Nora <3

Nora har tagit ytterligare ett stort steg nu! Hon har börjat vara på mitt rum :)
Så varje morgon när jag ätit frukost så går jag in och hämtar henne och sen är det jag som får sköta henne hela dagen lång med lite avlastningshjälp när jag behöver gå på toa eller äta eller nåt sånt.

Hon har även börjat ammas lite då och då. Förr orkade hon inte ens suga mer än två tre gånger men nu kan hon få i sig ett helt mål. Men sen blir hon så trött så trött att hon sover halva dagen lång.
Men det är ett stort steg att hon har börjat lite smått. Alla är jätte förvånade att det går så bra. Verkar inte som de brukar suga så bra som hon gör när de e så små.

Igår åkte jag hem. Var meningen att vi skulle grejja i lägenheten men jag var så trött att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Somnade redan vid nio. Men får åka hem lite i veckan och grejja.

Förresten igår morse så kom Anna, Lotta o Denns och hälsade på :) Det var verkligen kul att träffa Anna igen. Har ju inte träffat henne sen vi gick i skolan.

Men usch va klockan går.. måste göra mig iordning nu tror jag..

27 maj 2008

Vi börjar med att svara på kommentarerna tycker jag.

Åsa: Jag lovar att inte lyfta något mer tungt som inte blir akut =) Vill ju inte dra ut på läkningsprocessen. O ja! Du måste pallra dig ner hit i sommar tycker jag. Skulle vara så jätte kul =D

Erica: Tack igen =D

Anna: Du har så rätt. Tänkte inte på det faktiskt fast mamma o pappa bara skrev på faderskapsbeviset o inte gemensam vårdnad. Men det blev gemensam vårdnad för mig o Johan =) Hoppas du kan komma på freda nu istället, för det var väl då?

Marie: Ja det tror jag med att hon kommer! Du och Fredrik är också väldigt söta ihop och jag hoppas att Nora "får" en lekkamrat i framtiden från er ;)



Så vad har hänt nu då? Förra veckan skrev jag och Johan på faderskapsbeviset och gemensam vårdnad papper. Det gick hur bra som helst o de var väldigt trevliga på socialkontoret. Efteråt gick vi till en italiensk resturang för att fira. Det var himmelsk god mat tycker jag.

Nora gör stora framsteg varje dag. Ett av de största som har hänt sen sist är att hon har fått komma ut ur kuvösen =) Det gillade hon verkligen. Hon gosade in sig i sin nya säng och somnade så sött. Men jag har inte fått vara så mycket hos henne de två senaste dagarna för jag har haft ont i halsen. Men idag ska jag åka dit för att bo igen :)
Det tråkiga är bara att Johan är sjuk nu så jag får åka ner själlv.





Igårkväll åkte jag till Fredrik sådär lite hastigt och lustigt. Tycker så otroligt synd om han. En av hans bästa kompisar har gått bakom ryggen på han igen!! Snott massa saker som han vägrar att lämna tillbaka, vägrar svara när man ringer, vägrar ringa upp när han vet att Fredrik vill ha tag i han, ljuger han rätt upp i ansiktet.
Vad jag undrar är vad Fredrik har gjort, de undrar han själv med förresten. Tycker det är helt fel att behandla någon så som fanns där o gav tak över huvudet, gratis mat, tv o internet när det verkligen behövdes. Det är inte många som skulle ställa upp så som Fredrik gjort efter vad personen har gjort mot Fredrik tidigare. Hur svårt kan det vara att hålla sig till sanningen? Det är väl det minsta man kan begära?

Sen har ett av hans ex börjat krångla med. Ljuger o grejjar där med. En sak jag hade väldigt kul åt var att hon sa att hon ägde 1/3 av vad Fredrik hade i sitt hus. Jag förstår inte hur hon räknar.. För jag hittar inte mycket som är hennes där iaf. Och hur mycket har inte hon som är Fredriks i så fall....Jag hoppas verkligen de reder ut allt så att de kan gå vidare. Fredrik vill ju sätta sig ner o disskutera allt men hon vill/vågar inte ens prata med han i telefon. Klickar han bara när han ringer.

Jag hoppas innerligt att om de tar slut mellan mig och Johan att vi fortfarande är vänner och kan bete oss som folk mot varandra. För vad vinner man över att vara ovänner. Det finns inget som säger att man måste vara bästa vänner. Men att kunna vara trevliga mot varandra borde nästan va ett krav.
Tro inte att jag vill att det tar slut mellan mig och Johan. För det är verkligen det sista jag vill. Då vill jag hellre att hela universum förintas :p

Fy på mig!

Finns en risk att Johan kommer skälla på mig ida när han vaknar. Varför då? Jo, jag har ansträngt mig lite för mycket idag. Jag får ju inte göra för mycket än men ändå har jag packat upp barnkläder, tvättat barnkläder, flyttat lite möbler, hängt upp gardiner o så flyttade jag en låda som vägde lite alltför mycket.

Men vad fint det blev med lite gardiner i sovrummet o i Noras rum, som inte har blivit något barnrum än :( Bara en barnlampa därinne än så länge. Men ska se om ja kan hitta några barngardiner någon dag.

Idag ska Johan skriva på faderskapsbeviset så då har jag inte ensam vårdnad längre. Men det känns bra =) Varför skulle de inte göra de förresten?! Han e ju hennes pappa ^^ Hoppas vi kommer vara tillsammans hela hennes uppväxt så att hon alltid får ha mamma o pappa hos sig. Jag vet ju hur de e att inte ha en pappa. Men jag lovar att jag aldrig kommer släppa henne. Förstår inte hur min pappa kunde sluta bry sig. Nora e redan den jag prioriterar mest o hon e bara två veckor!

