjo igen.. andra helgen i rad och vi som aldrig är i Hjo annars. Men denna gången blir det inget besök hos C. Det ska bli träff med min släkt. Familjen A kommer från Österrike och hälsar på. Men F är inte med tyvärr. Lite tråkigt hade sett fram emot att träffa henne. Men det får bli en annan gång. Får ju träffa resten av familjen i alla fall.

Undra hur Nora kommer reagera på så mycket folk. Bara bra hoppas jag. Min lilla älsklingsplutt <3
Jag förstår inte hur man kan älska någon så mycket. Hon är helt fantastisk <3

En ny dag är kommen


Satt o kollade igenom min bdb igårkväll tillsammans med älsklingen. Som vanligt fastnade jag för denna bilden som jag gjort i ps. Gillar den skarpt. Man kanske skulle ta o börja göra såndana bilder igen. Nästan så man glömt bort hur man gör ju.

Sovit dåligt inatt.. eller sov bra till fyra men sen har jag typ bara legat i dvala. Drömde om nån levande drake som Johan prompt skulle ha som husdjur. Helknasig dröm men orkar inte skriva ner den :p Gick upp när älsklingen gick till jobbet. satte mig och kollade på Paradise Hotell Damnark och sen vaknade Nora och då var det dags med frukost för hennes del.

Nu ska jag snart ta o göra ett sista röj i lägenheten så jag kan dammsuga. Inte det roligaste men ett nödvändigt ont. Egentligen borde man anställa en städhjälp. Men de pengarna finns tyvärr inte.

Men nu ska jag göra nytta.. skriver mer under dagen skulle jag tro =)



Dumma ungar

Idag var Nora ute med gammelmormor. När de kommer hem sa hon att det var nåt konstigt med vagnen för den tog i hjulen och var jättetrög att köra. De visade sig att ramen spruckit. Antagligen har ungarna hängt på den i trappuppgången. Det blev lite panik här hemma måste jag säga. Sulkyn är ju fortfarande förstor. Tankarna gick.. ska vi verkligen köpa en ny vagn nu. En ny kostar ju flera tusen.. men när jag lugnat ner mig kom jag på att blocket finns ju^^

Började kolla runt. Fanns två jag kunde tänka mig men ingen jag verkligen fastnade för. Modet var sisådär. Pratade med mamma och hon kollade runt hemma. Visade sig att de fanns en som sålde en vagn för 500kr men att de var tvungna att hämta den ikväll i så fall för de skulle på semester. Jag var inte riktigt sugen på att köpa en vagn jag inte ens sett. Men så kom jag på att söka på sittvagn istället för att söka på barnvagn. Och där hittade jag en jag verkligen fastnade för. Det var en Teutonia från 04 för 700kr.

Jag ringde på den och den fanns kvar! Eftersom vi bodde i Lidköping och vagnen fanns i Falköping så prutade han som hade vagnen ner den själv med 100kr för att vi bodde så långt bort. Vi åkte och kollade på den och den var verkligen lika fin som den var på bilden i annonsen. Vi fick testa att köra den och han visade alla finesser på den. Riktigt smidig att vända sp att Nora kan sitta framåt och bakåt. Bara dra in två knappar o byta sida på handtaget. Vår gamla vagn var man ju tvungen att vända hela sitsen.

Så det blev ett köp i Falköping idag. En vagn för 600kr. Sen fick vi även en mjuklift (bra att ha om vi får fler barn), regnskydd och myggnät med vagnen utan extra kostnad. Känns verkligen jättebra och Nora verkar hur nöjd som helst!
Ska bli kul att gå ut och gå med denna nya vagn imorgon =)



Ett stort tack!

Jahopp.. de va denna tisdagen snart över. Veckorna bara försvinner men känns långa ändå. Det är helgerna som försvinner för fort. Skönt att de blir långhelg till helgen. Den är väldigt välkommen. VIll umgås med mina älsklingar hela tiden. 

