Imorgon bär det av

Är lite nervös måste jag säga. Ska ju åka till Finland imon bitti. Ska köra bil upp.. helt själv med Johan o Nora. Har aldrig åkt bil till mormor utan någon som kan vägen. Men det ska nog gå bra. Har pratat lite färdväg med mamma. Sen har vi ju gpsen med.. men de visar säkert inte den vägen vi ska ta.. men de löser sig.

Ska snart sätta fart och börja packa. Svårt och veta vad man ska ha med sig till Nora bara. Hur mycket kläder som behövs och så. Värsta fall går de ju tvätta och köpa de man glömt. Måste gå o handla ikväll sen med. Bifidusen kommer inte räcka så måste ha lite mer sånt. Nora har ju haft lite krånglig mage. Men nu börjar den komma igång. Har ju börjat ge henne laktulos me så de underlättar ju allt lite.

Jag fick massa låtar av T häromdagen. En heter Bomber uber Dresden, den fastna jag för. Fick några andra bra o lugna låtar med. Påminner lite om sånt ja lyssna på förr.. skönt me lite nya låtar iaf :)










Jag gör en fräckis!

Borde egentligen hänga upp tvätten nu.. men blev så sugen på att uppdatera bloggen så lika bra att göra det. Älsklingen är i affären och ska försöka hämta ut ett paket till mig samt köpa mat till sig själv. Just nu är jag barnfri för tillfället. Gunvor var här och hämtade Nora vid tio-tiden för en promenadsväng. Lite skönt att inte behöva ta hand om Nora när man tvättar och städar. Hade ju tänkt göra det igår, men det var en liten fröken här hemma som blev arg som ett bi när hon inte fick någon uppmärksamhet.

Vaknade jättetidigt idag..
halv åtta-åtta satte byggjobbarna igång nere i tvättstugan. Det har brötat o levt hela dagen. Nu hoppas jag på att de ska på lunch snart så det kan bli lite lugn och ro här hemma. Riktigt jobbigt för huvudet med allt dånande måste jag säga.

Idag får älsklingen lön :) Alltid trevligt med pengar.. nu det sista har de ju bara trillat in. Från att levt lite snålt så kan vi leva som vanligt igen. Väntar dessutom MASSA pengar från F-kassan. Men pengar går ju alltid åt. Måste till IKEA nån dag och köpa en bänk till Nora som hon ska kunna ha sina leksaker på. Vet dock inte vad jag ska köpa. Vore kul att kunna köpa nåt i Leksvik serien eftersom både säng o byrå är i den serien. Men de finns ingen bra bänk för leksaker i den serien :(

Kan iofs ta leksvik byrån o ställa in i vårt sovrum eftersom vi också har leksvik säng + sängbord. Så kan nora få den lilla byrån vi har i vårt sovrum. Men jag vet inte än. Ska kolla runt lite i andra affärer också.

Senare idag ska jag och Nora till Götene. Vi ska hälsa på Gudfader Fredrik och Marie. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på mer än att jag o Nora ska på möte om babysimmet. Fredrik är så snäll så han ska också hänga med eftersom Johan jobbar. Han är ju ändå gudfar =) Det ångrar jag verkligen inte att jag valde han tillsist. Han är nog den vi kommer träffa mest utav gudföräldrarna. Men det är ju inte så konstigt heller eftersom det mest e med Fredrik o Marie som vi umgås med.

Denna gången tänker jag inte göra missen jag gjorde förra året! Så det så! Man lär sig utav sina misstag!

PENGAR

Kom på en sak jag skulle skriva igår..
När ja fortfarande va gravid va de mkt prat om att fixa graviditetsförsäkring till mig o barnet. Det fanns ju en hel uppsjö med sådana men tillslut bestämde vi oss för skandia barn på gång plus. Tur var det måste jag säga eftersom Nora kom så pass mkt förtidigt. Igår fick vi de sista i ersättning. Det blev lite mer än 16k. Inte alls fel måste jag säga. Alla Johans turer till o från Skövde spelar ingen roll nu.. de täckte ju de och mycket mer.

