Chop Chop

Idag är det fredag. En helt vanlig fredag... men lite sticker faktiskt ut för jag ska till jobbet idag! Bara någon timme för det är fackmöte. Känns lite konstigt faktiskt att gå till jobbet.. men de ska bli kul att träffa lite arbetskamrater. Se vad de har att ta upp på mötet. Har aldrig vart på nåt fackmöte innan för har alltid jobbat.

Annars händer nog inget speciellt. Bara en lugn dag att njuta av. Kolla lite på vilka tavlor som ska sättas upp imon. Det ska bli så skönt att få upp dem. Spela lite ikäll o lyxa till det med tacos :)

Imorgon kommer mamma och Jörgen på besök det ska bli kul.
Mycket besök denna veckan.. I onsdags var Izza och Linda här o hälsade på. Det var mycket trevligt. Nora fick massa paket. Tack så jättemycket för dem! Idag ska Farmor vara barnvakt när vi är på möte. Och som sagt kommer mamma o jörgen imon.

Har inte fått nåt svar på min inlämningsuppgift än :(

Men har ingen fantasi ida.. skriver mer sen

En helt vanlig dag

Denna dagen har gått så rasande fort. Städat lite mest hela dagen.. men de gick inte såfort.. men nu e de iaf iordning efter ommöbleringen. Skönt det.. Väntar med spänning på om min inlämningsuppgift blir godkänd eller ej.. ja hoppas den blir det.. va tkr ni.. e den en bra svartvit bild?

Detta är förebilden:




Och detta är efterbilden:



Så vad tycker ni? Är den bra eller dålig? Uppgiften var alltså att göra en svartvit bild.

Sen är det bara två obligatoriska lektioner kvar.. känns både skönt och tråkigt. Men nu har ja iaf lärt mig det jag ville ha ut av kursen så jag känner mig fullt nöjd. Kommer kanske göra några mer lektioner sen senare. Skulle va kul att lära sig göra bra montage och sånt och sen skulle det vara kul att testa på Grunchbilder.. men vi får se hur mkt jag orkar göra.

Nora har vart på väldigt bra humör idag. Lekt och grejjat har hon gjort mest hela dagen. Skrattat och busat har vi gjort med. Lekt lite i vaggan med hennes gosedjur. Det är så härligt att se henne upptäcka nya saker :) Ska sätta mig och redigera lite bilder imon.. måste göra tackkorten från dopet med.. har totalt glömt bort dem.. men de måste bli av nu.. fy mig..

Men ska kolla lite jobb nu.. ha de!

En snabbis

Usch måste sluta vara uppe såhär länge.. men kan sova länge me nu när Johan matar Nora på morgonen. Går upp vid nio.. men skulle räcka att jag gick upp vid tio. Nora brukar sova ändå för det mesta inte alltid.. men vad ska man begära. Hon lägger sig ju ändå runt sex.

Idag har hon iaf varit jätteduktig! Hon dök hela TRE gånger.. max antal dyk vi fick göra. Det var riktigt kul.. andra dyket var dock lite läskigt för henne för då kom vi så djupt. Men de gick bra det med. Vi var bara 3 barn på babysimmet idag.. de andra grupperna va fulla men inte vår.. vi har väl de fegaste föräldrarna i vår. Det snöade ju en del och väglaget var ju inte det roligaste.. men man får anpassa hastigheten så e de ingen fara.

Hemvägen dock gick det i 50 halva vägen för först var det en epa på vägen.. när man äntligen kom om den då kom man ifatt en hjullastare istället.. så kul.. o den kom man inte om.. o självklart skulle den åka framför oss ändå till Nettorondellen från strax innan Filsbäck.. då va de en som var irriterad bakom ratten må ja säga.. o nej de va inte Johan:p

När vi kom hem lagade vi lite mat och matade Nora. Hon var väldigt trött.. övertrött trots att hon sovit mestadels i bilen. Det var mycket gnäll när det var dags för sängen idag. Men hon fick gunga lite i gungan för att lugna ner sig.. och då slappnade hon av så att vi kunde lägga henne. Men de får verkligen inte bli någon vana.