Sen vill jag tacka S, F och F för att ni hjäpte mig igenom en av de svåraste tiderna jag haft sen jag flyttade hemifrån. Tack för ert underbara stöd och att jag fick prata och skriva av mig. Det hjälpte mig verkligen att samla tankarna och inse att allt skulle ordna sig på ett eller annat sätt. Jag är glad att allt är löst men utan er hade det blivit en mycket längre process inom mig än vad blev nu. Självklart är jag fortfarande orolig men den oron kommer försvinna bara tiden får gå. 

Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er nog. Tack igen. Det betyder väldigt mycket för mig att ni ställde upp när jag behövde det som mest. Har blivit sviken många gånger men detta gav mig ett litet hopp om vänskapen. Jag vet iof att ni finns där bara jag öppnar mig. Men det är inte alltid så lätt att göra när man blivit sviken av andra man öppnat sig för. Men ni är guld värda och jag är glad att ni finns. Tack igen <3

S, F och F, ni vet vilka ni är hoppas jag!

Nu ska jag kolla de sista o sen sova <3



Tröttis dag

Usch vad trött jag har varit idag. Som ja sa igår..jag har blivit för gammal för att festa. När Nora skulle sova middag vid halv två så passade jag på att lägga mig på en madrass i hennes rum. Stensomnade och vaknade inte förrän älsklingen kom hem vid tre för att sedan somna igen och inte vakna förrän kvart över fyra. Stensov gjorde jag verkligen. hade inte klockan vart så mycket hade jag kunnat sova flera timmar till utan problem.

Sen när jag väl kom upp så blev de lite gos med älsklingen och sen var jag duktig och gjorde klart rabarbersaften. 3,5liter koncentrerad saft blev det så det kommer nog räcka ett bra tag framöver. Nora älskade saften och ville inte släppa taget ens när det var slut det som hon fick. Sötnöten e hon. 

Kvällen bjuder inte på något alls. Älsklingen har ont i ryggen så han ska ta ett varmt bad nu och sen ska han lägga sig. Inget mys ikväll antagligen.. men de får gå ändå. Hells Kitchen går på tv så det kan jag ju titta på =) Paris Hilton my new BFF går nu.. men ska kolla på det imorgon istället. tv3play e bra att ha :p

Fastnat för Paradise Hotell danmark med. Kollar på det varje morgon iaf tisdag till fredag då det kommer nya avsnitt från natten. Sjukt dåligt program egentligen men ändå blir man fast. Tom så att man lärt sig förstå lite danska nu o de kan ju aldrig va fel att lära sig att förstå andra språk även om danska e danska :p

Men nu ska jag gå och spana in min pojkvän i badet ;)

En lugn dag

Idag har det bara varit en latis dag. En riktigt välbehövlig sådan. Jag är för gammal för att festa. Blir ju inte människa på flera dagar. Skittrött har jag vart idag. Somnade framför tvn när Nora lekte på golvet.. inte bra.. men så blev hon gnällig och jag vaknade och la henne och somnade om i soffan. Nora somnade i sängen.

Dagen har segat fram och jag har inte gjort ett skit känns det som. Men lite har jag gjort. Skurit klart alla rabarberna och vart så duktig att jag satt en rabarbersaft. Så imorgon blir det att sätta i socker och tappa upp den i flaskorna. Hoppas jag hittar flaskor så det räcker.. annars får vi komma på någon annan lösning :p

Tittat på Mean Girls nu på kvällen. Den gick på fyran. Slappt och gott.. nu ska jag sova med älsklingen.
La upp lite bilder på bilddagboken innan idag med förresten ^^

Sov Gott!

Helgen i korthet

Ja då är vi hemma från vår helg. Barnfri sådan...konstigt det känns måste jag säga. Men så skönt. Någon som inte har ett småbarn på heltid förstår inte hur påfrestande det är. Men fördelarna väger upp nackdelarna.. men det är riktigt skönt att vara barnledig ibland. Ladda batterierna så att säga.