Vi ska spara pengarna och se om vi kan ut o resa sen när Nora blir lite större och förstår. Det ska bli kul. Se om man kan ta den där trippen till Egypten som vi skulle gjort i våras. Hoppas på att de blir så. Väntar på pengar från F-kassan med. de borde komma snart hoppas jag. Men man vet ju aldrig med dem. Vård av Barn pengarna har jag fått nu iaf. Nu e de bara föräldrapenningen som e kvar. Blir nog endel där med.

Har bestämt att iaf vara hemma hela November. Sen får vi se om jag ska gå tillbaka till jobbet eller om Johan ska fortsätta jobba. Jag både vill jobba o inte jobba. Är rätt mysigt att få så mkt tid med Nora nu när hon börjar vara mer social.

Men nu e de matdags hör jag!

Tusen dagar hemma är bättre än den kortaste tid i främmande land

Hittade ett ordspråk som stämmer rätt bra. Folk reser till andra länder för flera tusen kronor för bara några få dagar när man skulle kunna använda de pengarna till något mycket roligare hemma som man har glädje av mycket längre. Självklart förstår jag att man vill bort till det sköna ibland.. men som ordspråket säger så är det ändå de tusen dagar hemma som är bättre än de få borta i ett främmande land. Hemma är ju alltid hemma det går aldrig att komma ifrån.

Vad har hänt idag då? Dagen är inte så jättelångt gången än.. men började dagen med att mata Nora. Sen var det frukost o kolla på Smallville som gällde. Sen bar det av till stan för att leta glasögon till Johan. Blev två fina bågar till han. Efter det var det apoteket som stod på tur. Laktulos o nåt slags lavemang till Nora ifall hon blir helt förstoppad.

Efter apoteket gick vi till guldfynd, HM och elake Måns. På guldfynd bytte vi en ram Nora fick i doppresent eftersom vi fick dubletter. Vi köpte en ljuslyckta istället. På HM köpte vi 3 pyjamasar, mössa och vantar, strumpor, strumpbyxor och ett par rosa jeans till Nora. På elake Måns köpt Johan två baguetter till sig själv så han fick nån mat till jobbet.

Nu sitter jag och pratar med Tobbe på msn. Vi pratar om kärlek och självförsvar. Fin blandning eller hur :p På något konstigt vänster börjar jag tänka på Mikaela.. inte för jag får det att gå ihop.. men men..

Puss o kram!

Kom i form

Idag har jag och Nora varit på kom i form gympa. Jag fick träna och Nora låg på golvet och var glad. Men vad jobbigt det var. Det trodde jag verkligen inte. De övningarna vi gjorde har jag alltid kunnat göra hur lätt som helst förut. Men en graviditet tar väldigt mkt på allt har jag märkt. Ändå längtar man till nästa.

Träningen varade lite mer än en timme och sen var jag helt slut. Orkade knappt bära Nora i babyskyddet. Då kan ni tänka er hur slutkörd jag var :p Hade använt hantlar de sista av passet och det har aldrig varit min starka sida. Men mina triceps (stavning!?) var bättre än jag trodde. Det var en positiv överraskning iaf.

Imorgon skulle jag fyllt år om jag hade kommit på BF. Men nu e de inte så :/ Morfar skulle fylla 85 imon.. lite tråkigt att han inte finns mer. Men han har de nog jättebra där han befinner sig nu.

Imorgon e en lugn dag. Äntligen. Det är verkligen behövligt. Se om jag kan tvätta upp lite tvätt då.

Ne orkar inte skriva mer nu. HA de!

Den sista babymassagen

Idag var den sista babymassagetillfället.. Helkroppsmassage blidde det för hela slanten. Nora tyckte det var skönt till en början men sen blev hon lite rastlös o gnällig.. men gnället kan lika gärna vara sympatignäll för alla små bebisar gnällde i högan sky.. o sen tystnade de och en började igen.. strax därefter gnäller de allihopa igen.. lite komiskt måste jag säga..