Sen vid tio över tolv ringde det på dörren. Riktigt läskigt var det.. vem ringde på så sent.. tänkte att de va Johan som skulle överraska mig att komma hem på en rast.. men det var det inte utan det var vår granne. Hennes balkongdörrslås hade gått sönder så hon undrade om jag kunde se om ja kunde fixa det... egentligen undrade hon om Johan kunde fixa det men han va ju på jobbet. Så jag smet ner dit och grejjade och donade o tillslut efter många om o men så lyckades jag äntligen stänga dörren.

Men nu e de sovdags!
Natti!

Nora har fått ett rum

Äntligen är Noras rum klart. Det blev jättefint. Bara tavlorna som ska hängas upp och gardinerna bytas, men gardinerna får hon inte förrän efter jul för nu ska de snart upp julgardiner. Nora har sovit i sitt rum helt själv två nätter nu. Det har gått superbra. Lite konstigt att somna där inne tkr hon dock eftersom de fick hon aldrig göra innan. Men efter en liten stund slutar hon prata o somnar istället. Imorse vaknade hon vid åtta av att hon tappat nappen. Men gick och gav henne den så hon somnade om till halv nio då det var dags för frukost. Sen har hon sovit lite till där inne. Nu ligger hon under gymmet och tjötar om något :p

Fast tycker nog hon studerar Johans dator mer än gymmet :p Så söt e hon.. nyfiken på allt numera. Se hur det går på babysimmet idag när hon e så nyfiken på allt. Blir nog inget dyk idag heller eftersom hon ska kolla på allt o alla.

Usch känns fortfarande tungt med jobbet. Känns som det är hopplöst att hitta jobb i denna världen just nu.. man hör bara om ännu fler varsel. Det är verkligen inte kul. Kan de inte va som de va förr istället då det var så gott om jobb så att arbetsgivarna kom o frågade om du vill jobba för dem. Men nej då.. då har man de för bra..

Ja va händer idag då? Babysim först.. sen ska vi förbi Fredrik och försöka fixa en ventrilo server så vi slipper sitta o tjöta i skype.. se om vi lyckas. Önska oss lycka till. Se om vi kan fixa något att äta hos han med. De vore ju trevligt. Annars är det nog inget annat om händer idag. Eller man kanske ska ta med sig Fredriks födelsedagspresenter? Han blir ju faktiskt 22 imorgon. Grattis i förskott grabben ;)

Ne ska kolla lite jobb nu.. blä..

Har inte riktigt vart på humör för att uppdatera



Som rubriken säger så har ja inte riktigt vart på humör för att uppdatera. Fick reda på i onsdags att de inte kan förlänga mig o Johan på jobbet. Vet inte varför men antar att de e för att de inte finns så mkt att göra. Fick iaf ett papper där de intygar att vi har företräde ifall det dyker upp något jobb. Men de känns lite tungt måste jag säga. Riktigt tungt.. är nog inte så lätt att hitta ett jobb i denna världen så som den ser ut idag. Men har sökt några iaf.. o ska söka mer sen idag.. har hittat några.. men tyvärr på ams.se så de jobben kan man knappt räkna med. Alla kollar ju där.

Men nu till något roligare! Min kära familj var på bild i JP idag.. nu har vi vart med i NLT o JP.. bara FT kvar.. riktiga kändisar kommer vi bli :p Ne skämt o sido.. Men har tänkt på de flesta när jag bestämde mig för att sätta ut i tidningarna... satt ut i de tidningar som jag haft närhet till under mitt liv.

Va lite kul när jag skrev in till FT.. har ja berättat det? Ja de har jag väl.. aja berättar lite kort.. Skickade iaf in att jag ville sätta in den bilden där och då fick jag svar från en gammal lärare vi hade i ettan på gymnasiet.. lite kul.. o att hon kom ihåg mig.. vi hade henne trotsallt bara i ungefär 6 veckor för hon hade hand om text delen i medieproduktionen.