I lördags blev det promenad på Hunneberg och Halleberg. Det var mysigt. Duggregnade istort sett hela tiden dock. Men det gjorde inget. Vi blev ju inte kalla för vi hade ju varandra ;) På Hunneberg gick vi en slinga i skogen och läste lite informationsskyltar som var uppsatta. På halleberg skulle vi gå o leta efter nån fornsak.. men de blev inte så utan de blev en promenad på en liten stig inne i skogen. Mysigt däremot. Så vackert var det.

När skorna var så genomblöta att man kunde vrida ur strumporna på vatten bestämde vi oss för att åka till Trollhättan och äta. Det blev donken :p Billiga glas o en Big Tasty som var tillbaka i sortimentet gjorde så att vi bestämde oss för denna fina restaurang. Gott var det i alla fall.

Sen var det bara att bege sig hem och göra sig iordning och sen till Hjo för att gå på inflyttningsfest hemma hos C o E. Mycket trevligt var det med mycket trevligt folk. Många intressanta samtalsämnen bjöd kvällen på. Testade många nya sorters Cider och jag har fått 3 nya favoriter. En som smakade svartvinbär, en som smakade persika o en som smakade jordgubb och rabarber.

En sak som är lite roligt. Jag tål så mycket mer nu efter graviditeten. Förr kunde jag ju knappt dricka två cider utan att bli full.. igårkväll drack jag betydligt mer än det och kände inte av det så överdrivet mycket. RIktigt skönt måste jag säga. Nu kanske man kan njuta av det man dricker. Tack för en mycket trevlig kvälll allesammans som var med igår. Det blev riktigt lyckat!

Vaknade imorse med huvudvärk. Kissat alldeles för mycket jämfört med den vätskan jag hade fått i mig. Men efter några glas vatten, frukost och en halv pizza så var det bra igen och jag kunde njuta av vardagen igen. Vid tresnåret åkte vi från Hjo till Götene för att hämta älsklingsgumman som också haft en toppenhelg. Sen åkte vi till F och hämtade lite rabarber.. fick lite från Svärmor o Svärfar me men behövde lite fler och jag ville inte ta fler av dem så de blev F som fick stå för restrerande :p

I veckan som kommer så blir det safttillagning!

Nu ska jag gosa med min älskling <3



En helg med pojkvännen

Denna helgen är vi barnfria och kattfria.. det känns lite konstigt måste jag säga. Vaknade imorse i panik att jag försovit mig och Nora måste ha mat. Skyndar mig ur sängen men när jag gått genom halva rummet så kommer jag på att hon inte är hemma. Så det var bara att krypa ner hos älsklingen igen.

Denna dagen hade vi tänkt att åka till Tiveden och titta...men det är en bra bit att åka och så har vi blivit bjudna till Hjo ikväll så det får bli Tiveden en annan gång. Vi ska åka till Trollhättan och kolla lite istället. Skrivit ut deras turistguide så vilket som blir slutmål bestäms i bilen. Får skynda oss att komma iväg snart så tiden inte bara försvinner och vi inte hinner göra något alls :p Inte kul om man måste stressa igenom allt.

Ikväll blir det fest i Hjo med då. Känns konstigt. Länge sen man festade..och jag får dricka.. Johan ska köra imorgon.. de känns riktigt konstigt. Slutar väl med att jag bara tar en cider eller nåt :p Knappt så man vågar bli onykter längre :p Inte ens de lilla lulliga :p Senaste nyårsfestandet (som var för nåra år sen) tog ut sin rätt måste jag säga.

Men nu ska ja skynda iväg så ja blir klar innan älsklingen!
Helgens bravader kommer i veckan =)




Torsdag

Ja då va de torsdag. Trött som bara den idag. Lite jobbigt. Men vad gör man när Nora inte vill sova så jag kan vila. Saknar älsklingen nåt oehört idag. Mycket mer än vanligt. Undra varför. denna dagen har inte bjudit på något speciellt än. Gick upp med älsklingen när han gick till jobbet.. sen har jag sovit en timme till smallville med.