Efter massagen bar det av hemmåt.. jag skulle pumpa och efter det tog vi med oss bebis, katt och kattsaker till Gunvor och Arne. Stina ska vara hos dem i två och en halv vecka.. känns jättetomt här hemma. Varför hon ska va där är för att till helgen blir det Mullsjö och nästa helg åker vi till Finland en vecka.. vet inte om jag sagt det eller ej. Då känns det lite taskigt mot Stina att ta hem henne och sen iväg om några dagar igen.. bättre hon får stanna på ett ställe för att sen komma hem när vi kommer hem från Finland.

Hos Gunvor och Arne fick vi tekakor med ost och kantareller på. Det var suveränt gott måste jag säga. Sen satt vi och prata om ditt o datt. När vi kom hem började jag och Johan städa lite.. Nora fick mat och vi fortsatte att städa. Nu ser det riktigt fint ut i halva lägenheten... nästa halva ska vi ta på måndag.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat en signatur.. hoppas ni gillar den!

ELINA: Kul att du gillar min nya design. Nu blev den lite mer tjejig igen. Det passar mig!
Nu vet jag inte va jag ska skriva mer så avslutar med en fin mening:

Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vara vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses vara klok.

Kinamat och ingen bio

Idag skulle jag, Johan, Fredrik och Marie gå på den nya Arn-filmen var det tänkt.. men tyvärr blev det inte så.. det var fullbokat.. i GÖTENE! Kan du tänka dig? De trodde jag aldrig att de kunde va.. men vi fick äta mat hos Kinesen i lugn o ro iallafall.. nåt positivt.. Efter maten gick vi till Ica.. och sen tog vi bilen till Fredrik där det tillagades äppelpaj. Det var riktigt mumsigt.

Nora var hos Farmor o Farfar. Det hade gått bra. Hon sov mestadelen och krånglade lite vid matningen.. men det gör hon ju jämt mer eller mindre.. Vi hämtade henne strax efter nio och sen bar färden av hem. Här var det lugnt tills det var dags för mat. Då satte Nora igång och krånglade igen.. det är riktigt påfrestande måste jag säga... inte alls kul.. vet inte vad vi ska göra när hon matvägrar. Idag funkade inte ens vitaminerna.. tråkigt nog.. men vi får väl se hur dagarna fortlöper..

Egentligen borde ja sova nu.. men e inte på humör för nåt för tillfället.. täppt i näsan e man med till råga på allt.. men men.. vet inte vad jag ska göra..

På fredag ska vi te Mullsjö. Jörgen ska serva bilen och vi ska te "mormor". Det ska bli kul och skönt att komma hem till gamla trakterna igen.. där allt e som det brukar. Känns konstigt att längta hem.. men de gör man ibland.. Saknar mitt gamla rum där man stängde in sig timmatals under tonåren och bara tänkte bort.. Jag kommer nog aldrig mer få va i det rummet.. känns lite sorgligt.. så många minnen som e borta.. Min gamla säng som jag aldrig gilla, tapeterna man illblegat på så många gånger när man vart arg och bitter.. garderoberna, golvet, taket... ja jag saknar allt.. mitt andra rum.. det va helt underbart.. känns nästan som man pratar om en person.. men kanske va så att jag kände en närhet i mitt rum som ingen annan kunde ge mig.. det va mitt rum och jag.. jag o mitt rum..

Ne nu orkar ja inte mer för ida..

Ensam är aldrig roligt

Älsklingen gick till jobbet för en halvtimme sen så nu sitter man här ensam. Har precis pumpat så borde egentligen gå o lägga mig en stund till. Nora ska ha mat vid nio så det räcker att man går upp då. Inte kul att va ensam hemma. Tur att Johan jobbar förmidda.. då känns inte ensamheten så lång.. iofs kan jag ju åka te nån om jag vill det.. eller åka ner till Mullsjö.. men nej... gillar att va hemma.. eller hos Fredrik o Marie.. där är det alltid trevligt..

Har beställt World of Warcraft -wrath of the lich king collectors edition nu. Sista expansionen jag kommer köpa i wow känns det som eftersom Nora kommer ju inte ta mindre tid om man säger så. Men de e ett gött spel att slöspela på.. o en Collector måste man ju ha när man varit trogen spelare i två år. Inte klokt vad tiden har sprungit iväg...slö spelade ju lite innan de två år som trogen spelare men då hade jag och Johan så dålig dator så det gick inget vidare..