Idag är det städa som gäller. Se hur det går.. igår va vi så duktiga att vi bytte vatten i akvariumet. Det bar nog uppskattat hos fiskarna. Riktigt fint blev det där inne. Hoppas vårat hem kan bli lika fint idag!
Va uppe på tidig promenad idag me.. gick upp 5.15 för att gå till jobbet och lämna lite papper som Johan hade glömt så att de kom in idag. Nora var lite förvånad att vi skulle gå ut så tidigt. Det brukar vi ju aldrig göra. Det var kul att träffa sina gamla arbetskamrater... Nattgänget är nog det bästa på jobbet tror jag.. trivs bäst med dem iaf.. konstigt nog.. för det är då ingen som är i samma ålder som mig där.

Men nu ska jag göra någon nytta :p

Photoshop

Först vill jag tacka Sara för att jag har ditt stöd när de gäller min diet. Hon kommenterade det förra inlägget med: Jag är stolt över dig och stöttar dig i det!

Men nu till det jag skulle skriva.. har suttit och jobbat lite i PS idag. La ut några få bilder på BDB. Riktigt kul nu när man kan lite mer om hur man redigerar bilder. Vi fick ju inte lära oss så mkt i skolan tyvärr. Konstigt tkr jag eftersom bildbehandling är en så stor del i media. Men tur att de finns kurser att gå.

Nu ska jag snart ta och äta. Är lite hungrig måste jag säga. Undra va jag ska göra för god shake idag^^ Det är riktigt kul att de går att variera så mkt. Kanske ska ta en vanlig. De e nästan godast. Eller så tar ja choklad, mjölk och banan. Den är superduper god den med ju.

Förresten glömde säga att jag mailat in Familjebilden till både FT o JP. När jag fick svar från FT visade det sig att det var min gamla lärare Marita Wass som fick mailet. Så hon skrev några rader tillbaka och var glad att allt var bra med oss. Snacka om att jag blev förvånad. Minns att jag gillade Marita väldigt mkt.. trots att vi bara hade henne några få veckor i text under medieproduktionen. Den 24e november kommer bilden ut i FT.. vet inte när den kommer i JP för har inte fått något svar från dem.

Men skriver mer ikväll!




Babysim

Idag var inte Nora så sugen på att dyka. Det var med spännande att titta på de andra små bebisarna som lekte och hade kul i vattnet. Men det får bli mer dyk nästa gång istället. Johan var med och tog kort på oss. Hade tänkt lägga in ett här men vet inte vart sladden är för tilfället. Men den kommer väl fram när jag börjar leta så får göra det någon dag. Måste ju lägga in mer bilder på bilddagboken också.

När babysimmet var slut så var det dags för duschen.
Nora har aldrig vart så duktig som hon var idag i duschen. Kunde dusha henne helt som vanligt och hon struntade i att hon fick vatten i ögonen. Inte ens när jag sköljde ur schampot grät hon trots att hon fick det i ögonen det med. Hon bara blinkade lite så var det bra.

Påklädningen gick bra men så fort jag satte henne i babyskyddet så somnade hon.
Jag hann inte ens knäppa bältet innan hon sov. Stackars liten så trött hon var. Vi for hem men innan vi stannade hemma gick vi in och handlade lite. Jag passade på att posta ett brev med massa kort i till mormor. 70kr i PORTO! Svindyrt ju.. men det är min mormor värd. Hoppas hon blir glad för korten!

Imorgon ringer Carola igen.
Det ska bli kul.. redovisa mina mått.. =) Jag är en mönsterelev tycker hon. Men jag är taggad. Idag på badet kände jag tom att jag blivit smalare när jag skulle vira handduken runt mig. Det var en så härlig känsla måste jag säga. Va stolt över mig mina vänner! Vore ju trevligt om någon frågade hur det går.. men tvingar er inte..

Dags för sängen! O ni.. det blev 3 inlägg idag!! =D

Inga hål!

Åhh vad stolt jag blir över mig själv! Har precis kommit hem från tandläkaren. Jag hade inga hål =) Visst är jag duktig. Jag som nästan var helt säker på att jag hade ett. Men han kollade och sa att det är inget hål där.. Bara en grop.. men att jag har en likadan grop i den andra tanden. Och groparna har jag alltid haft.