Snart e de dags för pumpning igen. Finns de något tråkigare än det? Men Nora måste ju ha mat såklart. Blir lite dumt med pumpningen idag dock.. ska ju åka buss till skövde sen. Men får väl gå upp i natt o pumpa i värsta fall.

En dag äldre

Idag vägde Nora 1335g. Snart är hon tillbaka på sin födelsevikt vilket känns helt underbart bra! Hon bara sover, bajsar och äter =D Men det är bara bra så hon får komma ut ur kuvösen snart.

Jag hade precis pumpat klart när barnmorskan kom o knackade på dörren till mitt rum. Hon undrade om vi var vakna. Jag var det iaf sa jag. Då berättade hon att Nora var vaken och att hon troligtvis ville ut lite för hon var lite orolig. Så jag klädde på mig och gick dit. Vägde henne och bytte blöja på henne och sen satt jag ute med henne 1½ timme. Det var så mysigt. Hon fick dock lite problem med andningen så de sprutade lite syrgas jämte henne och då blev det mycket bättre.

Tack Åsa, Fia och Anna för era kommentarer! Anna jag ser fram emot när du kommer och hälsar på =)

Nu är jag hos Mamma i Mullsjö för Johan och Jörgen byter däck på vår bil. Bättre sent än aldrig.. men vi har som sagt rätt mycket att tänka på för tillfället och har haft det ett tag. Ska kolla på vad mamma har köpt på GeKås snart. Hon handla saker åt oss till Nora där så hoppas det är fina saker =) Jag som hade tänkt att åka dit när jag fick havandeskapspenning. Den skulle börjat 21 maj. Då är Nora 2 veckor så blev ingen havandeskapspenning denna graviditeten. Och jag fick som jag ville, jobba in i det sista ;)

Nora ville inte se mammas mage mer

Här har det vart dött ett bra tag. Anledningen är att jag numera bor på Kärnsjukhuset i Skövde. Kommer bo där i ca 2 månader till. O varför detta? Jo det ska jag berätta. Natten till den 23e april så gick vattnet. Jag visste inte om de var fostervatten, flytning eller urin.. man blir ju rätt slapp i hela kroppen o har hört att man kan läcka urin under graviditeten. Jag ringde förlossningen o de sa att det var lika bra att jag kom in så fort som möjligt.

Sen va de bara att försöka få tag på Johan me som va på jobbet och det var inte de lättaste. Efter tio minuter lyckades jag och han kör i ilfart till mig. Väl på förlossningen börjar man med att lyssna på hjärtljuden o allt sånt o det låter bra. Sen e de dags för gynundersökning. Först tror läkaren att det bara e en rinnande flytning men efter att kollat i microskop så visar det sig vara fostervatten.

Jag blir inlagd med strikt sängläge. Fick inte ens gå på toa i början utan kissa på ett sk bäcken. O jag ligga o kissa det går verkligen inte ihop. Är kissenödig så jag tror ja spricker men inget kommer. Efter en timme kommer läkarn in och efter lite disskusion bestäms det att jag har strikt sängläge men får gå på toa. *pust*

Johan sover med mig på förlossningen den natten och dagen därpå flyttas jag till Östra Sjukhuset i Göteborg. jag flyttas till gbg för att jag inte e fullgången 28 veckor. jag tillbringar 5 låååånga och tråkiga dagar i Gbg o sen får jag äntligen komma till Skövde igen!

Nästan två veckor lyckas jag hålla kvar Nora i magen men sen startar värkarna och mina infektionsprover bara stiger. Vi väljer att det är lika bra att ta ut Nora så att det inte blir några komplikationer med att jag drar på mig en infektion så att allt blir mycket jobbigare för mig och nora.

00.10 kommer min lilla underbara flicka till världen. Hon förs ut ur rummet innan jag ens fattat att de tagit ut henne ur magen. Jag ser bara en dörr stängas och sen säger någon. Där gick de ut med bebisen. Lite snopen måste jag säga att jag blev. Efter en liten stund hämtar de Johan medans jag får ligga kvar på operationsbordet och sys igen. Sen blir jag förd till en sal på förlossningen och efter en bra stund kommer Johan. han har med sig två kort på Nora och hon ser ut som en liten docka. 1360g o 38cm lång var hon.

Jag sover bara 2 timmar den natten. Johan sover iaf 4. Sen är det frukost. O efter det blir jag förflyttad till BB. Sen är det bara att vila fram till på eftermiddagen! Sen får jag äntligen se min älskade dotter! Men ack så liten hon va!
Nu sådär 2½ vecka efter har allt lugnat ner sig och jag är hemma på min första permission. det var lite kul att få se vår nya lägenhet som jag inte fått se sen visningen. Men det har vart en jobbig dag o natt. Har var jätteorolig för Nora fast jag vet att hon e i goda händer på Neo avdelningen i skövde där hon och jag bor för tillfället.

Annars så ligger hon i kuvös nu, men hon behöver ingen andningshjälp. Hon får lite koffein varje dag så hon inte ska glömma bort att andas. Sen får hon även lite extra kalcium, natrium (jag tror de va nåt me natrium) och vitaminer så hennes skelett ska växa och bli starkt. Hon matas via sond men hon kan suga ur lite mjölk ur mina bröst. Men det är sån kraftansträgning så hon får inte i sig alls mycket innan hon somnar. Men hon är envis som en åsna o får hon inte som hon vill blir hon arg som ett bi ;) undra vem hon har fått de i från :p


RSS 2.0