Resten av helgen var väldigt trevlig. Vi gjorde inte särskilt mkt.. Jag och Fredrik gjorde snickerskaka i två varianter och sen va vi o handla lite.. va inne på Coop i karlstad.. vilket coop!!! De hade saker till Storhushåll!!! Vilka härliga förpackningar! Sånt skulle man ha här hemma. Va pengar man skulle spara^^ Och vad sällan man skulle behöva handla! Man kanske skulle flytta upp till Karlstad?! Då kan man dessutom gå på IKEA varje dag! Vilken dröm ^^

Oj vad klockan rusar på.. bäst att sova 1-2 timmar till!
Sov gott!

En snabbtripp till Olebyn

Nu sitter man i en lägenhet i Karlstad. Är och hälsar på Tobbe. Kom hit imorse, åkte från stan redan 7.12. Först tanka, sen Götene för att hämta Fredrik och sen begav vi oss. Marie kunde tyvärr inte hänga med för hon ska jobba denna helgen. Så det blev jag, Fredrik, Johan och Nora som satte oss i en fullpackad bil för den långa resan.

Vi stannade redan i Mariestad för frukost på donken. Det var faktiskt inte helt fel. Jag åt mina efterlängtade toast och en kopp varm oboy. Sen fortsatte vi resan. Direkt när vi kom fram fick Nora mat, sen satt vi och slappade...Killarna började montera en träningsbänk som vi hade med oss upp.

Vid halv två satte jag mig i bilen igen för att åka hälsa på folket i Olebyn. Det var väldigt trevligt. Länge sen man träffade dem. Blev kvar där i tre timmar innan jag vände tillbaka till Karlstad igen för att Nora skulle få mat. Nu sitter vi här och tittar på TV. Väntar på att någon ska göra mat. Vet inte vem som skulle ta och göra det.

Imorgon e de dags för hemresan igen. Mycket bilåkande. Men det är det värt. Hoppas att Johan kör hem för det var lite segt att köra. Är inte riktigt van vid att göra det längre. Johan vill ju köra för de mesta... om han inte e för trött som ´han konstigt nog e när vi ska åka långt :p

Men nu ska ja va social =)

Nu har jag vart seg igen

Hade tänkt att uppdatera bloggen redan i söndags och berätta om dopet.. men har inte kunnat koncentrerat mig på att göra det för jag har velat ändra bloggdesign hur länge som helst men inte kommit på något bra.. men igår kväll kom jag på hur jag skulle göra..men e fortfarande en liten detalj kvar..ska fixa en signatur till varje inlägg. Men det kan jag inte göra nu för jag är hemma hos Fredrik och Marie.

Men tänkte berätta lite om dopet nu då..I lördags dårå så döptes Norai S:T Nicholai kyrka i Lidköping. Hon var jätteduktig hela dagen och skrek ingenting. Vi var rätt många..36 stycken blev vi. Min lillebror kom och det var nog min höjdpunkt tror jag. Var verkligen jättekul att träffa honom... det var ju några år sen sist om man säger så.
Maten vi bjöd på var exotisk planka och två stora tårtor. Supergott var det..och det tyckte nog alla andra med för det var inte mycket som blev över.

Så nu heter Nora "Nora Zenita Marie"..fint va=)

Idag var vi på babymassage igen. Det gick jättebra förrutom att Nora tröttnade när vi kom till armarna. Hon var iofs hungrig också så det påverkar ju självklart med. Efter massagen stannade vi kvar och matade gumman och sen bar det av till Elgiganten där vi införskaffade oss en ny micro, sen till Hemkompaniet för att köpa lite småkraffs, det blev en julklapp till mamma...och sist gick vi in på öb. Där pratade jag me Marie i tele och hon ville att vi skulle komma till Götene på äppelkaksfika så nu e vi här...

Ska gå på toa nu :P

Jag har verkligen tur!