Var tom så duktig att jag gick fram. Tog inte bilen. Det blev en frisk promenad. Passade på att spring in på H&M och köpte en liten tomtemorsdräkt till Nora till julafton. Hon kommer nog bli jättesöt. Köpte stl 68 så hoppas hon kan ha den då. Hon har ju 62 nu och hon borde ju växa lite mer till jul :)

Fint väder är det idag också.. men kallt. Va riktigt mycket folk ute. Ska ut och gå med Nora sen. Se om man får med sig Johan eller om man får gå själv. Nåt måste jag ju göra för att hjälpa viktnedgången. Men sammanlagt 29 cm på de ställena jag mäter har jag minskat. Riktigt nöjd. Vikten går sakta men säkert neråt den med.. -3.1kg visade vågen idag. På 4 veckor....precis lagom eftersom jag vill gå ner 0.5-1kg i veckan. Det läkarna rekomenderar så att kroppen mår bra.

Rasa i vikt har aldrig varit bra för kroppen och rasar man i vikt får man den dära hängsladdriga magen.. nu hinner min hud spänna åt sig samtidigt jag går ner så att ja slipper den dära tråkmagen!

-Heja mig!

Det sket sig

Det sket sig redan första dagen med att uppdatera 3 ggr. Men men..man måste ju ha något att skriva med.
Nu får ja skriva allt bra fort för måste göra mig iordning. Ska te tandläkaren idag.. vill verkligen inte de.. har inte vart hos tandläkaren sen jag blev av med tandställningen och det är några år sedan. Önska mig lycka till.. fast e till stor del nästan 100% säker på att jag har ett hål iaf.. känns så.. men vi får se.. kanske har massa hål.. men de vill ja verkligen inte ha.. de blir så dyrt..

Igår kväll kom jag in på Towas blogg.. de visade sig att hon var ed i sanningens ögonblick på femman så jag fastnade självkart i det när det fanns att se på femmans hemsida. Sen kom Linda Rosing och då var man bara tvungen att se det. FY PÅ MIG! Så är rätt trött idag.. men gick inte upp senare än vad det var tänkt..så det var duktigt Z!

De e fint väder ute  :) Ska ta och gå fram tänkte jag. Alltid nyttigt med lite motion. Nora får dock stanna hemma hos pappa. Inte kul om hon tröttnar och börjar skrika när jag har massa saker i munnen. Hoppas hon sover hela tiden för då kan Johan med sova. Han jobbar ju natt nu igen.

Annars så e de babysim idag.. annars lugnt.. städa lite hoppas ja.
Hörs sen!

Farsdagfirande i Götene

Nu har vi precis kommit hem från Götene. Firade Johans pappa som inte var hemma på farsdag. Först fick vi glass att äta o slutade kvällen med Tacos.. Det var jättegott! Nora var lite grinig dock men hon har varit jättetrött idag stackarn. Men nu är vi hemma och Johan matar lilla gumman. Sen ska vi väl spela lite ikväll men ska lägga mig tidigt idag för jag är så trött.

Annars har det inte hänt mkt såhär långt. Fattar inte att man kan uppdatera 3 ggr per dag..vad ska man skriva!! Men får väl börja kommentera saker jag ser på nätet :p

usch va jag är mätt.. alldeles för mätt alltså.. känns som maten vill komma upp igen :/

Imon e de  sönda... sista dagen denna veckan.. denna vecka har gått så rasande fort.. men det gör ju endel veckor..kanske tur de.. men nu vet ja itne va ja ska skriva mer :p

Så ha de:p

3ggr per dag

Johan lyssnade på Mix Megapol en dag då de hade ett reportage med en bloggexpert. Han sa att man skulle uppdatera sin blogg 3ggr per dag. Tänkte att jag skulle försöka klara de.. tror dock att jag inte klarar det men man kan ju alltid försöka.

Min käre pojkvän e lite knäpp ibland.. han resonerar lite kul o gör tvärtom.. bara så ni vet.. men de e det som gör han till den mysiga personen som han är.