Det är väl typ allt som hänt. Lekt me Nora lite och pratat med mamma med då.. men de e ju saker jag gör varje dag i stort sett. 

Studenten igår då. Det regnade på de stackarna men de kände nog inte mycket av de. Man skiter i sånt när man tar studenten ^^ God mat o god tårta blev det i Götene i alla fall. Vi var hemma frammåt tio halv elva för Nora var så trött. Hon vägrade ju att sova där. Därför tycker jag att hon ska va trött som jag nu så vi kan sova lite men nejdå :p

Men blir att mata henne o sen hoppas att hon vill sova lite. Sen i eftermiddag blir de städning. Märks att man har barn nu iaf.. saker överallt. Blir att lära henne städa upp efter sig snart :p

Älskar min familj <3



Allt känns mycket bättre idag

Efter att ha varit väldigt jobbigt under några dagar så känns allt mycket bättre nu. Jag hoppas verkligen det håller i sig. Jag är i alla fall säker på vad jag känner och det har jag ju alltid varit innerst inne. Ibland är det tur att man är så stark som man faktiskt är. Annars hade jag inte kommit dit där jag befinner mig idag. Denna bilden togs igår när de va läggdags. Svårt att ta kort när man ligger ner.. men se om vi inte kan fixa nåt finare nån dag sen. Vore kul med en riktig familjebild. Jag Älsklingen o Nora <3 o en på bara mig o älsklingen.. en riktigt fin sådan man kan hänga på väggen..




Allt känns så mycket härligare när man är glad! 

Idag är det student. Jacobs.. inte klokt va tiden går fort.. tycker inte de va länge sen Johan sa att han skulle fira Jacobs konfirmation.. samma år som bi blev tillsammans.. då känner man sig gammal.. de börjar bli några år på nacken nu.. o många mer hoppas vi det blir för vi är starka tillsammans <3

Blir inte så mkt skrivande just nu.. ska göra mig iordning för att gå till affären o köpa lite blommor.. 
Avslutar i alla fall me lite andra bilder :)

        

Första bilden är från min och Noras promenad. 
Andra bilden är när vi kom hem och hon sovit en liten stund och visar stolt vad hon kan.
Tredje bilden är tagen när vi sitter och väntar på att Johan ska komma med bussen.

Gick förresten över 15000 steg igår :) När jag och Nora hämtat älsklingen på station så tog vi en promenad till småbåtshamnen där vi satt och mös en stund och tittade på båtar o folk. Pratade lite och sen gick vi hem lyckliga och glada. Men idag blir det nog inte så många steg tyvärr. Hinner inte gå ut och gå en vända känner jag.. men blir ju promenad till stan och tillbaka i eftermiddag i alla fall.. de e nog 5000 steg ungefär :) Sen blir de ju lite mer såklart :)

Dags att pysa!




7777 steg

Min o Noras härliga morgonpromenad slutade med 7777 steg. Lite komiskt måste jag säga.
Annars har de inte hänt så mkt idag.. har sån fruktansvärd mensvärk o så e jag skittrött..
Hoppas verkligen att jag piggnar till snart. Nora vill inte sova o då kan jag inte vila.

Får vila när älsklingen kommer hem annars.. de gör han ju snart :)

Puss hej!

Ont i magen

Varför?

Gör allt bra igen!

Låt mig slippa må dåligt.

Betyder inte din familj mer än så?

Snälla nån.. skjut mig långsamt.. snälla!
(nån i världen borde kunna de)


Gulliga unge <3

Jag har fått mig ett gott skratt åt Nora idag i alla fall. Allt började med att hon satt precis innanför dörren till toaletten och trillade bakåt. Hon blev väldigt rädd så hon började gråta men det gick fort över. Men hon var väldigt trött så jag bestämde mig för att lägga henne lite. Hon lägger sig snällt tillrätta men när jag tittar in till henne fem minuter senare så står hon och håller sig i sängkanten. Aja tänker jag.. låt henne stå där då.

