1 vecka hemma

Då har det redan gått en vecka sen jag och Nora fick komma hem från sjukhuset. Det är inte klokt vad tiden går snabbt. Allt fungerar bara bra. Bara nätterna som e lite jobbiga för det händer att Nora e väldigt täppt i näsan och då kan hon inte sova. Så var det när jag skulle sova igår kväll. Vi va uppe till ett innan hon äntligen somnade. Johan kom o va ett stöd under hans rast. Det behövdes verkligen.

Jag unnade mig en sovmorgon till 8.30 idag =) Det tyckte jag att jag var värd. Så nu ska jag snart mata stumpan igen och sen göra mig själv iordning. Runt klockan tolv kommer Maggan för att väga Nora och kolla hur hon äter och så. Håll tummarna på att hon inte gått ner i vikt.. risken finns för jag har börjat bli hård med ammningen. Nu väcker jag henne till varje mål på dagen så får hon amma.. o så får hon max 30 ml tillägg i sonden. Så mer jobb o mindre mat borde leda till viktminskning.. men håll tummarna nu ^^

Annars händer det inte så mycket här. Jag och Johan bakade en kladdkaka tilsammans i Måndags. Johan som egentligen inte äter kladdkaka åt upp halva helt själv.. jag som trodde vi skulle bjuda på den :p Igår gjorde vi ett ordentligt röj i lägenheten så idag ska jag dammsuga och torka golven. Sen ska vi åka och hälsa på Gunvor och Arne och STINA!!!

Hur känns det och vara mamma nu då?
Jodå det känns helt fantastiskt underbart. När man kollar på Nora så blir man så stolt. Jag har inte riktigt fattat det än trots allt. Att hon e min och Johans dotter som kommer växa upp till en vuxen människa. Hur kan den dära lilla söta krabaten bli en stor fullvuxen människa.. det är något som är väldigt svårt att föreställa sig.
Sen finns ju även oron att det händer något på vägen som gör att hon aldrig blir den dära fullvuxna männsikan.. men försöker stöta bort sånna tankar. För det är klart allt kommer gå bra.

Ne nu måste jag göra nåt innan ja blir alldeles för rastlös ^^




Att smälta bort

Det är nästan så att man smälter bort. jag klagar inte på värmen ute för jag tycker den är underbar. Men det är lite jobbigt att de blir 28 grader i lägenheten. Särskilt när man är hemma för att grejja. Svetten bara rinner. Det är lite äckligt måste jag säga.

Hur går det med lägenheten då? Det ser inte så ordning ut nu när jag har börjat men det är inte så mycket småskit överallt utan nu är det mest stora saker att ställa på sin plats när jag har grejjat klart. Sen är det ju självklart lite kvar i olika rum men mitt mål är att bli klar denna veckan.

Nora har varit utan syrgas flera dygn nu. Det känns helt underbart. Igår hade de tom kört bort syrgasen till grimman. Håll tummarna på att hon inte ska behöva mer syrgas nu! Behöver hon inte det och hon slutar att glömma bort att andas (hon gör det ibland när hon äter fortfarande) så är det bara ammningen som ska igång ordentligt.. eller rättare sagt hon ska orka amma alla mål om dygnet och inte bara några få och så ska hon gå upp i vikt. Men det gör hon redan så duktigt så det ska nog inte vara några problem. Igår vägde hon 1785g o va 41cm lång.

Men nu ska jag fortsätta lite. Får ta de lite lugnt har börjat få lite ont i magen men antar att de e för att jag burit lite saker och lite av de har vart för tungt. Men kan ju inte väcka Johan så han bär åt mig så det är bara att bita ihop och vara försiktig o lyssna på kroppen!

Puss o kram

RSS 2.0