Vart alldeles för mkt vid datorn sen i torsdags.. spelat alldeles för mkt.. men World of Warcraft -Wrath of the Lich King har ju kommit nu.. o de e sååååå kul.. första på servern blev 80 inatt..o ja e bara 71 så alldeles för mkt har jag nog inte spelat om man jämför.. massa som kommer bli 80 idag me.. kul för dem.. men ja vill inte stressa igenom det. Vill njuta av allt det nya.. Är ju lite mer mogen för det nu mot när The Burning Crusade kom.. nu har ja mer erfarenhet av spelet.. lol ja låter som en riktig nörd :p

Men det är väl sån ja e.. en wow nörd :p Stolt sådan är jag med.. Men snart blir det slut på spelandet när Nora börjar krypa.. då stannar hon ju inte på en o samma plats hela tiden. Lekte massa med henne igår så ni som tror att ja bara spelar har helt fel.. min dotter går först.. men när hon vill leka själv så är det bäst att låta henne göra det för annars blir det ett väldans liv här hemma.

Men nu ska vi te götene..uppdaterar mer ikväll!
BBL

Nora är superduktig

Idag var det veckans höjdpunk enligt Nora. Babysimmet. Idag var det den stora dagen då det var dags för det stora DYKET. Det var lite pirrigt innan men sen gick allt jättebra. Nora sa inte ett ljud. Hon var så duktig. Hoppas hon vill göra det fler gånger.

Efter badet blev det en tur till Fredrik. Där lagade vi jättegod mat.. eller snarare jag gjorde fisken och Fredrik potatisen :p Men det var jag som valde det så det gör inte det minsta. Nora var väldigt trött och grinig tyvärr så det blev ingen lång tripp hos Fredrik. Väl hemma somnade hon med en gång och likaså Johan.

Halv nio steg de båda upp för det var dags för Nora att få mat. Hon smaskade i sig massa mat. Det var jättebra för hon har vart lite strulig med maten de sista. Det är alltid så jobbigt när hon är sån. Men det är bara att bita ihop och hoppas att det snart går över.

Annars är allt som vanligt hemma. Måste ta o städa i veckan och göra iordning Noras rum. Det ska bli så kul.. Vet dock inte hur jag vill göra än.. men det kommer jag nog på tillslut. Se när Johan orkar hjälpa mig bara..Just nu är han på jobbet och sliter. Är lite tråkigt att han jobbar natt.. e ju såå ensamt här då.. bättre när han e borta på dagarna.. särskilt förmiddagarna för då kollar ja nästan bara på tv o lagar mat.

Men nu vet ja inte va ja ska skriva mer.. blir snart ett löseninlägg.. måste få ur mig lite smaskigheter.. men orkar inte nu

Då va man hemma igen

Kom hem strax efter fyra från Mullsjö. Det regnade hela vägen.. inte ett dugg kul.. jag blev kissenödig i Skara så vi svängde in på Coop där jag sprang in på toa och så passade jag på att handla lite. Johan jobbar natt nu igen.. känns mest trist.. så tråkigt att sova själv i den stora sängen. Men det får gå.. får tänka på att han nästan tjänar 3000 mer i månaden.. o det är verkligen välkomna pengar... se hur länge de blir nu bara.. han har 2 veckors anställning kvar.. hoppas verkligen han får mer..

Annars får väl jag gå tillbaka och jobba. Jag har ju iaf året ut.. men känner inte riktigt för att jobba om man säger så... jag är mer än gärna hemma med Nora och följer alla hennes steg i utvecklingen. Det går så väldans fort nu bara.. Man hinner inte med.. men det är så det ska vara antar jag.

Nu i veckan ska vi göra iordning Noras rum. Vilken stor flicka man fått.. ska få sitt egna rum och sova där helt själv.. det kommer kännas konstigt att inte ha spjälsängen inne hos oss längre. Men får väl ställa upp vaggan där istället och ha Stina sovande där :p Ne skämt o sido.. Stina ska sova vid mina fötter på en handduk.. det är hennes plats.. och den får ingen röra... då blir man sur förstår ni :p

Min dator verkar funka nu iaf.. inte startat om sig en enda gång. Det känns skönt.. Nu är det johans som börjat krångla lite när han ska spela bara.. men det är inget allvarligt så sätt..