Jag sätter mig och kollar på nattens avsnitt av Paradise Hotell Damnark som håller på i 33 minuter för att vara exakt. Kollar in hos henne igen och hon står fortfarande upp. Jag går och börjar grejja och då hör jag efter ett tag ett ILLVRÅL. Hon vet inte hur hon ska komma ner o kunna lägga sig igen. Söta unge.. det är inte lätt när man lär sig nya saker som leder till att man måste lära sig ännu mera saker :p

Så jag la henne ner och sen har hon sovit som en stock. Dammsög inne i hennes rum utan att hon vakna trots att jag råkade dunka som bara den i sängen när jag dammsög under den :p

Här kommer bilderna från igår:

     


Första bilden är när hon lyckas ställa sig upp första gången i sängen och andra bilden hjälper hon mig att hänga upp tvätten.

Nu ska jag göra nåt vettigt :p




Avbrott i städandet

Idag fick jag äntligen tummen ur och städar lite smått. Skönt när de blir rent och fint igen. Men jag har inte riktigt motivationen. Vet inte varför. Känns som det tar emot. Men men.. alla har väl sånna dagar. Kan vara att jag inte vart utanför dörren sen i måndags. Det är lite smått jobbigt. Men har man en sjuk dotter så har man. Hon är dock i stort sett frisk nu. Lite hosta kvar bara men den kommer hon antagligen ha kvar tills allt slem i halsen är borta. 

Ska iväg och rösta idag sen. Skönt att få det gjort så det inte blir hängande över sig. Sen kanske älsklingen måste åka till Kållandsö och hämta Noras säng om vi nu ska te mullsjö i helgen. Det beror på Jörgen. Åker han till torpet åker mamma hit istället. Jag vill hellre de för då kan vi gå på torget på lörda :)

Har blivit beroende av John Mayer nu med....underbara låtar de där. Bokat om besiktningen med. Jörgen vet ju inte riktigt vilka delar till lyset som måste bytas så vi bestämde att de var lika bra att flytta fram besiktningen. Har ju hela September på oss att besikta den så tid är det gott om =)

Men nu är det väl lika bra att sätta fart igen så man inte fastnar här =)
Ska lägga in lite bilder på Nora med sen idag..

Förresten hon har lärt sig ställa sig upp helt själv nu utan problem. Hon stod så sött i sängen innan och när jag hängde upp en tvätt förut stod hon och tittade på :p




Bedtime

Japp då va de dags för sängen igen. Trött är man. Har inte hänt särskilt mkt idag. Vart trött o slö hela dagen men har väl bara mig själv att skylla för sena kvällar. Men nu är man tiden rätt iaf... skriva lite, ta lite saft, toa o borsta tänderna sen e de sovtime för mig.. Stina sover redan på min datastol, älsklingen i sängen o lillgumman i sin säng. Hon ville inte riktigt sova för natten men efter många om o men gick det. 

Hon mår mycket bättre idag. Hon har tom vart uppe o lekt rätt mkt. Ätit någorlunda. Bajsade äntligen nu ikväll efter att inte ha gjort det på 1½ dygn. Jag var lite orolig. Hon fick dessutom lactulos på eftermiddagen och det brukar sätta fart på de hela med en gång.. men nu tog de några timmar till.. men så mkt de blev.. bajsade igenom byxorna med :p skitunge de e va hon e ^^

Imorgon kanske vi ska förtidsrösta. Beror lite på om vi ska åka ner till Mullsjö eller ej. Men kan samtidigt vara skönt att få det gjort. Jag ska rösta samma som jag gjorde förra riksdagsvalet. Sen får de bli som de blir. Man påverkar ju inte mycket direkt. Sällan det är så lika att en enda röst avgör.