Ingen i hela världen har sådan tur som jag. Jag har den helt mest fantastiska katten (Murre kan ingen slå dock), jag har den mest fantastiske pojkvännen (självklart har han sina brister men det är ju därför jag älskar honom) och jag har den underbaraste underbara flickan som finns i hela världen.

Satt och kollade på Topmodell innan och när det var slut gick jag in till Nora som ligger och sover i sin säng. Hon är så fin och vacker att jag blir varm i hela kroppen av att se henne. det bildas ett inre lugn såfort man ser hur rofylld hon är där när hon ligger och sover. Hon är en helt fantastisk varelse. Och det mest fantastiska e att det är jag och Johan som har skapat henne. Hur konstigt e inte det egentligen? När hennes liv började var hon ett litet embryo..så liten att man inte ens kunnat se det med blotta ögat... nu är hon en stor liten tjej. Hon är verkligen det bästa som har hänt mig. Utan henne vill jag inte leva.. det är hon som gör mitt liv till en mening.

Jag är i stort sett säker på att Johan känner samma sak. Det gör nog de flesta föräldrar för sina barn. Tur är väl det.. för tänk om man skulle få ett barn man inte kände någon koppling till alls. Vad hemskt det skulle vara.

Sen e jag glad för att jag har den pojkvännen jag har. Självklart är inte allt som en dans på rosor men de dåliga stunderna gör så att man uppskattar de bra =) Jag skulle inte vilja ha ett förhållande där jag inte skulle kunna vara mig själv för att undvika tjaffs och bråk. Självklart önskar man ibland att man slapp allt tjat.. men när allt lagt sig så har man det rätt bra ändå. Tänk om man träffat en kille som till en början var snäll och hur go som helst och sen började visa sin riktiga personlighet som inte alls är den man träffat och när man inte gör som han vill så slår han en..

Stinalina då.. ibörjan när vi kom hem med Nora kändes det lite som hon tyckte att man hade med ett Monster hem som skrek och snodde all uppmärksamhet. Luktade konstigt gjorde den med. Sen var det alltid jätteorättvist att Monstret fick hänga med Husse och Matte överallt medans hon fick stanna själv hemma.
Det var inga problem så.. men man märkte svartsjukekänslorna lite då och då.. hon har aldrig gjort Nora något som tur är...utan bara visat mig och Johan. Men nu är det så mycket bättre.. Nu får vi tid till båda två. Jag och Stina har riktigt mysiga mysstunder när Nora ligger och sover. Stina vaktar över Nora när hon e ledsen och hon gör oss uppmärksamma om det är något som inte är som det brukar vara.

Nu har vi blivit en enda stor lycklig familj.. tills nästa familjemedlem kommer och vänder upp och ner på alltihop.. när det nu sker ^^

Nora har ätit banan!!

Idag har Nora ätit banan ^^ Men mer te de senare så ska ja berätta om igår först...

Igår var jag med Nora på neo för återbesök. Fredrik hängde med som sällskap så att vi slapp åka själva. Det var väldigt snällt tkr jag =) Vi kom lite tidigt te Skövde så vi tittade lite i presentaffären där och köpte dricka på pressbyrån. Sen gick vi upp till neoavdelningen och satte oss och väntade. Sen när vi fick komma in vägdes o mättes Nora. Precis som på BVC.. kändes lite onödigt att åka ända till Skövde för att göra exakt samma saker.. men hon va iaf 53,5cm lång och vägde 4005g. Lite snål viktuppgång, men hon har ju krånglat så med maten.

Sen bar det av te Max för mat. Alla tre åt. Nora sist för hon låg och sov först. Sen gick vi in på Biltema för jag skulle köpa en lamineringsmaskin. Vi gick och kollade på de mesta på biltema.. riktigt trevligt va de. Sen va de dags att pumpa lite för mina bröst hade läckt rätt så mkt så hade en fin mjölkpöl på magen.

När vi kom te Skara så gick vi in på Jula så jag äntligen kunde byta ut vår kolsyrapatron. Där inne såg jag en annan mamma från Neotiden. Vi hälsade men pratade inte så mycket mer. När vi kom te Götene hängde jag o Nora med Fredrik in en stund innan jag åkte hem. Väl hemma tog jag det bara lugnt.