Imorgon.. eller egentligen idag så är det babysim som gäller.. Nora ska DYKA för första gången.. undra hur det går.. det går säkert bra.. men man är lite nervös måste jag säga.. min lilla gumma ska vara under vattnet helt och hållet.. vi har fått stränga order om att inte titta i deras ögon direkt efter dyket för föräldrarnas ögon brukar vara fyllda med skräck :p

Men nej nu e klockan alldeles för mkt.. dags att sova! Assap!

Torsdag Fredag o Lördag

Jag börjar berätta om vad som hände i torsdags.. Dagen började som vanligt...jag gick upp vid nio, satte mig lite vid tvn.. gav Nora lite mat... sen började jag göra mig iordning för Sara o Sofia skulle komma och hälsa på. Mellan elva o halv tolv kom de... efter att åkt en omväg över Skövde.. men nu va de äntligen här. Det var roligt att de kom och hälsade på. Sofia gav Nora en jättefin tröja och ett par Hello Kitty strumpor. Har dock inte testat det än för måste tvätta det först så all skit från fabriken försvinner. Vi satt och tjata o handlade lite så lagade jag mat sen. Det blev gott :)

Igår åkte min kära familj till Mullsjö så fort Johan slutade jobbet...men innan Johan slutade så pluggade jag och så var jag och Nora framme och hämtade korten hos AW Foto där vi tog kortet som sattes in i tidiningen. När vi kom fram till Mullsjö fick vi varma mackor med svampstuvning. Jättegott var det. Sen gick vi och la oss rätt tidigt för vi skulle upp någorlunda tidigt för att åka till stan.

Idag har vi alltså varit i Jönköping. Först åkte vi till Jula men där hittade vi ingenting. Sen gick vi in på babyproffsen och köpte en åkpåse så hon slipper frysa i vagnen. Den va inte så dyr heller 595kr kostade den. Jag hade trott att en sån fin åkpåse som vi köpte skulle kosta närmare 1500.. Efter det åkte vi till Swedol, där hittade Jörgen en sån jacka som han ville ha.. A6 va det som stod på tur.. där skulle vi kopiera kortet som va i tidningen och så skulle vi till apoteket. Johan, Jörgen och Nora fick vänta i bilen för ville inte ta med Nora in på A6 där det är så mkt folk.

Vi slutade dagen med kinamat som Jörgen bjöd på. Riktigt gott var det och jag orkade äta upp alltihopa!!
När vi kom hem var det däckbyte som gällde för Johan och Jörgen och jag, Mamma och Nora gick ut och gick. Vi statoil träffade vi på två gamla jobbarkompisar till mamma och så var Adam och Andreas där så vi slängde några ord med dem innan vi fortsatte hem.

Nu på kvällen gick jag och Johan en promenad genom mullsjö och kollade läget. Tänkte hälsa på Emma lite men hon var inte hemma tyvärr så det får bli en annan gång.

Ojoj nu blev detta lite längre än jag tänkte.. skriver mer hemma sen!


Glömde

Glömde skriva att Nora väger 5380g nu..

Ny mat och läskig spruta

Imorgon är det så att Nora fyller ett halvår. Ett HALVÅR!! Förstår ni.. om ett halvår så ska Nora ha sitt första kalas. Åhh vad tiden går fort. Man hinner inte riktigt med. Våran lilla fröken är snart ingen lite fröken utan en stor. Det är med blandade känslor måste jag säga. Men det är självklart det är kul att hon blir stor :)

Idag har vi varit på BVC. Vi blev överraskade med att det var dags att ta TBCsprutan. Usch va läskigt Nora tyckte det var. Hon satt i min famn och jag och de två tanterna höll fast henne jättehårt. Inte så konstigt att hon tyckte det var obehagligt. Så brukar man ju inte göra hos Tant Jessica. Men det tog inte lång tid efter sprutan som hon hade hämtat andan och började leka med en leksak som hon fick låna av Jessica.