Måste ta o söka lite jobb med.. har så svårt att få tummen ur och göra det. Hitta jobb att söka de e kul och går rätt lätt.. men att söka dem sen.. de e mindre kul..men ska söka ett i Falköping i alla dall..de skulle iofs inte börja förrän November.. men alltid nåt.. o de skulle vara ett år frammåt. 

Är sugen på att flytta med.. till nåt radhus eller till nåt hus att hyra.. men de får man väl drömma om ett tag till.. va ju bara ett år sen vi flyttade och jag trivs ju förrutom störande grannar lite då o då som sätter igång att spela musik halv tolv på natten.. men trivs ju i lägenheten o planlösningen... men nu när man vart så mkt i stugan så har man verkligen fått mersmak av en tomt. Nästan så man skulle flytta ut dit på heltid.. men då e de mkt som behövs fixas innan dess så det kommer få vara sommarstuga helt enkelt.

Ne nu är jag törstig o trött!

GOD NATT!

Here we go again!

Ja då har denna dagen förflutit den med. Dagen var seg kvällen flög fram. Förstår inte varför det ska vara så. Fast F har vart gullig och hållt mig sällskap i telefonen några gånger. Trist när man inte kan gå ut. Nora har vart sämre idag men frammåt kvällen har hon piggnat till. Hon var tom uppe och lekte lite förut. 

Har du tid över skicka ett mess till mig så gör du en god gärning =) Kommer antagligen inte kunna gå ut imorgon heller. Jag som vill ut och gå!! Blä för sjukdomar. Men har haft några gosiga stunder med lillgumman idag iaf. Hon kröp ihop i mitt knä förut och det gör hon aldrig annars för då e de så mkt annat att göra så det var riktigt mysigt.

Onsdag imorgon då.. va ska den dagen erbjuda tros.. laga mat, städa o tvätta skulle jag tro... då förstår ni att jag är i stort behov av ett litet mess som kan förgylla min dag ;) Usch så desperat jag låter :p Men känner mig verkligen instängd nu när Nora e sjuk och Johan jobbar..

Men men..inget man kan göra åt det. Tittat på två avsnitt av Hells Kitchen.. de har de värre än vad jag har =)

Ne nu blev ja törstig. Ska ta ett glas Jordubbs och Rabarnersaft. På tal om saft.. vill till F snart och hämta lite rabarber så jag kan göra saft i stora lass till oss o till F såklart!  =D

Puss o Gonatt! 
Uppdatera era bloggar förresten vill ha nåt att läsa =)



12e Augusti!

Den 12e augusti kommer mitt, Nora o Johans liv förändras. Nora ska nämligen börja inskolas på dagis då. de ringde just därifrån och kollade lite om vad vi tyckte om datumet eftersom vi önskade plats från 3e augusti. Nora ska gå på Stenportens förskola och avdelning Bullerbyn. Vad glad jag blev när jag hörde vad avdelningen hette eftersom jag gick på Bullerbyns förskola =) Det skulle börja en ny kille veckan efter Nora och han var inte heller så jättegammal. Spännande det ska bli =) Längtar redan. Vet ju hur kul jag tyckte det var med dagis ^^ Hoppas Nora kommer känna likadant!






Nora mår fortfarande inte bra. Hon ligger o sover hela tiden. Inte vart uppe nåt. Enda hon gjorde va att äta två skedar gröt vid nio och lite lite nyponsoppa. Men hon har sovit dåligt inatt så det är lite därför hon är så trött. Ska väcka henne snart och se om man kan få i henne lite mer mat. Min lilla gumma. Gillar inte när hon e sjuk.

Johan jobbar som vanligt. Tråkigt att vara själv hemma när man inte kan bege sig någonstans. Ska väl städa lite sen.. innan de blir mycket. Skadar ju inte när man ändå går hemma. Tvätt finns det ju om inte annat. Den blir man ju aldrig av med eftersom det alltid kommer nytt varje dag.