Alldeles nyss så åt Nora och som vanligt började hon krångla med maten så då lät vi henne smaka lite på banan. Det var supergott och hon smaskade för att vi skulle förstå att det var gott. Hon hade säkert gärna ätit massa mer banan.. men hon fick inte mer så att hennes mage inte protesterar alltför mycket. Efter bananen så åt hon glatt upp nästan all mjölk.

Men nu ska jag göra mig iordning för det e snart dags för babymassage!

Ps. Fick en Banantelefon i födelsedagspresent av Fredrik o Marie:p

Tisdag

Ja då va det tisdag då. Vet inte vad man ska säga. Har varit en rätt lugn dag. Handlat lite och lagat mat.. plockat lite o gjort klart några servetter.. nu e mer än hälften klara iaf :) Ska göra ett ryck imorgon och göra klart de sista.. sen ska ja även till Neo.. troligtvis ska Fredrik hänga med som sällskap och det känns skönt =) Slippa åka själv för det är aldrig kul..

Började med min digital bildbehandlings kurs igår. Verkar riktigt kul faktiskt. Men man får passa på att läsa lite då o då när Johan är hemma. Inte de lättaste att läsa och ta hand om Nora samtidigt. Tur att det bara e en kurs på 10 obligatoriska lektioner.. Kommer dessutom en i veckan men jag har till den 9e juni 2009 att göra klart allt. Det är helt underbart att ha MASSA tid över till det.

Ringde till Skatteverket idag med och frågade varför inte Johan stod som vårdnadshavare och far till Nora.. men de hade inte fått några papper på det!!! Vi var ändå och skrev på papper på socialkontoret i maj! Så får ta o ringa dit imon och fråga vart papperna är! Vill inte få massa krångel me F-Kassan nu.. har redan tillräckligt mkt problem med dem.

Har inget och skriva egentligen.. tkr mest ja sitter o dravlar.. men men ha de!

Måndag

Usch idag e de ingen rolig dag. E skittrött.. men för en gång skull är det inget som ska göras idag.. inget speciellt iaf.. Ska strax göra mig iordning för att möta Johan efter jobbet då vi ska ut o gå en härlig promenad med Nora. Då kanske man piggnar till lite när man kommer ut i friska luften. Eller så blir det helt tvärtom.. hoppas inte det..

Vad har hänt sen senast då? I lördags va de städdag med en bakfull Johan.. de va ju inte de roligaste för vi hade bråkat fram te två på natten så båda var rätt trötta och griniga.. men vi var iaf sams och det är huvudsaken.. hatar att bråka..sen bar det av te Götene för att hämta stumpan.. hon hade haft det bra och låg och sov så sött på balkongen när vi kom dit. Åt lite god mat o tårta innan vi for hem. Jag fick dessutom mina födelsedagspresenter.. ett läppstift av Julia och en iskrossmaskin och tre blommor med blomkrukor av Jörgen och Annemarie.. Jacob hade glömt både min o Annemaries födelsedag :p

Igår var mamma, Jörgen, Åsa, Jonna och Dennis här och firade mig. Jag fick en kastrull, en poncho som mamma virkat, ett salt o pepparkar och en fin dress till Nora. Nora fick även massa leksaker av Jonna, Linus o Dennis.. och en trehjuling!! Så nu måste hon lära sig sitta snart o få lite muskler i benen så hon kan lära sig att cykla snart ;)

I lördags monterade jag och Johan vår säng med och möblerade om lite.. den blev fin men måste ta isär den lite.. råkade sätta några plankor på fel håll :p Visst e vi duktiga :) Men jag blev jättenöjd med möbleringen.. trots att alla klagar lite på den.. men huvudsaken e att jag e nöjd och jag tkr rummet känns större.. tror folk klagar för att jag har inte möblerat som alla andra skulle gjort.. de va ju så vi hade innan o då trivdes jag inte riktigt!

Men nu måste ja klä på mig o Nora så vi kommer i tid!

RSS 2.0