Innan vi åkte hem var det dags att införhandla lite mat. Vi köte välling till Nora, ny smak på gröt från 6 månader och lite burkmat. Så idag fick hon smaka på Lasagne. Det var jättegott men det var konstiga bitar i tyckte Nora. I början sög hon i sig såsen men spottade ut bitarna. Men efter ett tag började hon tugga i sig allt och det var verkligen smaskens. Till maten fick hon vatten för första gången i samband med mat. Det var jättegott. Till efterrätt blev det lite mangopure och det var gott med lite sött på den nya maten.

Idag var vi med i tidningen, men vi hade fått nya namn och Nora hade fått ny födelsedag, födelsevikt och födelselängd.. men det skulle komma en ny bild på fredag med rätt uppgifter. :)

Jag blev dessutom GODKÄND på första uppgifter i digital bildbehandling! Man kan bara få godkänd o icke godkänd så jag e glad :) Fast det känns lite konstigt att man inte kan sträva efter MVG och VG.. men då får man nöja sig med G... har jag någonsin gjort det innan förrutom i englskan?? Tror inte de.. känns lite konstigt!

Tjopp nu orkar ja inte skriva mer!
Förresten.. Min dator är hemma nu <3

Orkar inte bry mig mera

Usch jag orkar verkligen inte bry mig mera om att ha ordning här hemma. Får minimal hjälp. Saker sker minsann inte utan att man ska be "kan du gör de, de o de". Varför ska bara jag bry mig.. jag vill inte, orkar inte, förstår inte.. Det är ju inte bara mitt hem.. de e ju bådas.. funderar på att göra som mamma sa att Anette gjorde. Bara ta hand om mina saker.. då kanske det händer något här hemma någon gång. För jag är verkligen så himla less på att ha de som det är nu.

Sen vet ja att de e jobbigt när man jobbar, men det betyder inte att jag har mindre jobbigt. Nora har sina dagar då hon börjat vara väldigt grinig om hon inte får uppmärksamhet. Denna dagen har varit sådan. Ändå måste jag orka med att göra allt plus massa pluggande. Lämnade in första uppgiften idag iaf. Hoppas att den blir godkänd. Sen har jag ju min diet med att tänka på.. det tar på krafterna att stå emot allt sötsug hela tiden. Nu börjar de bli lite jobbigt.. men de går bra än så länge. Mycket lättare när man är själv hemma.

Har någon nåt förslag på vad jag kan göra för att få Johan att förstå att han behöver ta egna initiativ till att hjälpa till hemma. Utan att jag ska behöva säga till hela tiden. Är så trött på detta eviga tjat. Räcker att jag kommer få tjata på Nora i framtiden. Snälla kom med något förslag... jag har prövat allt jag kommer på.. 

Blä säger jag bara

den 3e November

Ja då har den 3e november passerat o det är dags för sängen. Tänkte bara skriva några rader först. Min dator e fortfarande på lagning. Men de ska troligtvis vara klar nu så ska hämta den imon. Sitter på Johans dator nu och jag fullkommligt hatar hans tangentbord. åäö e så svårt att hitta rätt eftersom inte rätt ikoner finns på dem. Men man vänjer sig. Försöker låta bli att kolla när jag skriver så går det lättare. 

Idag har jag och Nora varit på babysim. Vilket gick jättebra! Hon är så duktig våran lilla flicka. Vi tränade på det sk fingergreppet. Vilket innebär att barnet ligger på rygg i vattnet och håller fast i en vuxens pekfingrar. Det är den enda hjälpen.. och det gick kanonbra! Lilla gumman min! Sen hällde jag massa vatten på henne och det var inte heller några problem. I duschen efteråt så stod vi båda två helt under duschstrålen och det gick med super bra :)

Imorse ringde Carola igen. 2kg lättare är man nu och 7 cm smalare om midjan, 7cm smalare om rumpan, 2 cm smalare om bröstet/ryggen och 4 cm smalare om låret. Jag klagar inte det minsta! Nu kan ja snart ha mina gamla jeans igen som jag hade innan graviditeten. Det känns helt underbart. Nu e det bara att kämpa vidare. Vill inte gå ner mer kilomässigt i veckan för då kommer det vara svårt att hålla det sen. 

Men nu väntar älsklingen på att jag ska hänga med och lägga mig! Vi höres!

RSS 2.0