Nu kom Stina. Man kanske skulle ta o kela lite med henne. =)




Helgen och Måndag = Sjukhus

Ja då e de måndag kväll igen. Ny vecka med nya utmaningar. Nåt säger mig att denna veckan kommer inte bli rolig. Men börjar berätta om helgen:

I Fredags åkte vi till stugan. Vi kom ut rätt sent. Men det var skönt det med. Slippa stressa ut så hela dagen blir förstörd. Fredagen gjorde vi inte så mkt alls på. Latade oss mest måste jag erkänna. Tittade på Smallville på kvällen och sen gick vi och la oss. Skönt att lägga sig tidigt ibland.

Lördagen var vi uppe rätt så tidigt. Åtta i alla fall. Började dagen med en härlig dusch och sen begav vi oss till Spiken. Där blev det en liten promenad och så åt vi god fisk till Lunch. Hade egentligen tänkt att spela minigolf men det öppnade inte förrän ett så det sket vi i. Väl hemma sen så latade vi oss på gräsmattan och i hängmattan. Nora låg och sov. Det var sånt underbart väder och jag och älsklingen blev minsann lite bruna. Ni ska se vilka fula fötter jag fått. Jag har pissetofflor på mig fortfarande ser de ut som :p

Sen fick jag ett ryck och gick och kollade rabarberna. Det var inte mycket att hurra för men lite fanns det. Det blev en rabarberpaj av dem :) (Jag som hatar att baka :p) Så nu får de minirabarberna som e kvar lite nytt ljus. Precis när rabarberpajen e klar messar E och säger att de snart är hemma och att vi gärna får komma o hälsa på. Så det var bara att smaka lite fort på pajen och sen göra sig iordning för vi hade bestämt att gå :)

2 km senare så befann vi oss hos E o D. Va stort de bodde! Sen blev de glass o saft på deras altan. Va liten man kände sig när man fick saft. Kanske dags att lära sig att dricka kaffe snart? Men vi hade en trevlig eftermiddag hos dem i alla fall. Se om vi kan träffas lite oftare än vi gjort det senaste året. Känns lite konstigt att inte träffas alls när vi träffades varje natt under nästan ett års tid. 

Väl hemma var det mat och sängen som gällde för Nora. jag och älsklingen grillade och åt upp pajen =)

Söndag så var det lika varmt då. Jag klippte halva gräsmattan. Usch vilket skitgöra. Första gången i hela mitt liv jag klippt så mycket. Har ju bara klippt gräsmatta med en gräsklippare två gånger innan och då var det minibitar :p
Sen grillade vi och frammåt femtiden var vi hemma.

Nora började få lite hosta på söndagen men de verkade inte vara någon fara. Imorse var hon relativt bra men blev sämre ju längre dagen gick. Vid två gav jag upp. Gnälligt Feber och svårt att andas och hosta det är ingen bra kombination för de små liven. Ringde Barn o Ungdomsmedicin såfort deras växel öppnade vid 15. Satt 10 min i kö.. dumma köer. Fick tid vid halv fyra så det var bara att stressa iväg.

Läkaren undersökte Nora och konstaterade att det troligtvis bara var en förkylning men att vi skulle ta ett blodprov för säkerhetsskull och så skulle hon få andas adrenalin två gånger innan vi åkte hem. Allt gick toppen. Man blir så stolt när man har en sån duktig tjej. Fast hon är ju rätt van vid sjukhus från när hon föddes. 

Jag var lite orolig för blodprovet men hon sa inte ett ljud. Bara kollade förvånat. Det kom ju nått rött ur fingret när tanten tryckte nåt mot det. Sen fick hon ett spännande plåster på fingret. Hon studerade det i säkert 10 min :p Söta unge ^^

När vi kom hem mådde hon lite bättre. Hon är fortfarande någorlunda bra. Sover i alla fall men vaknar av sin hosta ibland. Nyss satt hon upp och gnällde men hon sov. Var bara att lägga henne ner igen så var allt bra!

Oj detta blev visst mycket längre än jag tänkt.. men så e de:p




RSS 2.0